یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۵
فلسطین باید در آثار نویسندگان ایرانی متبلور شود

جواد کاموربخشایش، نویسنده و پژوهشگر ادبی گفت: باید جریانی برای نیروهای انقلابی و متعهد با هدف تبیین مظلومیت مردم فلسطین راه بیفتد تا ضمن شفاف‌سازی، کتاب‌هایی در این موضوع منتشر و ترجمه شود.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جمعی از اهالی فرهنگ و قلم در واکنش به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی و کودک‌کشی‌ها در غزه بیانیه‌ای صادر کردند. به این بهانه گفت‌وگیی با جواد کامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگری که بیشتر در حوزه تاریخ، ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قلم می‌زند و یکی از امضاکنندگان این بیانیه است، ترتیب دادیم.

وظیفه و رسالت اهالی قلم در شرایط حساس کنونی با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی چیست؟

از نظر من یک جنایت هولناک از سوی رژیم جعلی صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین انجام شده است. در طول تاریخ ۷۵ ساله تشکیل حکومت اسرائیل، عمیق‌ترین جنایات علیه مردم بی‌دفاع فلسطین به‌خصوص زنان و کودکان انجام شده است. وظیفه ذاتی، انسانی و دینی هنرمند متعهد است که در برابر این فاجعه انسانی واکنش نشان دهد و همه هنرمندان در عرصه‌های مختلف با سلاح‌های متفاوت از جمله قلم و تصویر در درجه اول باید به هر نحوی نسبت به جنایات انجام شده واکنش نشان دهند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنند. در گام دوم اهالی قلم و فرهنگ باید حقایق را تبیین کنند و باید مشخص شود که جلاد و شهید کدامند و در کجا قرار گرفتند؟ جنایات و تجاوزات باید به‌روشنی تبیین شود و سومین مرحله رسالت اهالی قلم و هنرمندان، حمایت از ملت مظلوم فلسطین است. وظیفه تمام ملت‌ها به ویژه ملت مسلمان است که بر علیه این جنایات قیام کنند و در این آوردگاه وظیفه هنرمندان سخت‌تر و سنگین‌تر است.

اهالی قلم چقدر می‌توانند در عرصه فرهنگ مقاومت جریان‌ساز باشند؟

اکنون زمان آزمایش است و هنرمند و نویسنده متعهد آزمایش پس می‌دهد و باید به وظیفه ذاتی خویش در حمایت از مردم فلسطین عمل کند و حقایق را به‌خوبی و روشنی آشکار و تبیین کند. دوران جنگ روایت‌هاست. اسرائیل دارد تلاش می‌کند که حقایق را وارونه جلوه دهد و در اتفاقات اخیر خود را محق نشان دهد. جنگ رسانه‌ای دارد اتفاق می‌افتد همان چیزی که حضرت آقا تاکید کردند جنگ خطرناکی است و نسبت به آن هشدار دادند. جنگ یک طرفه است و نشانه ارتش متجاوز اسرائیل، کودکان و نوجوانان و زنان است. چنین جنگی، جنگ نابرابر است. انسان متعهد و در راس آن هنرمندان و اهالی قلم وظیفه دارند با هنر و قلم خود در برابر این جنایات و اتفاقات سهمگین واکنش نشان دهند، مردم را آگاه کنند و روشنگری داشته باشند.

جای چه موضوعاتی در رمان و داستان مقاومت خالی است؟

در کشور ما در قالب داستان و رمان به فلسطین کم پرداخته شده است. در چند سال اخیر کنگره جهانی فلسطین راه افتاده که بسیار جریان است چون دغدغه دغدغه‌مندان است که فلسطین در آثار هنرمندان و نویسندگان دیده شود. در کشور ما هنرمندان تجسمی نسبت به نویسندگان به مسئله فلسطین بیشتر توجه کردند و یک حرکت و جریان جدی لازم است که فلسطین و حقیقت آن در آثار نویسندگان ایرانی متبلور شود. سپس این آثار به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر شود تا حقانیت مردم فلسطین از فضای ادبیات برای مردم جهان آشکار شود. ملت فلسطین واقعاً مظلوم هستند و یکی از وظایف نویسندگان، تبیین این مظلومیت است؛ باید جریانی برای نیروهای انقلابی و متعهد با هدف تبیین مظلومیت مردم فلسطین راه بیفتد تا اتفاقاتی که در مورد فلسطین در طول تاریخ رخ داده، شفاف‌سازی شود. رژیم جعلی اسرائیل در دنیا بر یک نظامی استوار است و آن هم حمایت از آثاری است که به موضوع جعلی هولوکاست می‌پردازد. علت حمایت رژیم صهیونیستی از هولوکاست پنهان کردن حقایق و مظلوم‌نمایی است. اسرائیل تلاش می‌کند تا با وجود جنایات هولناک خود را حق نشان دهد و بگوید حق ماست که در فلسطین مستقر شویم. این اتفاق نظام‌مندی است که توسط اسرائیل در دنیا هدایت می‌شود. علت اینکه نویسندگان در موضوع فلسطین کم‌کاری کردند به این بر می‌گردد که حقایق و آگاهی‌بخشی برای نویسندگان و هنرمندان انجام ندادیم. چرایی مظلومیت فلسطین را باید روشن کنیم. بر این اساس نیازمند جریان‌سازی و گفتمان‌سازی هستیم که به تبع آن نویسندگان دست به قلم شوند و هنرمندان نیز با انواع هنر جنایات رژیم صهیونیستی و مظلومیت مردم فلسطین را به تصویر بکشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها