وی با بیان اینکه در حال حاضر گفتگو بر هر جایگاهی والاتر است، تصریح کرد: امروز بین مردم و واقعیات جامعه فاصلهای ایجاد شده که نمیگذارد عمق جامعه را ببینیم از این رو جامعه نخبگان وظیفه دارند با ایجاد بسترهای مناسب برای گفتگو، واقعیات جامعه را نمایان سازند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برجسته نمایی غیرواقعی از جامعه در برخی نشریات کشور گفت: امروز برخی رسانههای داخلی درحالی روی موضوعاتی مانند خودکشی و افسردگی در جامعه ایران تمرکز کردهاند که به هیچ عنوان با واقعیات موجود سازگار نیست به طوریکه از دو جغرافیای متفاوت سخن میگویند.
اسماعیلی با بیان اینکه جامعه ایران از نظر آسیبهای اجتماعی مانند خودکشی در ربته های ۱۵۰ به بعد جهان جای گرفته اظهار داشت: برخی از رسانهها به صورت غیرمنصفانه چیزهایی را برجسته میکنند که نسبتش با آمارهای جهانی قابل قیاس نیست.
به گفته وی، بحث اخبار جعلی در مباحث سواد رسانهای یکی از اولویتهای فرهنگی کشور است و ما باید نسبت به این مقوله مردم را آگاه کنیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه امروز بخشی از رسانهها در شبکههای اجتماعی فعال هستند، اضافه کرد: باید همه کانالها و پایگاههای مجازی که بیش از پنج هزار نفر عضو دارند، ثبت شوند، اما متاسفانه بسیاری از آنها هنوز ثبت نشده و در انتشار اخبار آزادانه به نشر برخی اخبار دروغ نیز میپردازند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است تا دو سال آینده همه موانع و مشکلات حوزه فرهنگ و رسانه را حل کند، گفت: بنای ما بر اصلاح رویههای نادرست و نیز شفاف سازی امکانات از نظام توزیع یارانهها تا بحث آگهی و کاغذ و بیمه و هدایای دولت به خبرنگاران است.
وزیر ارشاد از تدوین و ابلاغ آیین نامه جدید در حوزه مطبوعات و رسانهها خبر داد و گفت: در آیین نامه جدید ضمن پیش بینی صدور پروانه خبرنگاری برای احیای هویت صنفی مشخص اهالی رسانه، حقوق و تکالیف و نظامات کنترلی در این حوزه مشخص خواهد شد.
وی با بیان اینکه رسانهها با پرسشگری و دغدغه حل مسئله میتوانند خود را به قله برسانند، تاکید کرد: ما از جامعه بزرگ رسانهای تبریز که یک حوزه نمایندگی را رهبری میکند توقعمان ناظر به حل مشکلات کشور و استان است و همان طور که تبریز پیشتاز بسیاری از حوزههای تحولی و فرهنگ و تمدنی در کشور بود، امروز نیز انتظار داریم مشکلات و دغدغههای جامعه را نمایندگی کرده و به دنبال نقش آفرینی در حل مسائل کشور باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در پررونق ترین دوره فرهنگ و هنر کشور قرار داریم گفت: عدهای تصور میکنند این موضوع یک ادعای بدون سند و مدرک است درحالیکه آمار رسمی بیانگر واقعیت موجود است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در روزهایی که کار را تحویل گرفتیم، میزان فروش فیلمهای سینمایی ۷۷۰ میلیارد ریال بود، در حالی که این رقم امروز به ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال افزایش یافته است، تاکید کرد: تعداد تماشاگران اجراهای صحنهای سال گذشته ۴۰۰ هزار ایرانی در کشورهای همسایه بود، در حالی که تماشاگران صحنه ای داخل کشور امسال یک میلیون نفر بودند.
اسماعیلی با بیان اینکه در سال 1400 تعداد افراد تحت پوشش صندوق اعتباری هنر چهار هزار نفر بود گفت: این رقم با هشت هززار و 404 نفر در سال جاری 100درصد افزایش داشته است.
در این نشست، نمایندگان تشکل های مطبوعاتی و رسانه ای ضمن بیان مشکلات و دغدغه های این قشر پیشنهادات و انتظارات خود را در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردند.
نظر شما