کتاب «زوج درمانی؛ روایتی چند وجهی» مجموعه جامعی از تئوریهای روانکاوی در تحلیل روابط زوجی است. نویسنده کتاب که روانپزشک، روانکاو و انسان شناس است نگاهی چند لایه و بین رشتهای به زوج دارد و توجه ویژهای به موضوعات فرهنگی در روابط زوجی دارد.
او با اشاره به سوابق نویسنده کتاب بیان کرد: نویسنده کتاب که روانپزشک، روانکاو و انسان شناس است نگاهی چند لایه و بین رشتهای به زوج دارد و توجه ویژهای به موضوعات فرهنگی در روابط زوجی دارد. آنچه این اثر را از کارهای مشابه متمایز میکند این است که نویسنده طرحی چند رشتهای شامل رویکردهای تاریخی، فرهنگی، جامعهشناسی، انسانشناختی و روانکاوانه را در رابطه زناشویی دنبال میکند و به خواننده امکان میدهد مفهومی بین رشتهای در تحلیل رابطه زوجی بسازد. آنچه اهمیت ترجمه چنین متونی را دو چندان میکند این است که در طول سالهای اخیر از یک سو تعداد مراجعان در این حوزه افزایش یافته و از سوی دیگر منابع مناسب در دسترس به زبان فارسی بسیار کم است، این موضوع منجر به سردرگمی درمانگران در ارتباط با کار زوجین شده است.
به گفته شریف زاده، این کتابی برای روانکاوان، زوج درمانگران، روانشناسان، دانشجویان و دانش آموختگان روانکاوی، انسان شناسی و جامعه شناسی است. کتاب تخصصی است و فهم مطالب کتاب نیازمند دانش روانشناسی است. کتاب برای عموم قابل استفاده نیست. ضرورت ترجمه آثاری از این دست از سالها قبل حس میشد و همواره در میان انبوه کتابهای روانشناسی و روانکاوی جای خالی منابع مناسب برای زوج درمانی به زبان فارسی وجود داشت، علاوه بر این تعداد مراجعین زوج در کلینیکها در حال افزایش است که این خود نیاز به آموزش درمانگرانی در این حوزه را چند برابر میکند.
او افزود: این کتاب با توجه به متن بسیار تخصصی که دارد کتابی مناسب برای دانش آموختگان این حوزه است. بعید میدانم کتاب در سطح عمومی قابل فهم باشد.
این مترجم گفت: در طول سالهای اخیر در تجربه بالینی کار با زوجها رویکردهای مختلفی را بررسی کردم و بعد از آزمودنهای بسیار متوجه شدم رویکرد تحلیلی- همانطور که در کار فردی با مراجعین نیز آن را برگزیده بودم نگاهی عمیقتر و بنیادیتر به حل و فصل مسائل زوجین دارد. این در حالی است که زوج درمانی تحلیلی رویکردی نسبتا نوین در میان سایر رویکرد های مختلف زوج درمانی است. پیچیدگی روابط زناشویی زوجهای معاصر، اهمیت و ضرورت توجه ویژه به این حوزه را نشان میدهد. از یک سو زوج امروزی به واسطه دانش و آگاهی بدست آمده از مدیا به سادگی میتواند اطلاعات بسیاری در زمینه رابطه زوجی بدست آورد و ارائه دستورالعمل و راهکار میتواند کاملاً کلیشهای و تکراری باشد، از سوی دیگر ماهیت چند لایه روابط زوجی در دنیای امروز نشان دهنده نیاز به رویکردهایی است که روابط زوجی را بر اساس پیچیدگی روان انسان و نظام ناخودآگاهی تجزیه و تحلیل کند. این نگاه عمیقتر به زوجها به ویژه به درمانگران در کار با زوج کمک شایانی میکند.
شریف زاده در پایان درباره اهمیت ترجمه این اثر عنوان کرد: آنچه اهمیت ترجمه چنین متونی را دو چندان میکند این است که در طول سالهای اخیر از یک سو تعداد مراجعین در این حوزه افزایش یافته و از سوی دیگر منابع مناسب در دسترس به زبان فارسی بسیار کم است، این موضوع منجر به سردرگمی درمانگران در ارتباط با کار زوجین شده است. کتاب حاضر اثری ارزشمند در این حوزه است که در چند فصل به نظریات پیرامون رابطه زوجی میپردازد.
نظر شما