دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
شاعران بدون خلوت درونی نمی‌توانند حرفی برای گفتن داشته باشند

اصفهان- بهجت فروغی مقدم، شاعر اهل خمینی‌شهر گفت: اصفهان سرزمین شاعرخیزی است و از هم‌اکنون می‌توانیم اصفهان و به‌خصوص خمینی‌شهر را پایگاه مهمی در شعر کشور بدانیم.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): بهجت فروغی مقدم، دارنده مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه اصفهان است. از این شاعر و منتقد خمینی‌شهری تاکنون یک اثر با عنوان ««شب‌های پابه‌ماه» در قالب غزل منتشر شده که شامل اشعار آیینی و عاشقانه است و مجموعه شعری هم در دست انتشار دارد. به مناسبت 27 شهریور، روز شعر و ادب پارسی، با او گفت‌وگوی کوتاهی انجام شده که در ادامه می‌خوانید.

- از چه زمان به‌صورت جدی وارد فضای شعر شدید؟
 
من از 13سالگی سرودن را شروع کردم. در دوران دبیرستان فراخوانی از طرف اداره آموزش و پرورش خمینی‌شهر و به همت شاعر فقید، اصغر حاج‌حیدری (خاسته) برای ارسال شعر عاشورایی به مدرسه ما آمد. من در آن فراخوان شرکت کردم و موفق به کسب رتبه شدم. از آن به بعد، در جلساتی که آقای اصغر حاج‌حیدری (خاسته) در کانون سلمان فارسی خمینی‌شهر برگزار می‌کرد، در همایش‌هایی که ایشان در سالروز میلاد امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) و حضرت سجاد(ع) با نام «کنگره میلاد آفتاب» برگزار می‌کردند همچنین در کنگره‌های شعری که در ایام محرم برگزار می‌کردند، شرکت می‌کردم و شعرخوانی داشتم. گاهی هم به دعوت آقای خاسته داور بعضی از جلسات و مسابقات شعر بودم.
 
- وضعیت شعر جوانان را چطور ارزیابی می‌کنید؟ امیدوارکننده است یا ناامید کننده؟
 
شعر جوان از لحاظ کمیت رو به جلوست. به‌خصوص فضای مجازی باعث تشویق و شناسایی شاعران زیادی شده است؛ اما از لحاظ کیفیت باید گفت تا وقتی شاعر با خودش خلوت درونی نداشته باشد و با مطالعه زیاد به سیر تکاملی در فکر و اندیشه نرسد، نمی‌تواند حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشد و تاثیرگذار و جریان‌ساز باشد.
 
- چطور می‌توان به نسل جدید کمک کرد تا کیفیت آثارش ارتقایی روزافزون داشته باشد؟ آیا چنین قصد و نیتی در نسل قدیم وجود دارد تا به کمک نسل جدید بیاید؟ چه چیزی باید حلقه واسط بین نسل‌ها را تشکیل دهد؟
 
فرهنگ مطالعه در شاعران باید افزایش پیدا کند. نسل قدیم نیز باید مشوق و راهگشای نسل جدید باشند و آنها را در فعالیت‌ها و همایش‌ها دعوت کنند و شرکت دهند. شور شاعران جوان در کنار شگردهای شعری شاعران نسل قبل می‌تواند به ایجاد حلقه‌های شعرخوانی مفید و قابل استفاده‌ای منجر شود. نسل قبل با ایجاد کارگاه‌های شعری و جلسات هفتگی به رشد شاعران کمک می‌کنند؛ ولی طلب باید در خود شاعران جوان باشد تا برای یادگیری از شاعران باتجربه وقت و انرژی بیشتری صرف کنند.  
       
- ظرفیت‌های استان اصفهان را در زمینه شعر چطور می‌بینید؟ به نظر شما اصفهان قابلیت تبدیل شدن به قطب شعر کشور را دارد؟
 
اصفهان سرزمین شاعرخیزی است و از هم‌اکنون می‌توانیم اصفهان و به‌خصوص خمینی‌شهر را پایگاه مهمی در شعر کشور بدانیم.
 
- اگر بخواهیم یک برنامه و چشم‌انداز چندساله برای تبدیل اصفهان به قطب شعر کشور تدوین کنیم، به نظر شما چه اقداماتی باید صورت بگیرد و چه موانعی باید برطرف شود؟
 
برای تبدیل اصفهان به قطب شعر کشور باید نهادهای متولی اعم از حوزه هنری، سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری، فرهنگسراها، کتابخانه‌های عمومی، مدارس و دانشگاه‌ها دست به دست هم بدهند تا با حمایت شاعران پیشکسوت، جلسات و همایش‌ها و برنامه‌هایی در راستای تعلیم و تشویق شاعران و خلق شعرهای ماندگار برگزار کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها