دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۷
بررسی تفاوت شعر و ناشعر در انجمن شعر درخت هرمزگان/ شعر رایج‌ترین و ادبی‌ترین‌‎ شکل ادبیات است

هرمزگان- در دوازدهمین جلسه انجمن شعر درخت هرمزگان، به تفاوت شعر و ناشعر پرداخته و اینگونه مطرح شد که رایج‌ترین و ادبی‌ترین شکل ادبیات، شعر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، در دوازدهمین جلسه انجمن شعر درخت هرمزگان، طبق روال معمول، علی اکبر فاضلی تحمیدیه خوانی کرد، شهین بهاری غزلی از حافظ را خواند و اصغر ملائی محمدآبادی نیز حکایتی از گلستان سعدی را خوانش کرد.

سپس علی اکبر فاضلی، آمنه صفت زاده، شهین بهاری، مطهره دهقانی، محبوبه عابدینی، ایرج انصاری فرد و محمد دهقانی به خوانش اشعار خود پرداختند.

نقد و نظر درباره آثار خوانده شده و اشاره به عناصر مختلف شعری موجود و ضعف و قوت های اشعار خوانده شده از مطالبی بود که در این جلسه طرح شد و مورد بررسی قرار گرفت.

در بخش دیگر این نشست، رئیس انجمن شعر درخت هرمزگان در مورد تفاوت شعر و ناشعر سخن گفت و افزود: رایج‌ترین و ادبی ترین شکل ادبیات، شعر است. زیرا شعر هیجان‌انگیز است و مخاطب را مجذوب می‌کند. شعر همچنین کهن‌ترین گونه‌های ادبی و شاخه‌ای از هنر است. شعر، کلامی‌ موزون وخیا‌ل‌انگیز است که وجود وزن و قافیه برای آن ضرورت دارد و برای به اشتراک گذاشتن ایده‌ها، بیان احساسات و خلق تصویر؛ هنرمندانه نوشته می‌شود.

عبدالحمید انصاری نسب، کار شاعر را نشان دادن احساسات به زبانی متفاوت از زبان عادی و معمول و روزمره دانست که می‌توان از طریق خوانش شعر خوب به این زبان دست یافت.

وی ادامه داد: برانگیختن قوه تخیل مخاطب، یکی از رسالت‌های شاعر است. این هنر شاعر است که نام او و آثارش را ماندگار می‌کند.

او در پایان گفت: درون مایه لطیف، ظاهر زیبا، واژگان خوش ترکیب و ... نیز در شعر بودن یک شعر نقش اساسی ایفا می‌کند. این ویژگی‌ها مهم‌ترین تفاوت شعر و ناشعر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها