چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۱
آشنایی با مفهوم سوگ و نظریه‌ها و موضوعات پیرامونی آن

این کتاب، خواننده را از ابتدا با مفاهیم پایه‌­ای سوگ و ماهیت آن آشنا کرده و طی فصل­‌های آن، به این پدیده جهان­شمول از دیدگاه‌های مختلف می‌پردازد. کتاب روان­شناسی سوگ در عین رعایت اختصار، توانسته به خوبی مفهوم سوگ و نظریه‌ها و موضوعات پیرامونی آن را تشریح کند و مطالب ارزنده­ای را به خواننده ارائه می‌دهد.

پیمان مایلی مترجم کتاب «روان­شناسی سوگ» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر توضیح داد: کتاب روان­شناسی سوگ نوشته ریچارد گراس در سال 2018 و در انتشارات راتلج به چاپ رسیده است. این کتاب با نگاهی جامع به مقوله سوگ از دیدگاه روان­شناختی در نوع خود منحصر به فرد است. این کتاب، خواننده را از ابتدا با مفاهیم پایه‌‌­ای سوگ و ماهیت آن آشنا کرده و طی فصل­‌های آن، به این پدیده جهان­شمول از دیدگاه‌های مختلف می‌پردازد. کتاب روان­شناسی سوگ در عین رعایت اختصار، توانسته به خوبی مفهوم سوگ و نظریه‌ها و موضوعات پیرامونی آن را تشریح کند و مطالب ارزنده‌­ای را به خواننده ارائه می‌دهد.

او ادامه داد:‌ این کتاب به ­گونه‌­ای تألیف و ترجمه شده است که هم عموم افراد جامعه و هم متخصصان سلامت روان از جمله روان­شناسان، روان­پزشکان و مشاوران می‌توانند از مطالب آن بهره ­مند شوند. سوگ پدیده­‌ای است که هر شخصی ممکن است در بخشی از زندگی خود با از دست دادن یک فرد عزیز، آن را تجربه کند. در واقع، سوگ علاوه بر اینکه می‌تواند یک پدیده فراگیر باشد، درمانگران در محیط­‌های تخصصی بالینی و مشاوره‌­ای نیز ممکن است به­ طور فراوان با افراد سوگوار روبرو شوند. همچنین طبق نظراتی که مترجمان از اساتید روان‌شناسی بالینی دریافت کردند، ترجمه این اثر می‌تواند برخی باورهای نادرست درباره مفهوم سوگ و سوگواری را اصلاح کرده و نیز با نقد و بررسی نظریه‌های علمی مرتبط، به خلأهایی که در این زمینه در میان متخصصان سلامت روان وجود دارد می‌پردازد و در مجموع، ترجمه آن را مفید و راهگشا توصیف کردند.

او ادامه افزود: این کتاب به خوانندگان کمک می‌کند تا طیف وسیعی از آنچه با از دست دادن یک فرد عزیز در خود و دیگران اتفاق می‌افتد را بهتر درک کنند. این موارد شامل واکنش­‌های هیجانی، رفتاری و شناختی است که فرد سوگوار از خود نشان می‌دهد، فرآیندی که از ابتدای سوگواری آغاز شده و در طول مسیر آن دچار تغییر و تحول می‌شود. همچنین به آیین­ه‌ای سوگواری در فرهنگ‌‌های مختلف پرداخته است که می‌توان به اشتراک‌­ها و تفاوت­‌های موجود در آن­ها پی برد.

به گفته مایلی، این کتاب با نگاهی علمی به مسئله سوگ، به انواع سوگ آسیب‌شناسانه که کمتر مورد توجه قرار گرفته­‌اند و ممکن است برای افراد سوگوار رخ دهند، می‌پردازد. علاوه بر این، علیرغم تلخ و دردناک بودن این تجربه، به برخی جنبه‌های مثبت احتمالی که سوگ می‌تواند داشته باشد، اشاره می‌کند.

این مترجم با بیان اینکه سوگ موضوعی فراگیر و انکارناپذیر است گفت: با توجه به وجود برخی انگاره‌های غیر علمی و تحریف­ شده در این زمینه، نیاز به ارتقای دانش عمومی درباره یافته‌ها و حقایق علمی در این موضوع احساس می‌شود. از سوی دیگر، در مجامع علمی و دانشگاهی نیز به این مقوله آن­طور که شایسته بوده توجه نشده است و نیاز است که دانشجویان و متخصصان سلامت روان با متون علمی جدید در این زمینه بیشتر آشنا شوند.

مایلی عنوان کرد: امیدواریم خوانندگان از مطالب مفید این کتاب بهره ­مند شوند و شاهد پیشرفت در افزایش دانش عمومی و تخصصی در زمینه سوگ باشیم. از تمامی صاحب نظران و متخصصان دعوت می‌کنیم نظرات و پیشنهادهای ارزشمند خود را برای ارتقای کیفیت ترجمه این کتاب با مترجمان در میان بگذارند.

کتاب «روان­شناسی سوگ» نوشته ریچارد گراس به ترجمه پیمان مایلی و شهاب یوسفی از سوی انتشارات ارجمند روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها