بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن با حضور حدود 900 غرفهدار خارجی که 60 درصد شرکتکنندگان را تشکیل میدهند، از روز پنجشنبه، پانزدهم ژوئن آغاز شده و تا هجدهم این ماه ادامه دارد.
غرفهداران جدید خارجی، بیشتر از آمریکا، روسیه، ایتالیا، اتریش، آلبانی، عربستان سعودی و رواندا هستند. شرکتها و موسسات فرهنگی بزرگ از هنگ کنگ، ماکائو و تایوان نیز آثار منتخب خود را در میان 600 شرکتکننده از چین به نمایش خواهند گذاشت.
الجزایر به عنوان مهمان افتخاری نمایشگاه امسال با شعار «الجزیره-پکن: همگرایی فرهنگ و تمدنها»، 814 عنوان کتاب، ادبیات، هنر، علوم انسانی و علوم را به چندین زبان از جمله عربی و بربری از شمال آفریقا و نیز انگلیسی و فرانسوی به نمایش میگذارد.
همچنین در حاشیه این نمایشگاه یک هیئت الجزایری متشکل از مقامات فرهنگی و هنری، نویسندگان، محققان و موسیقیدانان این کشور از چین بازدید خواهند کرد.
برگزاری میزگردهایی با موضوع ادبیات و فیلم، نمایش صنایعدستی و معرفی میراث فرهنگی این کشور مانند ظروف برنزی، سرامیک و لباسهای سنتی، از جمله برنامههای این هیئت است. همچنین دانشمندان چینی و الجزایری گرد هم میآیند تا در مورد توسعه ادبیات الجزایر، نویسندگان بارز این کشور و تاثیرات داخلی و جهانی آنها بحث و چشمانداز مبادلات و ترجمه ادبیات بین دو کشور را بررسی کنند.
امسال شصتو پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و الجزایر است. در سال 2018، چین به عنوان مهمان افتخاری در نمایشگاه بینالمللی کتاب الجزایر حاضر شد.
نمایشگاه کتاب پکن برای اولین بار بخش ویژهای برای ادبیات و بازیهای آنلاین راهاندازی خواهد کرد، با فضاهای فراگیر، مجازی، خواندن، نمایش و تجارت که تجربیات تعاملی را با فناوریهای پیشرفته مانند ویآر و امآر ارائه میکند. این نمایشگاه همچنین پروژهای را برای تشویق شرکتهای انتشاراتی کوچک و متوسط در خارج از این کشور راهاندازی کرده است.
جدا از نمایشگاه مرسوم، امسال بخش هنری نمایشگاه کتاب چین با عنوان «فتوسنتز» بیش از 2000 کتاب هنری را به نمایش میگذارد. در این بخش، نمایی اجمالی از آثار هنری اندی وارهول، مارک شاگال و هنرمند معاصر چینی، شو بینگ، ارائه خواهد شد.
نظر شما