رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اختتامیه جشنواره شعر نمازجمعه:
نماز جمعه باید درک و دیده شود/ کتاب «دلدادگان جمعه» رونمایی شد
حجتالاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه نماز جمعه با اینکه شناخته شده، ظرفیتهای ناشناخته ای دارد، گفت: نماز جمعه باید درک و دیده شود. این فریضه که دارای ابعاد و لایههای سیاسی، تربیتی و فرهنگی است، را باید ارج نهیم چرا که این نهاد الهی بسیار شگفت انگیز است.
در ابتدای این مراسم نغمه مستشار نظامی دبیر اجرایی جشنواره ملی شعر نماز جمعه با بیان اینکه نماز جمعه به عنوان یک رسانه اسلامی و راهبر فرهنگی با ایجاد خط مشی برگرفته از قرآن مجید و سیره اهل بیت، جامعه را آماده شکوفایی و دفاع فرهنگی میکند عنوان کرد: در این میان شعر نیز به عنوان هنر اول ما فارسی زبانان و رسانه تأثیرگذار و پرمخاطب نقش مهم در رشد و گسترش آگاهی و ایجاد هوشیاری معرفتی جامعه دارد.
وی افزود: در همین راستا اکنون که رسانهها به عنوان ابزاری تأثیرگذار در سطح جهانی درآمده اند و از آنها برای ترویج و تبلیغ فرهنگی استفاده میشود پیوند این دو رسانه و همدلی شاعران و ائمه جمعه علاوه بر فرصتی ارزشمند جهت ارائه اشعار مناسب گامی مناسب به سوی نوآوری و تأثیرگذاری جلوههای روحانی این فریضه عبادی و سیاسی در سرنوشت سازی و پرورش نسلی مؤمن و انقلابی خواهد بود. بر این اساس و با تکیه بر تجربه موفق برگزاری اولین دوره جشنواره شعر نماز جمعه فراخوان این جشنواره برای دومین سال اعلام و مورد توجه و استقبال شاعران و اهالی ادب واقع شد.
به گفته، مستشارنظامی از مجموع ۵۷۳ شاعر شرکت کننده در دومین جشنواره شعر نماز جمعه مجموع ۷۳۱ اثر توسط دبیرخانه جشنواره دریافت شد که از این میان قریب به ۷۰ اثر پس از داوری اولیه به مرحله نهایی راه یافت.
علیرضا غزه دبیر علمی جشنواره درباره این جشنواره توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: یکی از امتیازهای جشنواره این است که محصول محور است به گونهای که کتاب این جشنواره در ۷۷۲ صفحه رونمایی شد و در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
حجتالاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در پایان این مراسم با بیان اینکه نماز جمعه با اینکه شناخته شده است، ظرفیتهای ناشناخته ای دارد، گفت: نماز جمعه باید درک و دیده شود. این فریضه که دارای ابعاد و لایههای سیاسی، تربیتی و فرهنگی است، را باید ارج نهیم چرا که این نهاد الهی بسیار شگفت انگیز است.
وی با اشاره به جایگاه شعر در فرهنگ دینی گفت: وقتی شعر به میدان بیاید، سایر حوزههای هنری نیز دنبال آن خواهد آمد. بنابراین باید از این قالب هنری برای ترویج نماز جمعه بهره ببریم.
برگزیدگان معرفی شدند
در ادامه از نفرات برگزیده شرکت کننده در دومین جشنواره شعر نماز جمعه تقدیر به عمل آمد و اسامی آن به شرح زیر است:
نفرات برگزیده بخش عمومی: سعید یوسف نیا، غلامرضا کافی، رضا نیکوکار، جواد صفری بیدسکان و حجت الاسلام غفوری فرد
نفرات برگزیده بخش شهدای محراب: محمد زارعی، قاسم بای و رضا یزدانی
برگزیده بخش شعر کودک و نوجوان: طیبه سامانی
نفرات برگزیده بخش پیشکسوت: مصطفی محدثی خراسانی، محمود اکرامی، ایرج قنبری، امیر عاملی و زهرا محدثی خراسانی
نفرات تقدیری بخش عمومی: سیدمسعود علوی، عاطفه جوشقانیان، محمدحسین مهدویان، سمانه رحیمی، فاطمه عارف نژاد، سیدابراهیم حسینی یزدی، محمد خادم، رضا محمد صالحی، محمدجواد الهی پور، آرش پورعلی زاده، مسعود طاهری عذب، علیرضا حکمتی، فاطمه نادری، دادیار حامدی
از شاعران تقدیری سایر کشورها به اسامی احمد حسینی شهریار از پاکستان، سیده کبری حسینی بلخی از افغانستان اشاره شد. در پایان از کتاب شعر نماز جمعه با عنوان دلدادگان جمعه رونمایی شد.
نظر شما