هرمزگان- «پوینت» اثری از شاعر، نویسنده و ناشر پرکار هرمزگانی «امیرحسین والا» منتشر شد.
کتاب این گونه آغاز میشود: از ابتدا هیچ چیز نبود، هیچ چیزِ هیچ چیز، بعد یک نقطه پیدا شد، از کجا؟! من هم نمیدانم... نقطه دلش نمیخواست ساکن بماند، دوست داشت حرکت کند و دنیا را ببیند. پس او شروع کرد به راه رفتن... بعد از نزدیک به سه ساعت، به اینجا رسید و به پشت سرش نگاه کرد. او دیگر یک نقطه نبود. با این حال تصمیم گرفت باز هم به مسیرش ادامه دهد و ساعت شش به اینجا رسید. او وقتی بالا را نگاه میکرد، سرش گیج میرفت... اما باز هم راه رفت تا...
«پوینت» از وقتی که تصمیم گرفت سفر کند، لذت سفر دیگر نگذاشت که او ساکن بماند و منزل به منزل رفت و رفت و رفت، و با کسب تجربه و دانش، وسعت بیشتری یافت. او علی رغم اینکه همقدم و همدم زمان دور جهان هستیاش گشت اما هرگز از اصل خود دور نشد و به زادگاهش می آمد و مجددا راه سفر را در پیش می گرفت. نقطه، در آغاز راه ترس و دلهره داشت اما تجربیات تلخ و سردرگمی اولیه را با اعتماد بنفس، جسارت و ریسکپذیری پشت سر گذاشت و به آموزه های فراوان و احساس خوشایندی دست یافت.
اکنون او سفر کردن را دوست دارد و میخواهد به سرزمینهای ناشناخته دیگری سفر کند. این کتابگ نخستین درسی که به کودک میدهد، کنجکاوی، درک یافتههای تازه و همچنین ریسک پذیری و خودباوری است.
این کتاب را از چند منظر بررسی می کنیم. ابتدا موضوع سفر: «بسیار سفر باید تا پخته شود خامی/ صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی»، تشویق کودکان به سفر رفتن برای رسیدن به کمال، نخستین رخدادی است که به ذهن مخاطب خطور می کند. «در همه عالم تو را خواهیم یافت/ گر همه عالم سفر خواهیم کرد» مفهوم دومی که از سفر استنباط می شود، موضوع شناخت و معرفت است که از فلسفههای آفرینش تلقی میشود.
دومین موضوعی که از مطالعه کتاب دریافت می نیم، بحث برانگیختن حس کنجکاوی، تشویق کودکان به اندیشهورزی و جستجوی راهکارهای جدید است. نوآوری و خلاقیت کودکان، در واقع یکی از اهداف اساسی نویسنده از نوشتن این کتاب به ظاهر ساده است.
دعوت به مشارکت و به اشتراک گذاشتن نظرات کودکان با مولف، البته که از اهداف نویسنده برای درگیری کودکان و همچنین ارتباط موثر ، در راستای بالا بردن روابط عمومی آن ها است.
این کتاب، به کودکان عصر جدید و آنهایی که ما را از جایی( زمانی، دور) نزدیک مینگرند پیشکش شده است.
«پوینت» به قلم «امیرحسین والا» و تصویرگری دخترش «سومیتا والا» در ۲۴ صفحه مصور، با شمارگان ۵۰۰ نسخه، به قیمت ۵۵ هزارتومان، برای گروه سنی «ج» به همت انتشارات «سومیتا» در سال ۱۴۰۱ چاپ و منتشر شده است.
نظر شما