به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جواد وند نوروز، رئیس بنیاد مقبرهالشعرای استاد شهریار در این همایش بینالمللی که همزمان با هفته کتاب به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد در سخنانی عنوان کرد: محورهای همایش گسترده و شامل جامعهشناسی شعر پروین، زن و شعر پروین اعتصامی، وجوه نقد شعر پروین، ساختار شعر پروین، صور خیال در شعر پروین اعتصامی و وجوه بلاغی و زیباشناختی شعر پروین اعتصامی هستند. بانو پروین اعتصامی صاحب ذوق و قریحه بلندی داشت و آثار ارزشمند فراوانی به جا گذاشته است.
وی با بیان اینکه پروین اعتصامی را میتوان از شاعرانی دانست که در اشعارش بسیار به مضامین اجتماعی پرداخته است، افزود: وی همچنین از آن دسته شاعرانی است که نقش تمثیل در بسیاری از سرودههایش چنان پررنگ است که اگر از این شیوه بهره نمیبرد در انتقال مفهوم چنین موفق نبود.
محسن حبیبی، رئیس دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این همایش گفت: جایگاه پروین اعتصامی در ادبیات ایران بسیار برجسته و درخشنده است. پروین اعتصامی با پرداختن به دردهای مردم با آنها همراهی و همدلی میکرد و رمز ماندگاری او توجه به مشکلات اجتماعی مردم بود.
محمود بشیری، معاون پژوهشی دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این همایش بینالمللی با یادآوری جایگاه رفیع پروین اعتصامی گفت: پروین اعتصامی را میتوان از آن دسته شاعرانی دانست که برای بیان نظر و عقیده اش در باب مضامین سیاسی دوران خود روش غیر مستقیم را برگزیدهاند.
در ادامه این همایش محمدحسن حسنزاده، دبیر علمی اولین همایش بینالمللی پروین اعتصامی عنوان کرد: حدود ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش رسید که در غربالگری اولیه ۱۳۰ مقاله برگزیده شدند. از این تعداد نیز ۱۰۰ مقاله که پیشتر در مجلات چاپ شده یا در محافل دیگر ارئه شده بودند کنار گذاشته شدند و تعداد ۳۰ مقاله شایسته ارائه در این نشست شدند.
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دیگر سخنران این همایش بینالمللی بود که در بخشی از سخنان خود گفت: شعر پروین اعتصامی آمیخته با حکمت و دانش است. از این رو در هر قامتی که ظاهر میشود بهخوبی از پس کار بر میآید.
در این همایش بینالمللی ۳۰ مقاله به صورت نسخه علمی ارائه و از ۱۰ عنوان کتاب رونمایی شد.
نظر شما