رمان «بچههای تانر» نوشته روبرت والزر با ترجمه علی عبداللهی توسط نشر نو راهی بازار کتاب شد.
روبرت اوتو والزر، شاعر و نویسنده سوئیسی ۱۵ آوریل ۱۸۷۸ میلادی در شهر بیل سوئیس متولد شد. از جوانی تا ۴۵ سالگی به شغلهای مختلف مشغول، و مدام در حال تغییر شغل و تغییر مکان بود. از سال ۱۹۳۳ و پس از یک خودکشی نافرجام و افسردگی حاد، در آسایشگاه روانی بستری شد و تا پایان عمرش با آنکه بهبود یافته بود در آسایشگاه زندگی میکرد. وی سرانجام سال ۱۹۵۶ در یکی از پیادهرویهای شبانهاش در اثر سکته قلبی درگذشت.
با توجه به آثار تاثیرگذار والزر میتوان او را یکی از پایهریزان ادبیات مدرن جهان به شمار آورد. از آثار مهم والزر میتوان به «نوشتههای فریتس کوخر»، «بچههای تانر»، «دستیار»، «یاکوب فون گونتن» و «پیادهروی» اشاره کرد.
«بچههای تانر» رمان نسبتا مفصل روبرت والزر است که نخستین و تنها اثر بلند وی و همچنین نخستین رمانش از سهگانه معروف وی یعنی «بچههای تانر»، «دستیار» و «یاکوب فون گونتن» محسوب میشود.
والزر در گفتوگوی معروفش با کارل زلیگ گفته «بچههای تانر» را اوایل سال ۱۹۰۶ طی سهچهار هفته متوالی بدون ویراست و حکواصلاح نوشته و مترجم در مقدمه اثر اشاره کرده که عنوان اینرمان را میشد «خواهربرادران تانر»، «فرزندان تانر» و «بچههای تانر» ترجمه کرد.
شخصیت اصلی اینرمان، مردی بهنام سیمون تانر است که نمادی از شخصیت روبرت والزر محسوب میشود. با کلاوس، کاسپار و خواهرش هدوینگ در تماس و رابطه است و حجم اصلی اتفاقات کتاب را مناسبات بین این شخصیتها شکل میدهد.
تانر، نویسنده فصلهاست و نواخت نوشتن وی در بهار، پاییز و زمستان یکسان نیست. تن و بهطبع روح و روانش پاسخهای متفاوتی به مطالبات فصلها میدهند. در یکی چابک و سرحال و پر از نیروی نوشتن و در دیگری تنآسان و غمزده است.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم: «چند هفتهای در آن تابستان معرکه بر هین منوال گذشت. سیمون هیچ وقت مثل آن سال، تابستان را تا این اندازه فوقالعاده و دلخواه نیافته بود، سالی که کارجو و دربهدر، زندگیهای جورواجوری را در خیابان تجربه کرده بود.»
نشر نو اخیرا کتاب «بچههای تانر» را در ۳۲۸ صفحه با قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما