جمعه ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
از برپایی محفل ادبی «دلاور دلوار » تا برگزاری جلسه بررسی کتاب اربعینی «روبه‌راه»

از مهمترین اخبار هفته بیست‌وپنجم (از هجدهم تا بیست‌وچهارم شهریور) می‌توان به برگزاری ویژه برنامه‌ای با نام «دلاور دلوار» با حضور جمعی از شاعران آیینی ایران و کشورهای منطقه و نیز برپایی نشست نقد و بررسی کتاب «روبه‌راه» درباره خاطرات زیارت اربعین اشاره کرد.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مهمترین اخبار هفته اخیر را ازنظر می‌گذرانید:

رونمایی کتاب «روبه‌راه»
محمدرضا سنگری، پژوهشگر ادبی، در آیین رونمایی کتاب «روبه‌راه» به قلم فاطمه سادات مظلومی عنوان کرد: از خواندن این اثر بسیار لذت بردم و امیدوارم که نویسنده هر چه زودتر به نگارش هفتمین سفر اربعین خود مشغول شود. طنزپردازی‌های این اثر فوق‌العاده است، نقطه قوت این کتاب نثر آن است و کمتر پاراگرافی وجود دارد که بتوان درون آن جمله اشتباهی پیدا کرد، اما این کتاب دارای غلط تایپی است که باید یک بار دیگر این کتاب اصلاح شود، این کتاب از نظر پرداخت و زبان بسیار عالی عمل کرده است.

عرضه ترجمه کتاب برنده قلم طلایی
رمان «داروی عشق» نوشته تریسی بروگان، برنده قلم طلایی سال 2015 و پرفروش‌ترین در لیست صد کتاب آمازون 2014 منتشر شد.

بازنشر ترجمه گزیده اشعار نزار قبانی
کتاب «زنی در من قدم می‌زند» گزیده شعرهای نزار توفیق قبانی شاعر سوری با ترجمه یدالله گودرزی توسط نشر گویا به چاپ چهارم رسید. این کتاب با نام عربی «امراه تمشی فی داخلی» که برگرفته از یکی از شعرهای اوست به فارسی روان در ۱۶۸ صفحه برگردان شده و مجموعه‌ای از آثار عاشقانه، سیاسی و اجتماعی شاعر را در بر می‌گیرد.

برگزیدگان جشنواره خودنویس مشخص شدند
طی جلسه داوری چهارمین دوره جشنواره خودنویس که در محل نشر صاد با حضور میرشمس‌الدین فلاح هاشمی و هادی خورشاهیان دبیر جشنواره خودنویس برگزار شد برگزیدگان این دوره مشخص شدند. از میان ده‌ها آثار ارسال شده به دبیرخانه ۱۸ اثر انتخاب شدند. هجده نوقلم برگزیده در سه گروه شش نفره تحت نظارت مربیان برجسته داستان‌نویسی طرح‌هایشان تبدیل به داستان بلند خواهد شد. به سه نفر برگزیده جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

ویژه برنامه بزرگداشت رئیسعلی دلواری با نام «دلاور دلوار» برگزار شد
علیرضا قزوه، شاعر و رئیس مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما در ویژه برنامه «دلاور دلوار» در سخنانی عنوان کرد: یکی از دلاوران و سرداران بزرگ ایران که در جنوب و در نبرد دلوار و بوشهر بر ضد انگلیسیها جنگید رئیسعلی دلواری بود. زندگی رئیسعلی شباهتی به زندگی حضرت سیدالشهدا (ع) دارد، می‌خواستند حضرت سید الشهدا و حضرت ابالفضل العباس (ع) را تطمیع کنند ولی این بزرگواران  به راهشان ادامه دادند  و بر حقانیت خودشان ایستادند. انگلیسی‌ها قصد داشتند با 40 هزار پوند رئیسعلی را تطمیع کنند که نپذیرفت و انگلیسی‌ها با شدت با او برخورد کردند و گفتند ما خانه‌هایتان را ویران می‌کنیم، رئیسعلی در پاسخ گفت خانه ما کوه است و شما نمی توانید ما را از سرزمینمان بیرون کنید و به مقاومت خودش ادامه داد. رئیسعلی دلواری یکی از رهبران بزرگ مبارزه با استعمار انگلستان است و هیچ کشوری به اندازه انگلستان در ایران خیانت نکرد. انگلستان هیچ خدمتی به ایران نکرد و پرونده بسیار سیاهی در ایران دارد و یکی از آنها همین خون رئیسعلی دلواری است که مظلومانه بر زمین ریخته شد. الان تندیس‌های رئیسعلی دلواری را می‌بینم که در کشور و در شهرهای بوشهر و دلوار نصب کرده‌اند و اسم  این شهید بر خیابان‌هاست.


نقش جلال آل احمد در ادب فارسی بررسی شد
نشست نقش جلال آل احمد در فرهنگ و ادب معاصر در باغ کتاب تهران برگزار شد. در این نشست که به مناسبت پنجاه‌و‌چهارمین سالروز درگذشت و یکصدمین سالروز تولد جلال آل احمد برگزار شد، سیمین پناهی‌فرد درباره ادبیات معاصر و جلال آل احمد و محمدحسین دانایی با موضوع نگاهی به گزارش‌های جلال آل احمد با تأکید بر سفرنامه‌ها سخنرانی کردند.

گنجینه صوتی «به‌نشر» با موضوع امام رضا (ع)
در آستانه سالروز شهادت امام رضا(ع)، گنجینه صوتی کتاب‌های انتشارات به‌نشر در حوزه ادبیات دینی و سبک و سیره رضوی در دو بخش برای مخاطب کودک و نوجوان و بزرگسال تولید شد.
 
برگزاری دوره آموزش زبان فارسی در بصره
هشتمین دوره آموزش زبان فارسی در مرکز پژوهش و آموزش زبان فارسی ایران دانشگاه بصره که با حضور ۲۱ نفر دنبال می‌شد، به پایان رسید. این دوره‌های آموزشی بر اساس توافق مرکز پژوهش و آموزش زبان فارسی ایران در دانشگاه بصره و وابستگی فرهنگی سرکنسولگری ایران در بصره با مرکز آموزش ضمن خدمت دانشگاه بصره به صورت مداوم برگزار می‌شود.

شماره صد‌و‌سی‌‌و‌هشتم مجله «نگاه نو» ویژه احمدرضا احمدی منتشر شد
در شماره صد‌و‌سی‌‌و‌هشتم مجله «نگاه نو» هفتادمین سال کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ مقالاتی از محمدعلی موحد و فخرالدین عظیمی با عنوان‌های «شاه و خارخارِ مشروعیت» و «ایران در راهیابی سیاسی: گذشته و گزینش‌های ما» منتشر شده و بخش «برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی ایران (۱۴۰۲-۱۴۰۶)» شامل «برنامه هفتم توسعه: مجموعه ناسازگار» نوشته علی‌نقی مشایخی، «شکاف پرمخاطره» نوشته حجت میرزائی و آزاده عابدین و «واقعیت‌های نوپدید جهانی و ملی و الزامات برنامه هفتم توسعه ایران» نوشته محمد قاسمی است. «احمدرضا احمدی جاودانه شد» نوشته علی میرزائی، «سیگارهای روشن ناتمام در جاسیگاری‌های بی‌صاحب» نوشته ع. پاشایی، «خداحافظ پرنده معصوم!» از محمد شمس لنگرودی، «از سوررئالیسم به رمانتیسیسم» نوشته کامیار عابدی و «یک‌عمر عشق و ایثار برای موسیقی» نوشته میرعلیرضا میرعلی‌نقی در بخش به «یاد احمدرضا احمدی» این شماره منتشر شده است.
 



 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها