هرمزگان- روزنامهنگاران هرمزگان حداقل بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب طی سالهای اخیر منتشر کردهاند.
محمدعلی بهمنی؛ برترین غزلسرای ایران
جالب است وقتی، پیشینه نشریات استان را در ذهنم مرور می کردم به یک اسم ملی و نام آشنا مواجه شدم که «تنفس در هوای شعر» ، روزنامه «ندای هرمزگان» را مدیریت میکرد، این اسم پر افتخار کسی جز غزلسرای شهیر ایران زمین محمدعلی بهمنی، نیست.
وی زادهٔ ۲۷ فروردین سال ۱۳۲۱ است. از سال ۱۳۴۵ همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و برنامهٔ صفحهٔ شعر را با همکاری شبکه استانی خلیج فارس ارائه دادهاست. بهمنی در سال ۱۳۷۴ همکاری خود را با هفتهنامهٔ ندای هرمزگان آغاز میکند و صفحهای تحت عنوان تنفس در هوای شعر را هر هفته در پیشگاه مشتاقان خود قرار میداد.
این شاعر گرانسنگ، مسئول چاپخانهٔ دنیای چاپ بندرعباس و مدیر انتشارات چیچیکا (قصّه) در بندرعباس است. او برگزیده اولین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر در بخش شعر کلاسیک بود. حدود ۶ ماه ریاست شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی وزارت ارشاد را نیز عهدهدار بود.
محمدعلی بهمنی در سال ۱۳۷۸ تندیس خورشید مهر بهعنوان برترین غزلسرای ایران را دریافت کرد. در سال ۱۳۸۳ همزمان با برگزاری ششمین کنگرهٔ سراسری شعر و داستان جوان در بندرعباس نکوداشت محمدعلی بهمنی برگزار شد.
باغ لال (۱۳۵۰)، در بیوزنی (۱۳۵۱)، عامیانهها (۱۳۵۵)، گیسو، کلاه، کفتر (۱۳۵۶)، گاهی دلم برای خودم تنگ میشود (۱۳۶۹)، دهاتی (۱۳۷۷)، غزل (۱۳۷۷)، شاعر شنیدنی است (۱۳۷۷)، عشق است (۱۳۷۸)، نیستان (۱۳۷۹)، کاسهٔ آب دیوژن، امانم بده (۱۳۸۰)، این خانه واژههای نسوزی دارد (۱۳۸۲)، من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم (۱۳۸۸)، غزل زندگی کنیم (گزیده غزل) (۱۳۹۲) از آثار منتشر شده محمدعلی بهمنی هستند.
بهروز ثروتیان نیز کتابی تحت عنوان: «لذت بهتزدگی در شعر محمدعلی بهمنی » نوشتهاست و در آن به تجزیهوتحلیل شعر وی میپردازد.
زنده یاد «عبدالرحمن فرامرزی»، بنیانگذار و سردبیر روزنامه کیهان
فرزند فرهیخته ایرانزمین، زاده ۲۱ امرداد سال ۱۲۷۶ خورشیدی در دهکده دوست داشتنی«گچویه» از توابع دهستان «فرامرزان» شهرستان بستک، در باختر هرمزگان است. پدر وی شیخ عبدالواحد از چهره های سیاسی دوران خودش بود. عبدالرحمن، تحصیلات مکتبی و مقدماتی را در محضر پدر بزرگوارش آموخت.
«زبان مطبوعات»، خاطرات «عبدالرحمن فرامرزی»، کتاب درسی صرف و نحو عربی و ... از تالیفاتش است. وی بنیانگذار و سردبیر روزنامه کیهان، نویسنده معاصر، استاد دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری، سیاستمدار، منتخب شش دوره نمایندگی مجلس شورای ملی و از قهرمانان ملی و میهنی است که در رویایی رویی با متفقین و انگلیسی ها، راست قامت و جسورانه ایستاد.
همراه برادرانش مجلهٔ «تقدم» را به مدت دو سال چاپ کرد، به ترجمه از عربی نیز پرداخت. از سال (۱۹۴۱م/ ۱۳۲۰ش) به کمک مصطفی مصباحزاده روزنامهٔ کیهان را نشر داد و سرمقالههای بسیاری نوشت. او در موضوعات سیاسی، اجتماعی و ادبی مقالات بسیاری در روزنامههای گوناگونی مثل «شفق سرخ»، «آیندهٔ ایران»، «اقدام» و «بهرام» و مجلات «تقدّم»، «وحید» و «یغما» نوشت. خاطرات خود را به شکل پراکنده نیز گردآورد. در(۱۹۴۷م/ ۱۳۲۶ش) به سیاست درآمد و چند دوره از لار و دو دوره از ورامین به سمت نمایندگی مجلس شورای ملی تا (۱۹۶۱م/ ۱۳۴۰ش) برگزیده شد. علاوه بر مشاغل روزنامه نگاری و تدریس به کار وکالت دادگستری نیز روی آورد. گاهی نیز با نام مستعار «نوشاد» مقاله می نوشت.
او در سال ۱۳۰۲ در وزارت فرهنگ (آموزش و پرورش) به عنوان معلم ادبیات، منطق، فلسفه، صرف و نحو و قرائت عربی مشغول به کار شد. سپس به عضویت در وزارت امور خارجه در آمد. اما پیشه روزنامهنگاری و استادی دانشگاه را برگزید. بنابراین به دلیل ذکاوت و هوشمندی در آنجا به مراتب بالا رسید و از مشاهیر روزنامهنگاران آن دوران شد.
وی تلخ و شیرینیهای زیادی را در زندگی چشید، تجربیات ارزشمندی آموخت و پس از فراز و نشیبهای متعدد و چالشهای سخت در ۲۰ تیر ۱۳۵۱ در سن ۷۵ سالگی در تهران چشم از دنیا فرو بست و در بهشت زهرا، با نیک نامی آرمید.
حسن و احمد فرامرزی
برادران فرامرزی ضمن اینکه در روزنامه کیهان و سایر نشریات قلم میزدند، به کار تحقیق، ترجمه و تالیف به صورت جدی میپرداختند.
آثار: راه آهن اروپا و خلیج فارس، نویسندگان: احمد و حسن فرامرزی، بردگی در جهان، انگلیسها در انگلستان(تاریخ تشکیلات انگلیس و تحولاتی که از آغاز تا قبل از جنگ اخیر در آن حاصل شده است)، تاریخ عصر نهضت، احمد فرامرزی و احد فراملکی، به کوشش حسن فرامرزی، شورش بردگان، موضوع: قیام زنگیان، به قلم: احمد فرامرزی و احد فراملکی، به کوشش احمد فرامرزی. نتایج سیاسی جنگ بین المللی (موضوع:جنگ جهانی اول) و چرا فرانسه شکست خورد؟ (موضوع:جنگ جهانی دوم)، به همت احمد فرامرزی و احد فراملکی، بخشی از آثار تالیفی آنها است.
منصور نعیمی، خالق «فرهنگ جامع هرمزگان»
زنده یاد «منصور نعیمی» بیستونهم تیرماه سال ۱۳۲۹ در بندرعباس دیده به جهان گشود. وی علاوه بر روزنامهنگاری حرفهای، شاعر، نویسنده، گوینده، مجری، مستند ساز، عکاس و هنرمند همه فن حریف پیشکسوت بود.
او همچنین بازنشسته صدا و سیمای مرکز خلیج فارس و مسئول کانون بازنشستگان این سازمان بود.
وی کتاب «فرهنگ جامع هرمزگان»، «پس از پرواز» ، چن چنکو[ ضرب المثل ها و زبانزدهای مردم هرمزگان]، روزن رفته[روز شمار وقایع اتفاقیه هرمزگان]، مجموعه شعر: بانوی خوب های جزیره را تألیف کرده است.
استاد نعیمی، بیست و هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ آسمانی شد و در قطعه شماره یک مفاخر بهشت زهرای باغوی بندرعباس آرمید.
حجتالاسلام محمدرضا زائری
حجتالاسلام محمدرضا زائری از روحانیان و مفاخر هرمزگانی ساکن تهران است. وی استاد دانشگاه و سردبیر ماهنامه خیمه است و مسئولیت خانهٔ روزنامهنگاران جوان و هفتهنامه خانه را که در دهه ۱۳۷۰ فعالیت میکرد، بر عهده داشت
زائری در حوزه علمیه تحصیلات خود را تا خارج سطح پیش برده و در دانشگاه نیز در مقطع دکتری علوم ادیان در دانشگاه قدیس یوسف بیروت است. حجتالاسلام زائری، فرزند غلامعباس زائری نماینده سابق بندر عباس در مجلس شورای اسلامی و استاندار سابق هرمزگان است.
از این چهره شاخص فرهنگی و ادبی، آثار فراوانی مانند خبرنگار بدون مرز، اعترافات، حجاب با حجاب، سبک زندگی، حجاب بی حجاب، کتاب مقدس، سلامنامه، ضامن آهو (زمزمههای توسل)، نصر الله، کتاب انقلاب (فصل بیداری)، گفت بگو، میگویم، بیت الاحزان، حکایت بیرونی، پنج جرعه تشنگی...، ما سخاوتمندترین مردم دنیا هستیم و زندگی حسینی چاپ و منتشر شده است.
راشد انصاری، بنیانگذار انجمن طنز در هرمزگان
راشد انصاری مشهور به (خالوراشد) موفق ترین طنزپرداز هرمزگان، نویسنده پرکار، روزنامه نگار جسور و خلاق، بنیانگذار انجمن طنز در هرمزگان و مسوول دفتر طنز حوزه هنری استان است.
وی متولد دهم شهریورماه سال ۱۳۵۰ است و بیش از ۳ دهه فعالیت رسانهای در نشریات کشوری: اطلاعات هفتگی، جوانان امروز، دنیای طنز، طنز پارسی، خورجین، گل آقا و پسران و دختران، و نشریات محلی صبح ساحل، دریا ، مرجان، گامبرون، ندای هرمزگان و…دارد.
انصاری این سالها با نام های مستعار: ادیب بندری، شکاک، فیل عینکی، خالوراشد، کوسه جنوب، دل آقا، بچه دیده بان و….با نشریات همکاری داشته و دارد.
او در نخستین کنگره سراسری شعر «سردار دلها» به مقام نخست دست یافت.
انصاری مدرک معادل لیسانس دارد و تاکنون ۲۲ اثر تألیف کرده است که در زیر به برخی از آن ها اشاره میشود:
دغدغه های بی خیالی( سال ۱۳۷۹)، این مرد مشکوک (سال ۱۳۸۲)، لطفا میخ نشوید (سال ۱۳۸۳)، پشت پرده (۱۳۸۴)، طنزینه = طنز اینه !! (سال ۱۳۸۷ )، لبخند موزون، فیل و فنجان - کار مشترکی است با غلامحسین ترکمان، طنزهای انثاری ، مجموعه نثرهای طنز، «خالوکوبی»، طنزِ جهان، طنزِ روستا، پُزناله، مرباعیات خالو، پشت خنده پنهانم، خالوبندی، درهم، «از افاضات شیخ انصاری»، برادرانهها، طنز جهانی و لبقند اشاره کرد.
سهراب سعیدی صاحب بیش از ۵۰ اثر
سهراب سعیدی، زاده نخستین روز از پاییز سال ۱۳۵۸ دهکده «محمودی» در باختر شهرستان میناب استان هرمزگان در ۹۰ کیلومتری خاور بندرعباس است.
«سهراب سعیدی» چهره ماندگار و مفاخر فرهنگی هرمزگان، استاد دانشگاه، نویسنده، پژوهشگر، شاعر، روزنامه نگار، محقق و مولف برتر جوان کشور در سال ۱۳۸۹، صاحب امتیاز و مدیر مسئول«پژوهشنامه اورمزد» فصل نامه تخصصی، آموزشی و پژوهشی ادبیات و هنر، نویسنده بیش از یکصدو سی مقاله پژوهشی و آموزشی و علمی، داور مقالات بین المللی در کشورهای ترکیه، تاجیکستان و ارمنستان بوده و بیش از ۳۰ همایش داخلی و بین المللی درکارنامه فرهنگی خود دارد.
نویسنده و پژوهشگر ۵۰ اثر ارزشمند مکتوب نظیر: دنیای ادبیات کودک و نوجوان، ادبیات اقلیمی هرمزگان، باورها و عقاید عامیانه مردم هرمزگان، بناهای سنتی در هرمزگان، قصه ها و افسانه های مردم هرمزگان، چیستان های هرمزگان، ادبیات شفاهی کودکان هرمزگان، گفتارهای مردم شناسی در خلیج فارس، بازی های بومی هرمزگان، فرهنگ مردم هرمزگان، روزن رفته هیچ وه نتاتن، مجموعه مقالات قضایی- پهلوان میدان مرثیه، کاغذ پاره های دفترم بوی شعر می دهد، شعر مدرسه ما(موضوع: شعر دانش آموزی پدید آورندگان: "سهراب سعیدی و مجید قاسمی)، در کوچه باغ داستان کوتاه( موضوع: داستان دانش آموزی، پدید آورندگان: سهراب سعیدی، مجید قاسمی و علی رنجبر)، محمودی زادگاه من، امام رضا در شعر شاعران هرمزگان، عزا در هرمزگان، نوحه و عزا در هرمزگان، و ... است.
ایرج اعتمادی، رکوردار كتاب سال هرمزگان
ایرج اعتمادی، نویسنده و روزنامه نگار هرمزگانی، پنجم اسفندماه ۱۳۴۹ چشم به عالم هستی گشود. وی نزدیک به دو دهه سابقه نویسندگی و روزنامه نگاری در کشور دارد و مدیر مسئول انتشارات «پَر سُرخ» است.
این روزنامه نگار مستقل، در استان سابقه همکاری با هفته نامه صدف و روزنامههای محلی صبح ساحل و ندای هرمزگان دارد. مطالب این روزنامه نگار نیز در بسیاری از روزنامهها سراسری نظیر: شرق، آرمان امروز، اقتصاد سرآمد و... منتشر می شود. وی همچنین سابقه همکاری با خبرگزاری مهر و ایسنا و سایت هرمزگان نیوز و... دارد.
آثار ادبي يا ژورناليستی وی در برخی جشنوارههای معتبر ادبی و يا مطبوعاتی برگزيده شده است.
از کتابهای اعتمادی حوزه ادبیات داستانی میتوان به مجموعه داستان بن بست عاطفه ها، مجموعه داستان اشک...عشق ...باران؛ رمان صدای سکوت؛ رمان زنجیرهای دلتنگ و ۱۵ جلد کتاب کودک با موضوع قصههای عامیانه اشاره کرد.
همچنین آثار دهه ۹۰ و جدید وی شامل رمان پسر ناخدا ابراهیم(کتاب برگزیدهی قشم در سال ۹۲)، طنز ۱۴۰۰، جزیره بدون روتوش، جعبه سیاه زیست بوم خلیج فارس، رمان آن تابستان، نیمه پنهان روزمرهگیها (خاطرات و مخاطرات یک روزنامهنگار در قشم)، طنزهای یک خبرنگار، قشم قدیم... مردان قدیم هستند.
رمانهای«آن تابستان» و «پسر ناخدا» و «طنز١٤٠٠» برگزیده جشنواره خليج فارس در دومين و سومين و چهارمين دوره انتخاب كتاب سال هرمزگان شده اند. از این حیث با سه اثر، رکوردار کتاب برگزیده سال استان است.
یوسف ملایی، خالق گاهشمار اختصاصی هرمزگان
یوسف ملایی، زاده اول پاییز ۱۳۵۶ است. وی تاکنون ۱۴ اثر مکتوب شامل گاه شمار اختصاصی هرمزگان- اولین اثر ارزشمند ثبت شده مکتوب هرمزگان در آثار معنوی ایران؛ مجموعه «ملی پوشان و ترین های تاریخ ورزش هرمزگان» نخستین و جامع ترین اثر ورزشی استان هرمزگان، کتاب مرواریدی به نام منصور- گرامی داشت زنده یاد استاد منصور نعیمی، کتاب درخت، دوست دیرینه، کتاب نخل های بی سر، کتاب یادداشت های پراکنده، کتاب کودک سبزه بانمک، مجموعه هفت جلدی افسانه های بومی هرمزگان[محمدک دارچین، ملک محمد، هاشلو و شلمی، انار پرون، جهان تیغ، استک پلکو، اسپ عاشک] محصول مشترک پژوهش و تالیف یوسف ملایی و صغری میرشکاری؛ چاپ و منتشر شده است و کتاب کودک «بهترین مادر جهان» و سفرنامه «کشمیر، ایران کوچک» آماده چاپ است.
وی علاوه بر پژوهشگری و گزارشگری، فیلم سازی، عکاسی، تصویر برداری و نویسندگی می کند.
ملایی، کارشناس مدیریت فرهنگی، عضو انجمن نویسندگان استان هرمزگان، خانه مطبوعات هرمزگان، انجمن روزنامه نگاران هرمزگان، خانه نخبگان هرمزگان، سفیر انتقال خون استان، همیار منابع طبیعی و همیار محیط زیست
است.
این محقق پرکار، دو بار کسب عنوان «جوان برتر» هرمزگان را کسب کرده و ۲۶ سال سابقه رسانهای دارد و تنها خبرنگار و گزارشگر هرمزگانی که سابقه حضور در نشریات مکتوب، خبرگزاری ها، باشگاه خبرنگاران، صدا و سیما و رسانه های کشوری دارد. محقق و دستیار کارگردان اولین مجموعه مستند مفاخر هرمزگان، موسس و مدیر عامل باشگاه «ستارگان رسانه و هنر هرمزگان» خاص ترین باشگاه فرهنگی ورزشی استان، کنشگر اجتماعی و فرهنگی هرمزگان است.
جعفر مرادی شهدادی، ملقب به مرد اردیبهشت
جعفر مرادی شهدادی، ملقب به مرد اردیبهشت است. وی ۲ ارديبهشت ۱۳۵۸، در روستای سرچاهان از توابع حاجیآباد در شمال هرمزگان، پا به عرصه گیتی نهاد.
وی دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ ایران است و بیش از دو دهه سابقه فعالیت در مطبوعات و رسانههای استان از جمله مدیر مسئولی و سردبیری نشریه آوای خلیج فارس را در کارنامه دارد. کتاب ترینهای هرمزگان: مجموعه ای از شگفت انگیزترین دانستنیهای استان هرمزگان را در سال ۱۳۸۴، پدید آورد.
از او کارهای تحقیقی تاریخچه آب و راههای استان نیز آماده چاپ است اما به علت مسائل اقتصادی، چاپ آنها در هالهای از ابهام قرار دارد.
مرادی شهدادی، ۱۰ اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس به پیشنهاد وی بوده است. همچنین روز همبستگی اقوام ایرانی را نیز پیشنهاد داده است. از آنجایی که او معلم است و ۱۲ اردیبهشت نیز به نام روز معلم نامگذاری شده، و چند مناسبت مرتبط با وی در دومین ماه سال رقم می خورد به مرد اردیبهشت، ملقب است.
سید ابراهیم کوخردی، مدیر مسئول «بستکیه»، نخستین نشریه رسمی شهرستان بستک
سید ابراهیم کوخردی ۱۸ فروردین ماه سال ۱۳۵۶، در غرب استان متولد شد. این نویسنده و روزنامه نگار هرمزگانی، «بستکیه»، نخستین نشریه رسمی شهرستان بستک را با موضوع فرهنگی هنری به صورت دو هفته نامه منتشر کرد.
از وی ۳ اثر به نامهای کتاب خبر و خبرنگاری (سال ۱۳۹۷)، دو صد ضرب المثل شهرستان بستک و تا سعادت راهی نیست، با موضوع: خودسازی، موفقیت و راه و رسم زندگی تاکنون چاپ و منتشر شده است.
محمد روان پرور، بنیانگذار نخستین کتابفروشی بستک
محمد روان پرور، اول شهریور ۱۳۴۰، شهرستان بستک را به قدوم مبارک خویش مزین کرد. وی مالک و بنیانگذار کتابفروشی امام شافعی- نخستین کتابفروشی بستک است.
او نماینده روزنامه کیهان و اطلاعات و روزنامه محلی صبح ساحل در زادگاهش است. از سال ۱۳۶۴ با روزنامه کیهان کار می کند و طی حدود ۴ دهه،کارهای تحقیقی و میدانی خیلی ارزشمندی تحت عنوان ویژه نامه کیهان به صورت ماهیانه منتشر کرده و اینک نیز ویژه نامه بستک، ضمیمه روزنامه صبح ساحل دارد.
وی ضمن همکاری با مولفان و شاعران و همچنین تجدید چاپ کتابهای فراوانی، اخیرا، کتابی تحت عنوان شعرهای یوسف هادی را جمعآوری کرده است.
خلیل بزرگمهر، سردبیر روزنامه ندای هرمزگان
روزنامه ندای هرمزگان در واقع بیشترین سهم در نشریات استان در حوزه مولف پروری دارد. محمدعلی بهمنی، راشد انصاری، خلیل بزرگمهر، کاظم گلخنی، زنده یاد منصور نعیمی و ... خبرنگاران و دبیران صفحات مختلف این نشریه بودند که آثار مکتوب گرانبهایی چاپ و منتشر کرده اند.
بزرگمهر، ۱۰ فروردین ۱۳۶۴ متولد شد. دارای مدرک دکتری علوم ارتباطات است و دقیقا ۲۰ سال پیشینه حضور در این روزنامه را دارد.
وی، پایان نامه کارشناسی ارشد خود را تحت عنوان کتاب هرمزگان در آئینه مطبوعات، را سالیان پیش چاپ و منتشر کرد.
کاظم گلخنی- صاحب رمانهای مارک و خروش نوبندگان
کاظم گلخنی، ۲۰ مرداد ۱۳۵۲ پا به این جهان نهاد. وی با ۱۹ سال سابقه فعالیت در رسانههای استان، برای نشریات استانی و کشوری مانند دریا، صدف، ارمغان بندر، گامرون، شهروند و روزنامه همشهری قلم زده است.
وی هم اکنون دبیر سرویس تاریخ روزنامه ندای هرمزگان است و رمان تاریخی خروش نوبندگان را سال ۱۴۰۰ و مارک را سال ۱۴۰۱ روانه بازار کتاب کرد.
حسین فریدونی، پدید آورنده «در ساحل احساس»
حسین فریدونی فداغی، متولد ۳ ارديبهشت ۱۳۵۱ است و حدود سه دهه، سابقه رسانه ای دارد. وی دارای مدرک فوق دیپلم ادبیات است و سردبیری هفته نامه صدف و آوای نخلستان را بر عهده دارد.
او سال ۱۳۷۸ مجموعه گلچین اشعار بچههای با ذوق نشريه «بچه هاي ساحل» تحت عنوان «در ساحل احساس» چاپ کرد. جالب است که من در نشریه «بچه هاي ساحل» همکار فریدونی بودم.
اخیرا این شاعر، عکاس، روزنامه نگار و نویسنده هرمزگانی، کتاب داستان نوجوان «از کنار پنجره » را چاپ کرده است.
هانیه هادی نژاد، هانیه هنر هرمزگان
هانیه هادی نژاد، زاده سوم شهریورماه سال ۱۳۶۳ و کارشناس مدیریت فرهنگی است. بیش از ۲۰ هنر از جمله روزنامه نگاری، صنایع دستی، قصهگویی، بازیگری، نویسندگی، کارگردان نمایشهای صحنه و عروسکی، مجری گری در برنامههای سطح شهر و تلویزیون ،گویندگی رادیو ، گزارشگری ،طراح لباس ،طراح دکور، برنامه ساز در رادیو و تلویزیون، شعر و ... دارد. بنیانگذار گروه مجازی شعر کوک، در واقع یک کتاب باز و کتابیار واقعی است.
وی هماکنون ویژه نامه کودک روزنامه صبح ساحل را مدیریت میکند و مجموعه داستان بزرگسال را تحت عنوان: سکوت نشانه شخصیت شماست را تألیف کرده است.
محمد کمالی باغستانی، مدیر مسئول مولف
محمد کمالی باغستانی زاده ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۶۴ بندرعباس است. او معلم و مدرس دانشگاه و دارای مدرک تحصیلی دکتری فرهنگ و ارتباطات است.
وی عضو انجمن سواد رسانهای کشور و نماینده سواد رسانه ای ایران در هرمزگان، مدیر مسئول نشریه آوای شرجی و پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، نویسنده و روزنامهنگار و مولف کتاب: داعش شهروندان و تبلیغات دینی است.
شیوا شاکری، ترانه سرای کاغذ مچاله
شیوا شاکری، خبرنگار صبح ساحل، سال ۱۳۹۹ مجموعه ترانههایش را تحت عنوان کاغذ مچاله چاپ و منتشر کرد.
وی شاعر و روزنامهنگار هرمزگانی و متولد سال ۱۳۶۵ است. او دانشجوی مقطع دکتری ادبیات است و پیش از این، پژوهشهایی از شاکری در حوزه ادبیات کلاسیک منتشر شده بود.
خرم راشدی یگانه، موسس و سردبیر نشریه ادبی سرزمینهای هزار و یک شب
خرم راشدی یگانه، ۱۵ تیر ۱۳۱۶ با اصالتی مینابی در قشم زاده شد. وی فارغ التحصیل علوم سیاسی دانشگاه تهران و دارای مدرک درجه دکترا از دانشگاه پاریس است و ۵۰ سال در کشور فرانسه زندگی میکند. او یک ایستگاه رادیویی و روزنامه در فرانسه راه اندازی کرده است. از روزنامهنگاران حرفهای فرانسه است و به چند زبان زنده دنیا صحبت میکند. کتاب داریوش شاه شاهان او از انتشارات کلمن لوی فرانسه- بزرگترین کتاب ماه فرانسه شده است. راشدی، موسس و سردبیر نشریه ادبی سرزمینهای هزار و یک شب به مدت ۷ سال و آخرین اثر وی رمانی به نام رودخانه آرامیس است.
علی اصغر پرویزی، نخستین خبرنگار ورزشی هرمزگان
زندهیاد علی اصغر پرویزی[مذنبی] نخستین خبرنگار ورزشی هرمزگان، هجدهم بهمن ماه سال ۱۳۱۶ در دامنه جنوبی کوه پرشیب باز در قریه خوش منظر «کَهتِک» از توابع ۱۷ گانه باغ شهر فین بندرعباس در خانهای سراسر علم و ادب، زاده شد.
نزد پدری فاضل و بزرگمردی روشن ضمیر به نام[کربلایی ابوطالب مذنبی ] بلند پروازی و فرهیختگی را فرا گرفت.
او زمانی که تنها ۲۲ سال داشت. برای تحقق ایده آلهای بزرگ و معماری یک زندگی متفاوت به تهران گسیل شد. به رهنمون یک دوست، برای کاریابی به موسسه رسانهای کیهان رفت و با قلمش آنها را جادو کرد.
مذنبی دارای مدرک دکترای جامعه شناسی بود. به زبانهای فرانسه، انگلیسی، فیلیپینی و عربی تسلط داشت.
دکتر علی اصغر پرویزی[مذنبی] دایی سردار شهید حسن دانشمند و عموی محمد مذنبی- فعال فرهنگی بود.
پرویزی، ۲۰ آذرماه ۱۳۹۸ درگذشت و کالبد بی روح این مرد جنوبی، ۲۵ آذرماه با حضور بزرگان ادب و فرهنگ کشور از جمله محمود شهریاری[مجری برنامه تلویزیونی]، علیرضا جاوید نیا[ گوینده رادیو و تلویزیون]، سعید توکل[تهیه کننده جمعه ایرانی]، دوست داران پرتعداد و بستگان دور و نزدیکش در مراسمی رسمی و با شکوه در آرامستان گالیش محله رامسر به خاک نمناک و سرد شمال سپرده شد.
خاتون رئیسی، مدیر مسئول نشریه ماراک
خاتون رئیسی از روزنامه نگاران قدیمی و مدیر مسئول نشریه ماراک است که آثارش به صورت مشترک در چند کتاب چاپ شده است.
کتاب مستقل شعر وی نیز آماده چاپ است.
عبدالحسین انصاری، روزنامه نگار مولف
عبدالحسین انصاری، متولد اول مهرماه ۱۳۵۴ است. وی از روزنامه نگاران پیشکسوت هرمزگانی است که آثار متعددی نیز در زمینه شعر چاپ کرده است.
در سال ۱۳۸۱ به استخدام شرکت نفت درآمد و در پالایشگاه نفت بندرعباس شروع به فعالیت کرد. سال ۱۳۸۵ به عنوان مسئول کانون شعر حوزه هنری استان انتخاب شد و در همین سال هم اولین مجموعه شعرش با نام «باید برای زنبیل خالی ات شعری بگویم» را به چاپ رساند. از سال ۱۳۸۷ به عنوان دبیر شعر روزنامه ندای هرمزگان صفحه «تنفس در هوای شعر را برای چند سال در دست گرفت. از سال ۱۳۸۸ به عنوان کارشناس ادبی در برنامههای رادیویی صدای هرمزگان به فعالیت پرداخت. در همین سال کتاب «هزاره اول قبل از پرواز» را با موضوع ادبیات پایداری به چاپ رساند که یکی از پرفروش ترین کتابهای شعر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شد. در سال ۱۳۸۹ مجموعه غزل با عنوان «زمین کودکی غمگین» را به چاپ رساند. در بهار ۱۳۸۹ به همت دوست و یار سفر کرده اش «غلامرضا بروسان»، مجموعهای دیگر با نام «تنها نشانی ات بوسهای ست» را به نمایشگاه کتاب تهران رساند.
در سال ۱۳۹۰ گزیدهای از غزل امروز را با نام «از دوست داشتن» و سال ۱۳۹۲ مجموعه غزل «مشق های بلاتکلیف» را به چاپ رساند که نامزد دریافت دو جایزه ی معتبر شد. اول به جمع شش نامزد کتاب سال غزل کشور راه یافت و موفق به دریافت دیپلم افتخار شد و بعد از آن نامزد دریافت کتاب سال کشور در حوزه شعر معاصر شد.
از دیگر آثارش میتوان به، «هم بستر با رودخانهها» و «سادهتر از صدا» و «پشنگ ماه بر مهتابی» اشاره کرد.
وی هم اکنون دانشجوی مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه هرمزگان است و از سال گذشته نیز انتشارات «سلسله باران» را راهاندازی کرد.
عبدالجلیل مرداسنگی، مدیر مسئول مجله نسیم بادگیر
عبدالجلیل مرداسنگی، یکی از خاص ترین نشریات استان را چاپ و منتشر میکند و به عنوان مدیر انتشارات نسیم بادگیر، سهم قابل توجهی در چاپ آثار مولفان هرمزگانی دارد.
اصغر ملائی محمد آبادی، شاعر و خبرنگار
اصغر ملائی محمد آبادی متولد ۲۶ شهریور ۱۳۶۰ است و سالیان متمادی برای نشریات مختلف استانی از جمله صبح ساحل خبرنگاری کرده است.
وی کتاب یک رودخانه شعر، آثار شاعران بخش رودخانه را به اتفاق عبدالحمید انصاری نسب، کتاب کرده است. او از شاعران و فعالان فرهنگی و اجتماعی هرمزگان است.
مسعود پاکزاد، سردبیر سابق نشریه سفیر جنوب
مسعود پاکزاد، اول تیرماه ۱۳۶۰ پا به عرصه گیتی نهاد. وی از روزنامهنگاران قدیمی استان است که یک اثر مکتوب هم دارد.
پاکزاد دارای مدرک دکتری حسابداری و معاون منابع انسانی یک مجموعه اقتصادی است. وی پیش از این مسئولیتهای مدیرعامل خانه مطبوعات هرمزگان، مشاور اقتصادی سازمان همیاری شهرداریهای استان، مشاور استاندار و مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری هرمزگان، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری هرمزگان و مدیرعامل منطقه ویژه انرژی بر پارسيان را بر عهده داشته است.
اساتید صاحب اثر، به صورت نوشتن یادداشت طی این سالها با نشریات مختلف همکاری داشتهاند اما خبرنگار حرفهای نبودهاند. اما قلم تاثیرگذار آنها قابل تحسین است. از این بزرگواران میتوان با افتخار به نام: علی رضایی، احمد حبیبی، احمد سایبانی، زنده یاد محمد خطیبیزاده ملقب به (بپ گپو)، مهدی عطایی دریایی، حیدر حیدری نژاد(حیدر احمد)، عباس فضلی، ماشاله راجی، مرتضی صفا(سیاورشن) و ... اشاره کرد.
نظر شما