مازندران-کتاب «هیس شاید این کتاب زنده باشد» از نویسنده نوجوان در ساری رونمایی شد.
سکینه خاتون مهدیانپور با بیان اینکه مادران و پدرانی که دغدغه داشتند فرزندان آنها عادت خوب کتابخوانی داشته باشند بچهها را به کتابخانه میآورند، اظهار کرد: برای داشتن عادت خوب، نیاز است زمینهها هم فراهم شود بچهها با خواندن کتاب میتوانند به دنیای دیگری سفر کنند، با شخصیتهای جدید آشنا شوند، برای خود خاطرهسازی کنند و از فضایی که در اختیار دارند لذت ببرند.
وی افزود: برای داشتن درک بهتر از موضوعات و افزایش قدرت تجزیه و تحلیل و افزایش دایره واژگان، بچهها باید به سمت کتاب و کتابخوانی بروند و نتیجه عادت خوب این است که فرزندان کتابخوان داشته باشیم.
این مسئول با اشاره به حذف پست کتابدار در مدرسهها، گفت: به همین دلیل، بیشتر فعالیتهایی که در مدرسه انجام میشود در زمینه کتابهای درسی است و همه ما اذعان داریم مطالعه غیر درسی هم باید انجام شود تا افراد، دید وسیعتری پیدا کنند.
مهدیانپور با بیان اینکه موضوع کتاب «هیس شاید این کتاب زنده باشد» مرتبط با صحبتهایی است که داشتم، تصریح کرد: نویسنده با قدرت تخیلی که داشت توانست این کتاب را بنویسد و میتواند الگویی برای دیگر دوستان این نویسنده نوجوان باشد.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم بچهها بعد از کتابخوانی، خلاصهای از آن را بنویسند، و نویسنده شدن را در خود پرورش دهند تا در آینده شاهد نویسندگان موفقی باشیم که نخستین کارهای خود را از کتابخانهها شروع کردهاند.
مهدیانپور با اشاره به اینکه برنامههای فرهنگی مختلفی در کتابخانهها برگزار میشود خاطرنشان کرد: کتابخانهها محیط امن و آرامی است که کودکان و نوجوانان میتوانند در این اماکن حضور یافته و از منابع مطالعاتی بهرهمند شوند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران اظهار کرد: کتابی که پرنیا شعبانی به رشته تحریر درآورد باید در مدرسهها رونمایی شود تا بقیه بچهها بدانند برای مسیر موفقیت و رسیدن به قله چه کارهایی باید انجام داد.
وی یادآور شد: نویسنده نوجوان این کتاب، در مسیر رسیدن به قله، قدمهای خوبی برداشته و امیدوارم مدیران فرهنگی حامی افرادی مانند پرنیا شعبانی باشند تا استعدادهای بیشتری شکوفا شود.
حس خوب کتابخوانی
نویسنده کتاب «هیس شاید این کتاب زنده باشد» در این مراسم گفت: موضوع اصلی کتاب درباره ترویج کتابخوانی است و تعدادی کتاب، شخصیتهای داستان را تشکیل میدهند.
پرنیا شعبانی اظهار کرد: با این کتاب بچهها را تشویق کردم که در کتابخانهها حضور یابند و کتاب بخوانند چون خودم هم با کتاب رشد کردم و همه موفقیتهایم را مدیون کتاب هستم.
وی با بیان اینکه پیش از رفتن به مدرسه، کتاب میخواندم، افزود: وقتی عضو کتابخانه شدم در حوزه ترویج کتابخوانی فعالیت کردم و از کتابها آموختم و این جرقه در ذهنم شکل گرفت که وقتی خودم از کتابها آموختم چرا این حس خوب را با بقیه دوستان و همکلاسیهایم به اشتراک نگذارم.
این نویسنده گفت: کلاس ششم بودم که نگارش کتاب را شروع کردم چون خودم اهل مطالعه کتابهای فانتزی بودم علاقه داشتم این کتاب هم با همین ادبیات باشد.
شعبانی با اشاره به اینکه همواره همکلاسیهایم را به کتابخوانی تشویق کردم و با دوستانم به کتابخانه میرفتم و سعی میکردم اطرافیانم را با کتاب آشنا کنم، تصریح کرد: پیشنهاد میکنم افراد با کتاب دوست بمانند، سعی کنند از کتابهای کم حجم شروع به مطالعه کرده و سپس حوزه مطالعاتی را گسترش دهند.
وی ادامه داد: اگر در کتابخانه فعالیت کنیم هیچوقت نمیتوانیم این حس خوب را فراموش کنیم و به نوعی گرفتار کتاب میشویم، گرفتاری که خوب و مثبت است.
این نویسنده با اشاره به اینکه خواندن کتاب باعث روانخوانی در من شد و این روند در دانشآموزان دوره ابتدایی تاثیر فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: در سالهای بالاتر، فن بیان من بهتر بود و کمک میکرد در برنامههای مدرسه شرکت کنم و این باعث شد اعتماد به نفس افزایش یابد.
شعبانی با بیان اینکه کتابخوانی باعث شد هیچوقت احساس کمبود نکردم و توانستم به راحتی مشکلات کوچک زندگیام را هضم کنم، اظهار کرد: کتابخوانی باعث میشود مشکلات زندگیام را نادیده بگیرم این بهترین خوبی کتاب از نظر من است.
وی گفت: این خوبی کتاب است که قصههای مختلف میخوانیم و زندگیهای متفاوت تجربه میکنیم با کتاب به نقاطی سر میکشیم که شاید در دنیای واقعی به آن مناطق نرفته باشیم.
کتاب «هیس شاید این کتاب زنده باشد» به قلم پرنیا شعبانی دانشآموز سال دهم، توسط انتشارات اکسیر قلم منتشر شده است.
نظر شما