رخدادهای ادبیات در هفتهای که گذشت؛
از برگزاری مراسم بزرگداشت حکیم ناصرخسرو تا رونمایی کتاب «یاس کبود»
از مهمترین اخبار هفته هجدهم (از بیستوچهارم تا سیام تیر ماه) امسال میتوان به برپایی مراسم بزرگداشت حکیم ناصرخسرو و رونمایی کتاب «یاس کبود» نوشته راضیه تجار اشاره کرد.
گسترش زبان فارسی از مؤلفههای مهم اقتدار دیپلماتیک ایران است
معاون اول رئیسجمهور در نشست هیأت امنای بنیاد سعدی، گسترش زبان فارسی را از مؤلفههای مهم اقتدار سیاسی، دیپلماسی و نفوذ علمی ایران دانست و بر اهتمام ویژه به آموزش زبان فارسی به فرزندان ایرانیان خارج از کشور تأکید کرد.
عقلانیت عنصری کلیدی در اندیشه ناصرخسرو است
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در مراسم بررسی اندیشه های حکمی،کلامی و ادبی حکیم ناصر خسرو قبادیانی گفت: تلازم عقل و دین و توجه ویژه به تأویل و باطن متن از جمله مهمترین ویژگیهای فکری حکیم ناصر خسرو است.
شاهد انسجام بین ساختار روایت و محتوا در «یاس کبود» هستیم
کامران پارسینژاد، منتقد ادبی در جلسه نقد و بررسی کتاب «یاس کبود» گفت: شاهد یک وحدت و انسجام میان ساختار روایت و محتوا هستیم که باعث میشود مخاطب در فضای داستان قراربگیرد و با نویسنده همراه شود.
انتصاب مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری
با حکم معاون هنری حوزه هنری، بهزاد دانشگر به عنوان مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی منصوب شد.
برگزیدگان جایزه شعر خبرنگاران معرفی شدند
در هفدهمین دوره جایزه شعر خبرنگاران، «رسوب غارنشینی در ژن» سروده حسن متینراد، برگزیده بخش کتاب شعر شد. در بخش ویژه شاعران بدون کتاب، مهدیه رشیدی از فریدونکنار نفر اول، عظیم مرادی از شیراز نفر دوم و فاطمه بیرانوند از خرمآباد نفر سوم معرفی شدند. همچنین محمد آرین (محمدطاهر شیراوند) با کتاب «اسیر سیاست؛ بررسی انتقاد و اعتراض در آثار احمد شاملو و فروغ فرخزاد» در بخش مقاله و کتاب پژوهشی با موضوع شعر اعتراضی تقدیر شد.
محرم در ادب پارسی بررسی شد
نشست مجازی «محرم در ادب پارسی» با حضور جمعی از شاعران ایران و کشورهای فارسیزبان برگزار شد. این نشست به همت گروه بینالمللی هندیران در پیامرسان اجتماعی بله برگزار شد و با شعرخوانی و سخنرانی تحلیلی جمعی از اهالی فرهنگ و شاعران آیینی کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و هند در باب شعر و ادب عاشورایی همراه بود.
تمدید تفاهمنامه همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مؤسسه تولیت شمس تبریزی
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و مؤسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی برای پنج سال دیگر تمدید شد. این تفاهمنامه با موضوع همکاری در برگزاری همایشهای بین المللی شمس و مولانا، راهاندازی میز مطالعات فرهنگی با محوریت شمس و مولانا، همکاری در طراحی و اجرای طرحهای کلان ملی در حوزههای تخصصی و بینارشتهای شمسپژوهی و مولویشناسی، ایجاد زمینه مناسب برای استفاده طرفین از تولیدات علمی و نشر مشترک کتاب و نشریات و ویژهنامههای علمی است که از سال ۱۳۹۶ آغاز و برای بار دوم به دلیل ارزیابی موفق آن، تمدید شد.
برگزاری نشست زبانشناخت با موضوع «هویت و زبان فارسی؛ چالشها، راهکارها»
بیستودومین نشست از سلسلهنشستهای زبانشناخت با موضوع «هویت و زبان فارسی؛ چالشها، راهکارها» به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری و با حضور اکبر بابایی، مدیر مؤسسه مطالعات ملی برگزار شد.
برگزاری محفل «ماه شعر» با حضور اعضای آفتابگردانها
بیستودومین جلسه از سلسله نشستهای شعرخوانی «ماه شعر» ویژه اعضای ادوار مختلف دورههای آموزشی آفتابگردانها در شهرستان ادب برگزار شد.اجرای این برنامه بر عهده میلاد عرفانپور، مسئول دورههای آموزش شعر آفتابگردانهاست و میهمان ویژه نیز مرتضی امیری اسفندقه بود. همچنین این برنامه با شعرخوانی آفتابگردانهای ادوار مختلف در آستانه محرم همراه بود.
برگزاری محفل شعر با محوریت عفاف و حجاب
محفل ادبی گوهرشاد در آستانه ماه محرم و سالروز بزرگداشت شعر و ادبیات آیینی، نشست شعرخوانی را با محوریت عفاف و حجاب برگزار کرد. در این محفل ادبی علی مقدم، مسعود یوسفپور، احمد حیدری، عاطفه جعفری، سعیده کرمانی، الهه بیات مختاری و عاطفهسادات موسوی شعرخوانی کردند و محمدرضا حسنی نیز به بداههنویسی اشعار این شاعران پرداخت.
نظر شما