دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۴
اگر صلح می‌خواهید آماده جنگ باشید

امیردریادار دکتر حبیب‌الله سیاری؛ رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر ما دارای توان بازدارندگی بالا باشیم قطعا صلح برقرار است. مفهوم بازداندگی این است که باید این قدر توان دفاع داشته باشیم تا دیگران نسبت به منافع و تمامیت ارضی قصد حمله نداشته باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امیردریادار دکتر حبیب‌الله سیاری؛ رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: امام علی(ع) می فرمایند «اگر صلح می‌خواهید آماده جنگ باشید.» این جمله بسیار پربار و معنادار است و بازدارندگی را نشان می‌دهد. اگر ما دارای توان بازدارندگی بالا باشیم قطعا صلح برقرار است. مفهوم بازداندگی این است که باید این قدر توان دفاع داشته باشیم تا دیگران نسبت به منافع و تمامیت ارضی قصد حمله نداشته باشند. چون اگر توان نداشته باشی دیگران طمع می‌کنند و منجر به جنگ می‌شود. پس باید توان بازدارندگی این قدر بالا باشد که دیگران طعم نداشته باشند و اگر این گونه باشد قطعا صلح برقرار است. اما اگر کشوری ضعیف باشد طمع کاران جنگ را رقم خواهند زد و صلحی وجود نخواهد داشت.
 
وی افزود: به دنبال این هستیم که توان دفاعی‌مان این قدر بالا باشد که بتوانیم صلح را در منطقه برقرار کنیم. چون ما ملت صلح طلبی هستیم و به دنبال تحقق تدابیر مقام معظم رهبری هستیم و سر ستیزه‌گیری با هیچ ملتی نداریم فلذا باید حتما توان دفاعی بالا داشته باشیم. اما دو کلمه صلح و دفاع هر دو کلمه در دین ما و ارزش‌های دینی، ارزش‌های انقلابی ما و در فرهنگ ملی ما هر دو کلمه پسندیده و معنادار است.  چون ما ملتی صلح‌طلب هستیم و قصد تجاوز به هیچکس نداریم. تاریخ نشان می‌دهد در دویست سال گذشته هر جنگی اتفاق افتاده به ما حمله کرده‌اند. صلح در ارزش‌های ما بسیار ممدوح و پسندیده است و دفاع هم برای ما پسندیده است چون در برابر هر ظلم و ستمی ایستادگی کردیم و می کنیم و این معنی‌اش دفاع است. پس صلح و دفاع کلمه پسندیده‌ای است که در دین ما جایگاه بالایی دارد و افتخار می‌کنیم ملت صلح‌طلبی هستیم و آمادگی دفاعی بالایی داریم که منجر به صلح خواهد شد.
 
وی با اشاره پاسخ حضرت امام به پیشنهاد قطعنامه که از سوی نمایندگان سازمان ملل مطرح شد بیان داشت: موضع گیری حضرت امام در این مسئله نشان می‌دهد چقدر صلح‌طلب هستیم. وقتی هیئتی از سازمان ملل به خدمت حضرت امام آمدند و گفتند آتش‌بس را بپذیرید و جنگ را تمام کنید امام گفتند بگویید عراق به مرز برگردد تا ما وارد مذاکره شویم و آشتی کنیم.  چون سر جنگ با کسی نداریم. آنها گفتند این ممکن نیست. امام گفتند جنگ جنگ است و عزت و شرف ما در گروی همین مبارزات است و اگر جنگ بیست سال هم طول بکشد ما دفاع می‌کنیم. آن‌ها می‌خواستند در حالی که در خاک ما هستند ما بنشینیم سر میز مذاکره. این عزت نیست و ذلت هست و نشان دهنده ضعف است.
 
امیر سیاری افزود: در اوایل دفاع مقدس خاک دشمن آبادان و خرمشهر را خمپاره می‌زد و ما هم آمادگی داشتیم که با خمپاره فاو را بزنیم اما امام فرمودند شهر را نباید بزنید مردم گناهی نکرده‌اند. چرا باید مردم را بزنید. آیا این نشان دهنده صلح‌طلبی و کرامت انسان نیست؟ شهر ما را می‌زنند اما اجازه نداریم مقابل‌به‌مثل کنیم. نمونه دیگری هم خلبانی است که در شهر دشمن حضور پیدا کرد و خواست پلی را بزنند اما چون چند نفر در حال حرکت بودند به او این اجازه را ندادند و گفتند باید در پل تخلیه شود و بعد مورد هدف قرار بگیرد.
 
وی افزود: در بحث موشک‌باران شهرها بعضی به خاطر دارند که شهرهای ما را با موشک می‌زدند اما امام گفتند ما نمی‌توانیم شهرهای آنان را با موشک بزنیم همه شعار می‌دادند موشک جواب موشک اما امام گفت مردم عزیزند ما با مردم کاری نداریم.
 
 یا در بحث جنگ های شیمیایی مگر ما مورد هجوم بمب‌های شیمیایی قرار نگرفتیم؟ کسی می‌تواند مدرک بیاورد که ما در زمینه پدافند شیمیایی اقدامی انجام داده‌ایم؟ در فرهنگ ما کشتار جمعی جایی ندارد چون صلح‌طلب هستیم. چون برای انسان کرامت قائلیم. چون جان انسان‌ها برای ما ارزش دارد. این ها همه موضع‌گیری است که توسط حضرت امام و همه مسئولین انجام شده است و ما افتخار می‌کنیم به همه موضع‌گیری‌های که نشان صلح‌طلبی ما است.
 
حبیب‌الله سیاری تصریح کرد: ما از ابتدای انقلاب تا به امروز در بحث تأمین تجهیزات تحریم هستیم اما همت بلند شما به اینجا ختم شده که امروز حرفی برای گفتن داریم.  در پدافند هوایی تفاوت از زمین تا آسمان است. کجا بودیم و کجا هستیم؟ در نیروهای هوایی تلاش‌ها و موفقیت های بسیاری کسب کردیم در تامین تجهیزات دریایی به جایی رسیدیم که می‌بینید. ناوشکن تمام ایرانی دنا را دیدید کل دنیا را دور می‌زند.
 
وی افزود: امروز در سلاح موشکی و پهبادی جایگاه داریم در دیگر سلاح‌های مورد نیاز جایگاه داریم. حضرت آقا فرمودند در مساله تجهیزات انکار نمی‌کنیم. تولید می‌کنیم هوشمند است و به‌روز است اما همه این‌ها برای ارتقای توان بازداندگی است و قصد حمله نداریم رزمایش انجام می‌دهیم. در سطح نیروها تخصصی، در رده سپاه پاسداران اما همه این‌ها برای تمرین است و نشان دادن توانمندی برای دفاع. برای بالا بردن توان بازدانگی که مثل دفاع مقدس نتوانند تعرض کنند. اولین پیام رزمایش ما پیام صلح و دوستی است. معنایش این است که داریم توان بازدارندگی را بالا می بریم که با این صلح حاکم خواهد شد.
 
امیر سیاری اضافه کرد: در ناو گروه ۸۶ که با آن دور دنیا را سیر کردیم هدفمان ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای دنیا بود. دانش و توان و دریابانی و هواشناسی و تحملمان را نشان دادیم اما مهم ترین پیام ناوگروه ۸۶ ارسال پیام صلح و دوستی به کشورها بود اما سوال اینجاست که چرا برخی از کشورها به ناوگروهی که می‌خواهد صلح دوستی را به نمایش بگذارد، اجازه پهلوگیری ندادند. این ناوگروه حتی نیاز به تامین قطعات و آذوقه هم نداشت اما بعضی از کشورها تحت تاثیر سیاست‌های استکباری از اجرای این عمل مهم سرباز زدند.
 
در این مراسم اسلاوومیر کوتون رئیس انجمن وابستگان نظامی خارجی مقیم تهران به سخنرانی پرداخت و پاشا تبریزیان نماینده دفتر اطلاع رسانی سازمان ملل متحد در تهران بیانیه رئیس سازمان ملل به مناسب روز صلح قرائت کرد.
 
همچنین در پایان این مراسم امیر سرتیپ حسین ولی‌وند زمانی رئیس دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران از امیر دریادار دکتر حبیب‌الله سیاری به عنوان سفیر صلح ارتش و همچنین اسلاوومیر کوتون و پاشا تبریزیان تقدیر به عمل آورد.

به گزارش ایبنا پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع در روزهای ۲۸ و ۲۹ شهریور ماه از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها