هدف از تألیف کتاب «مبانی مرمت آثار تاریخی فرهنگی هنری» آموزش کاربردی برای موزهداران، مرمتگران آثار تاریخی، گنجینهداران و امنای اموال در موزهها است.
هدف از تألیف این کتاب آموزش کاربردی برای موزهداران، مرمتگران آثار تاریخی، گنجینهداران و امنای اموال در موزهها است. این کتاب در 4 فصل شامل: تاریخچه مرمت، نظریهپردازان جهانی مرمت و سیر تحول آن، اصطلاحات رایج مرمتی و بررسی انواع روشهای مرمتی آثار، منشورها و قطعنامههای مرمت شهری، اصول و استانداردهای مرمت آثار تاریخی هنری موجود در موزهها و در آخر نکات کلیدی مربوط به هر فصل است
مرمت به شکلی که امروزه وجود دارد، از سال 1178 خورشیدی در اروپا آغاز شد. اما، تاریخچه هنر مرمت با معماری همیشه همراه و همزمان بوده و درست از زمانی که یک بنا شکل میگرفت، بحث مرمت بناهای دیگر نیز پیش میآمد. بنابراین، بحث مرمت همیشه در ایران و ممالک و ملل دیگر وجود داشته و دارد. از جمله نمونههای مرمت در ایران میتوان به تغییر کاربری چهارطاقی و آتشکده و کلیسا به مسجد و بررسی و تعمیر سالیانهشان اشاره کرد.
کشور ما دارای میراث فرهنگی و بناهای تاریخی ارزشمندی است و ما وظیفه داریم آنها را برای آیندگان حفظ کنیم. دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته مرمت اثار تاریخی با استفاده از دانش نظری و علمی، بیشتر از قبل به حفظ و نگهداری این بنا کمک کرده و هدف سازمان میراث فرهنگی مبنی بر مرمت و نگهداری این اثار را تامین کردند.
نظر شما