کتاب «موسیقیدن» کریستوفر اسمال، یکی از اثرگذارترین نویسندگان معاصر در حوزههای جامعه شناسی موسیقی از سوی نشربان منتشر شد.
این به اصطلاح موسیقی چیست که انسانهای سرتاسر دنیا را چنین اقناع میسازد و وادارشان میکند این همه منابع و زندگی خود را خرج آن کنند؟ این پرسش را سدههاست که میپرسند، و حداقل از دوران یونان باستان دانشمندان و موسیقیدانها سعی در تبیین ماهیت و معنای موسیقی و دلیل تاثیر فوق العاده آن در زندگی انسانها داشتهاند. اما هیچ کدام نتوانسته اند برای این دو پرسش که «موسیقی چیست؟» و «کارکرد موسیقی در زندگی بشر چیست؟» پاسخ قانع کنندهای فراهم آورند.این پرسشها اشتباهاند. چیزی به نام موسیقی وجود ندارد.
کریستوفر اسمال یکی از اثرگذارترین نویسندگان معاصر در حوزههای جامعه شناسی موسیقی، موسیقی شناسی و اتنوموزیکولوژی است که نامش با لغت موسیقیدن -که ابداع خود اوست- گره خورده است. او در کتاب «موسیقیدن» با عوض کردن پرسشهایی که باید پرسید و اتخاذ نگاهی بدیع و ساختارشکنانه به مسئله موسیقی، به خوبی نشان میدهد که موسیقی نه یک چیز بلکه نوعی فرایند و فعالیت است. پرداختن به موسیقی یعنی کشف، تصدیق، و گرامیداشت پیوند فرد با الگوی بزرگی که کل جهان زنده را به هم پیوند میزند.
کتاب «موسیقیدن» در ۳۳۶ صفحه از سوی انتشارات نشربان منتشر شد.
نظر شما