انتشار شماره دوازدهم مطالعات زبان فارسی؛
واکاوی طنزهای اکبر اکسیر با شاعران بزرگ در شماره جدید «مطالعات زبان فارسی»
شماره دوازدهم فصلنامه علمی و تخصصی «مطالعات زبان فارسی» با مقالههایی از متخصصان و استادان زبان و ادبیات فارسی منتشر شد.
مخاطب با مطالعه این شماره نشریه مطالعات زبان فارسی با نتایج پژوهشهای نویسندگان در حوزههای مختلف آشنا میشود. از جمله اینکه در طنزهای اکسیر، اطلاعاتی مانند عشق به فرهنگ و زبان فارسی، مولفههای شعر امروزی، انتقاد از شاعرنمایان، انتقاد از بیتوجهی مردم به شاعران عصر و توجه و اقبالشان به شاعران درگذشته با ایجاز ارائه میشود که اندیشهها و دغدغههای شاعرانه اکسیر را نشان میدهد.
سپهری و وردزورث، دو زبان، دوو فرهنگ و سنت شعری گوناگون دارند. مبنای این مقاله مقایسه «صدای پای آب» سپهری و مجموعه شعری «صومعه تیتترن» وردزورث است. در شمارش تعداد ابیات و قالب بیتفاوت نیستند اما در یک وجه بسیار مهم که همان «طبیعتستایی» است نقاط مشترکی دارند.
شاعر حجمسرا برخلاف برخی شعرای پیرو جریانهای پسامدرن در پی گریز از معنا یا گریز از تعهد نیست. شاعر در این گونه از شعر در جستوجوی یک ساختار ویژه است که فضایی آزاد از تاثیرات ایدئولوژیک و گفتمان غالب ایجاد کند. فضا و حجمی که مخاطب بتواند در آن بکرترین معانی را تداعی کند.
شماره دوازدهم «مطالعات زبان فارسی» با صاحب امتیازی فتانه قملاقی و سردبیری فاطمه مدرسی در 149 صفحه با بهای 68 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما