خراسانرضوی- رئیس سازمان بسیج رسانه استان خراسان رضوی با بیان اینکه کلمه به کلمه کتاب «سرباز روز نهم» مصادیق مولفههای قدرت نرم است، گفت: این کتاب مصداق عینی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری میخواهند به ما گوش زد کنند روزبهروز زندگی و گفتمان شهید صدرزاده مظاهر قدرت نرم جمهوری اسلامی است.
سازمان بسیج رسانه استان خراسان رضوی با اشاره به زندگی شهید مصطفی صدرزاده گفت: مهمترین مولفه قدرت نرم جمهوری اسلامی و این انقلابی که مبنای مقاومت اسلامی شده است، مسئله مرزهای عقیدتی است.
وی تاکید کرد: فرهنگ شهادت، فرهنگ حق خواهی، فرهنگ آزادی خواهی، فرهنگ خداخواهی، پرهیز از ظلم و ستیز، همه اینها برگرفته از دال مرکزی انقلاب اسلامی و همان اندیشه اهلبیت (ع) است.
شاد خاطرنشان کرد: شهید صدرزاده و این کتاب مصداق عینی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است، مقام معظم رهبری در جمعی از جوانان به نکته ویژهای اشاره کردند و به بچههای دانشجو فرمودند ما به قله نزدیکم و شماها کاری را خواهید کرد که از ابتدای بعثت تا الان محقق نشده و شما این کار را میکنید.
در ادامه این برنامه علیرضا مهرداد، نویسنده و منتقد داستانی درباره نگارش متفاوت این کتاب گفت: کتاب «سرباز روز نهم» در عین حال که یک رمان و یک ناداستان است و در عین حال که داستانهای کوتاه و کامل را روایت میکند؛ هر کدام به داستان بعدی مربوط است و این یعنی که محقق این کتاب با ایده و برنامه جلو رفته و فقط یک کتاب از تاریخ شفاهی خاطرات یک شهید نیست.
وی افزود: وقتی شما روی دست مخاطبت بلند میشوی و چیزی مینویسید که مخاطب پیشبینی نکرده و چیزی مینویسید که دو پهلو است و با حوزه ناخداگاه شما سر و کار دارد یعنی «سرباز روز نهم»، حالا بروید و پیدا کنید که سرباز روز نهم چیست، نهم ماه است؟ نهمین روز است؟ اصلا چه چیزی است سرباز روز نهم!
این منتقد ادبیات با اشاره به اهمیت شخصیت پردازی در کتاب افزود: حوزه ادبیات یعنی میدان دادن به مخاطب که شما چی میفهمید از سرباز روز نهم؟ برداشت مخاطب چه بوده است؟ بعضی از آثاری که در حوزه شخصیتها نوشته میشود، شخصیتی را به ما معرفی میکند که از شخصیت آن صاحب اصلی کوچکتر است و معمولاً در کتاب این اتفاق میافتد چون نویسنده از پس شخصیت سازی سوژه بر نیامده است.
وی ادامه داد: من قبلاً به واسطه فیلمها و کتابهای که از شهید صدر خوانده بودم از قبل با شخصیت این شهید آشنا بودم، وقتی که کتاب سرباز روز نهم را خواندم دیدم که از تصویری که در رسانه ها و چشم دیگران است خیلی بزرگتر است و این یعنی کتاب موفق بوده است.
علیرضا مهرداد با طرح این پرسش که «چه چیزی باعث شده که این کتاب موفق باشد؟» گفت: این اثر برای مخاطب هم صوت دارد هم لحن و هم تصویر. مدلی که من در این کتاب مصطفی صدرزاده را دیدم در کتابها و فیلم هایی که ساخته شده ندیدم، تکنیکی که در این کار استفاده شده است فراتر از تصویر رفته است و این معجزه کلمات است.
همچنین حجت الاسلام علی اکبر سبزیان مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در یک وصیتنامه از شهید صدرزاده خواندم که از خدا تشکر میکند؛ باید این که محبت امام و شهدا را در دلش قرار داده است، همه شهدا و کسانی که امروزه ما به عنوان ایثارگر یادشان میکنیم همه پرورش یافته امام (ره)هستند.
وی ادامه داد: رمز شکست ناپذیری این انقلاب همین راهی است که امام(ره) پایه گذاری کردند، این شهید از نسل خمینی ندیدهها است ولی راه خمینی(ره) را ادامه میدهند.
به گزارش ایبنا کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه بسیجی مدافع حرم «شهید مصطفی صدرزاده» است که از مجموعه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت اسلامی ویژه شهدای مدافع حرم منتشر شده است.
پژوهش و مصاحبه های این کتاب را محمدمهدی رحیمی، پریسا وزیرلو و فرزانه مردی و همچنین تحقیق و تدوین آن را نوید نوروزی و پریسا وزیرلو و بازنویسی آن توسط نعیمه منتظری انجام شده است.
در این مراسم بخشی از تقریظ رهبری بر کتاب «سرباز روز نهم» قرائت و بعد از آن با پریسا وزیرلو یکی از محققین این کتاب و همچنین پدر شهید صدرزاده به صورت مجازی گفتگو شد.
در پایان مراسم از طرف بسیج رسانه خراسان رضوی و مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی همزمان با هفته دفاع مقدس از علیرضا مهرداد نویسنده و پژوهشگر برجسته کشور و خراسان به پاس فعالیت هایش در حوزه دفاع مقدس تقدیر شد.
نظر شما