محمدجواد محمدی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، با اشاره به تاریخچه قصه و قصهگویی گفت: قصهگویی ریشهای به قدمت تاریخ بشر دارد.
رئیس جشنواره قصهگویی لرستان با اشاره به اینکه افراد هنگام بیان داستان رابطههای معنادار را کشف میکنند و نسبت به وضعیت خود بینش عمیقتری به دست میآورند، بیان کرد: در آیاتی از قرآن کریم نیز یکی از رویکردهای مهم برای آموزش و شیوههای درست زندگی و کشف حقایق استفاده از استعارهها، حکایتها و قصههای اقوام و مردمان مختلف است.
قصهگویی در پرورش روحیه ملی - مذهبی اثرگذار است
وی با بیان اینکه خداوند متعال در کلام خود از قصه برای هدایت و تربیت انسانها استفاده کرده است، افزود: یافتههای پژوهشگران نشان میدهد که قصه و قصهگویی در پرورش روحیه ملی- مذهبی، شکلگیری هویت، کاهش آسیبهای اجتماعی در کودکان، تقویت باورهای عمیق و رشد و توسعه حس همدلی، تاثیر بسزایی داشته است.
محمدی قصه و قصهگویی را پلی برای ارتباط بین نسلها و انتقال مفاهیم و مضامین اخلاقی و مذهبی دانست و افزود: قصه و قصهگویی موجب توجه ویژه به سنتها، باورها و آیینهای بومی و محلی هر منطقه خواهد شد.
لرستان مهد قصهها، لالاییها و داستانسراییهای مادرانه
مدیرکل کانون پرورش فکری لرستان به ظرفیتهای این استان در زمینه سنتها و آداب و رسوم مختلف اشاره کرد و افزود: لرستان گنجینهای عظیم از سنتها و آداب و رسوم ارزشمند، وجود غارهایی که نشان از تمدن دیرین و شگفتانگیزی از زیستبوم مردم منطقه دارد؛ همواره مهد قصهها، لالاییها و داستانسراییهای مادران، مادربزرگها و مردان بزرگ ایل بوده است.
وی افزود: کانون استان لرستان با غنیمت شمردن این فرصت ارزشمند و برگزاری جشنهای قصهگویی همواره تلاش کرده است تا این ابزار ارزشمند تربیتی را حفظ، توسعه و گسترش دهد.
همافزایی دستگاههای فرهنگی به منظور ترویج، تعمیق و توسعه فرهنگ قصهگویی
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لرستان به برنامههای این اداره کل برای تحقق هدف عمومیسازی و مردمیسازی جشنواره قصهگویی اشاره کرد و افزود: هماهنگی با صداوسیمای استان برای اجرای قصهگوها در شبکه تلویزیونی و رادیویی، برگزاری نشستهای تخصصی با موضوعهای اختصاصی قصهگویی برای کلیه مربیان و علاقهمندان به حوزه کودک و نوجوان، تعامل و مشارکت با ادارات و سایر نهادهای فرهنگی بهمنظور ترویج، تعمیق و توسعه فرهنگ قصه و قصهگویی از جمله برنامههای کانون استان لرستان بوده است.
محمدی با اشاره به شعار جشنواره امسال با عنوان «با قصه لبخند بسازیم» اظهار کرد: توجه به رویکرد امیدآفرینی و لبخند میتواند باعث شادابی بیشتر و نشاط مخاطب شود.
رئیس جشنواره قصهگویی لرستان به دستاوردهای بیست و پنجمین دوره جشنواره قصهگویی اشاره کرد و افزود: توجه به قصههای کسبوکار و حمایت از تولید ایرانی با مشارکت مردم و ارتقای کمی و کیفی فعالیت قصهگویی در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور و ورود قصهگویی به حوزه موضوعات جدید با رویکرد نوین از دستاوردهای ارزشمند جشنواره امسال است.
محمدی با تاکید بر اینکه فعالیت در حوزه قصهگویی نباید فقط به برگزاری جشنواره موکول شود، افزود: برای حفظ قصهها به عنوان میراث گرانبهای فرهنگی باید همواره برنامهریزی و تلاش کنیم.
برگزاری مرحله استانی جشنواره قصهگویی ۲۹ آبان در خرمآباد
رئیس جشنواره قصهگویی لرستان گفت: مرحله استانی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی روز ۲۹ آبان ماه در سالن اجتماعات کانون در خرمآباد با حضور برترینهای استان برگزار خواهد شد.
به گزارش ایبنا، بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا برگزار میشود.
نظر شما