شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸
«دیپلماسی نوین در عمل» نگاهی به ساز و کار دیپلماسی در کشورها

اداره چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه کتاب «دیپلماسی نوین در عمل؛ دیپلماسی دیپلمات‌ها» نوشته مشترک رابرت ال. هاچینگز و جرمی سوری با ترجمه محمدحسن شیخ‌الاسلامی و پیمان حسنی را به چاپ رساند. مولفان کتاب ساختار کلی و سازوکار اقدامات وزارت امور خارجه در هر یک از این کشورها را با توجه به محدودیت‌های موجود در دسترسی به منابع اطلاعاتی را مطالعه کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اداره چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه کتاب «دیپلماسی نوین در عمل؛ دیپلماسی دیپلمات‌ها» نوشته مشترک رابرت ال. هاچینگز و جرمی سوری با ترجمه محمدحسن شیخ‌الاسلامی و پیمان حسنی را به چاپ رساند. 

کتاب حاضر مشتمل بر یک مقدمه، ده فصل و یک نتیجه‌گیری است. موضوع اصلی این کتاب بررسی و مطالعه دیپلماسی و سازوکارهای اجرای آن در میان ده کشور منتخب از جمله: برزیل، چین، فرانسه، آلمان، هند، ژاپن، روسیه، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا است. علاوه بر آن، مولفان کتاب با همکاری دانشمندان، صاحب‌نظران و نیز دیپلمات‌های با سابقه هر یک از این کشورها ساختار کلی و سازوکار اقدامات وزارت امور خارجه در هر یک از این کشورها را با توجه به محدودیت‌های موجود در دسترسی به منابع اطلاعاتی را مطالعه کرده‌اند.

سیاستمداران زیرک در جهان کنونی، مسیر حرکت خود به سمت هدف از مسیری دایره‌ای شکل انتخاب می‌کنند. آنها در عین حال متوجه هستند که بدون ایجاد حساسیت‌های بی‌مورد، به تدریج فاصله و شعاع خود را کم کنند و به هدف خود نزدیک شوند. صحنه سیاست خارجی، میدان تفکر، تدبیر، گفت‌وگو و بهره‌گیری به موقع از فرصت‌ها به منظور تاثیرگذاری مثبت بر طرف مقابل، ایجاد اعتماد و در نهایت تولید تدبیر برای کشور است. 

در روابط خارجی با دیگر کشورها، اعلام مواضع در عین حال که ادبیات خاص خود را دارد، اشکال گوناگونی هم دارد که هر کدام وزن و اهمیت خود را داراست. گاهی لازم است موضوعی بسته به اهمیت آن توسط مقاماتی حتی خارج از وزارت امور خارجه بیان شود تا نتیجه مشخص و مدیریت شده از آن به دست آید. برقراری تناسب میان ما قال و من قال در سیاست خارجی با هماهنگی وزارت امورخارجه، نشان از درایت و سنجیده عمل کردن بوده و رعایت آن در ارتباطات بین‌المللی اجتناب‌ناپذیر است.

دیپلماسی مهم‌ترین شاخصه سیاست خارجی کشورهاست که در طول تاریخ ظهور دولت‌ها، تحولات گوناگونی در شکل، محتوا و ساختار آن پدید آمده است. با ظهور و گسترش رسانه‌ها و شکسته شدن اسطوره جغرافیا، تحول مفهومی شگرفی در شکل و معنای دیپلماسی پدیدار شده است. از طرفی، تحقق دیپلماسی موفق همواره از طریق یک نهاد متخصص و کارآزموده انجام می‌شود. این نهاد متخصص در تمام کشورها، وزارت خارجه است.

اداره چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه کتاب «دیپلماسی نوین در عمل؛ دیپلماسی دیپلمات‌ها» نوشته مشترک رابرت ال. هاچینگز و جرمی سوری با ترجمه محمدحسن شیخ‌الاسلامی و پیمان حسنی در 296 صفحه به بهای 95 هزار تومان را به چاپ رساند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها