هوش مصنوعی بهسرعت در حال تأثیر بر مشاغل و حرفههای مختلف است؛ از طراحی تا تحقیق و مقالهنویسی. هنر نیز در این بین بیگزند از هوش مصنوعی نبوده و تحت تأثیر حوادث زیادی قرار گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است: در سالهای اخیر، هوش مصنوعی به تقویت وسیع تواناییهای انسانی منجر شده و توانسته است دادههای پیچیده را به بینشی تبدیل کند که میتواند در حل مسئله به انسان کمک کند. این بینش میتواند راهگشای حل مسائلی باشد که صرفاً با تکیه بر قابلیتهای انسانی انجامشدنی نیست. هوش مصنوعی توانسته کیفیت زندگی انسانها را بهبود ببخشد و کمک کند تا درک جدیدی از معنای رابطه انسان و ماشین داشته باشیم. این رابطه نه در تقابل با انسان، بلکه در همکاری انسان و ماشین است. رایانههای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند دنیاهای جدید و خارقالعادهای متشکل از تصاویر جذاب، صداهای متنوع و داستانهای شگفتانگیز ایجاد کنند. شاید مهمترین سؤالی که درخصوص هوش مصنوعی و هنر ممکن است مطرح شود آن است که آیا هوش مصنوعی و بهطور کلی ماشین، میتواند خلاق باشد؟ سؤال دیگری که ممکن است مطرح شود آن است که آیا هنری که توسط یک ماشین ساخته شده ارزشمند است؟ از سوی دیگر، چگونه میتوان خلاقیت هوش مصنوعی را ارزیابی کرد؟
در ۲۰ صفحه پایانی این کتاب تصاویری بهصورت رنگی چاپ شده که این تصاویر به کمک هوش مصنوعی ساخته شدهاند. این تصویرگریها از پرتره ونگوک تا تبدیل منظره به نقاشی مونه چیده شده که هریک از آنها جذابیت بصری فراوانی دارد.
این سؤالات و مسئلههای دیگری که در زمینه هنر هوش مصنوعی مطرح است به انتشار کتابی در نُه فصل منتج شده است. در انتهای این کتاب نیز تصاویری رنگی از آثارِ بهوجودآمده با هوش مصنوعی منتشر شده است.
این کتاب با شمارگان ۵۰۰ نسخه، در ۲۵۳ صفحه و با بهای ۱۶۵هزار تومان توسط مؤسسه متن و دانشگاه هنر تبریز منتشر شده است.
نظر شما