همدان - شاعر، محقق و نویسنده همدانی معتقد است: علمآموزی تنها از طریق مطالعه درسی کسب نمیشود بلکه سواد اصلی در کتابخانههاست که دنیایی از علوم در آنجا نهفته است.
وی بیان کرد: همیشه در بدو ورود به هر کتابخانهای به دوران کودکی منتقل میشوم که به شعر و ادبیات و مطالعه در این زمینه بسیار علاقمند بودم. اما در آن سالها انجمنهای ادبی فقط با حضور افراد بزرگسال برگزار میشد و برای من و امثال من که دوران کودکی و نوجوانی خود را سپری می کردیم امکان حضور مهیا نبود.
محقق با بیان اینکه در آن زمان (قبل از انقلاب اسلامی) تعداد کتابخانهها بسیار کم بود گفت: در همدان فقط دو کتابخانه وجود داشت و تهیه و دسترسی به کتاب برای افرادی که در هر زمینهای تشنه مطالعه بودند، بسیار مشکل بود.
این استاد، شاعر و محقق همدانی خاطرنشان کرد: معتقد بودم علمآموزی تنها از طریق مطالعه درسی کسب نمیشود چرا که سواد اصلی در کتابخانههاست که دنیایی از علوم در آنجا نهفته است.
وی تصریح کرد: همیشه تلاش میکردم، بیشترین وقت خود را در همان دو کتابخانه سپری کنم، کتاب امانت بگیرم و با نویسندگان، شعرا و پژوهشگران همدانی که برای مطالعه و تحقیق به کتابخانه میآمدند، ارتباط بگیرم.
وی افزود: در دوران تحصیل (دانش آموزی) علاقه به روزنامهنگاری سبب شد خبرنگار افتخاری چند مجله باشم و نوشتههای من در آنجا چاپ شود، اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی و با تلاش مسؤلان، کتابخانهها رشد بسیار خوبی داشته و در همه نقاط کشور، حتی روستاهای دور افتاده، کتابخانه وجود دارد که شاید تنها مرکز فرهنگی آن روستا به شمار آید.
محقق بیان کرد: باید همه کودکان و نوجوانان شاکر خداوند باشند که این نعمت ( وجود کتابخانهها) به وفور در دسترس همگان قرار دارد و علاقمندان به حوزه شعر و ادبیات به راحتی میتوانند منابع مورد نیاز خود را از کتابخانهها تامین کنند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان نیز ضمن تبریک روز شعر و ادب پارسی و بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار بیان کرد: روز شعر و ادب فارسی یادآور میراث گرانبهای تاریخ و نیاکان ما و فرصتی برای بازخوانی تاریخچه شعری ایران است.
سید علیاصغر طباطبایی بیان کرد: دومین رویداد «محفل ادبی تمدن» اداره کتابخانههای عمومی شهرستان همدان، با حضور استاد جواد محقق و جمعی از شعرا، فعالان فرهنگی ادبی و اعضای کتابخانهها، به مناسبت گرامیداشت «شهریار» و روز شعر و ادب فارسی در کتابخانه عمومی شهیدان حجازی برپا شد تا لحظههای ناب مملو از شعر و سخن در این کتابخانه به یادگار بماند.
دبیر محفل ادبی تمدن نیز ضمن خوش آمدگویی به حاضرین، به طرح موضوع و بیان مقدمهای درباره شعر و شخصیت استاد شهریار پرداخت و گفت: شهریار شاعری وارسته بود که با اشعار ناب و صادقانه خود به درون قلبهای خوانندگان و شنوندگان نفوذ کرده است.
زهرا آقامیرزایی گفت: استاد شهریار در سرودن شعر، ذوق و توانایی شگفتی داشت و آثار درخشانی از خود به دو زبان فارسی و ترکی در قالب قصیده، غزل، مثنوی، رباعی، شعر آزاد و ... به یادگار گذاشته است.
در ادامه مهدی طراوتیتوانا، زرتشت خاوری، محمدعلی صلواتی و همایی نژاد، مانیا ضمیرانی، نازنین ترخینی، نگار نظری دبیر، ترنم عبدی، یسنا شهسواری، هدیه عبدی نژاد، حسینی، روستایی و ... در این محفل به خوانش سرودههای خود و غزلیاتی از استاد محمدحسین شهریار، اشعاری از حافظ و شاهنامه فردوسی پرداختند.
در پایان مراسم نیز از شعرا و شعرخوانان این محفل تقدیر به عمل آمد.
نظر شما