نرجس ابراهیمی لویه در کتاب «آشنایی با بانوان معمار» به روایت زندگی و سازندگیهای معماران زن در جهان پرداخته است.
معماری همیشه در گرداگرد جهان موردتوجه اهل هنر و سایر مردم جامعه بوده و در سفرنامههای افراد مشهوری که به ایران سفر کردهاند در کنار فرهنگ غنی ایرانیان و غذاهای خوشمزه، معماری بسیار مورد توجه بوده است. ویل دورانت درباره معماری ایران در سفرنامه خود نوشته: «معماری ایرانیان بسیار رکن عجیبی است. نظم و تقارن بینظیر که در سازههای عظیم به کار برده شده انسان را محصور خود میکند.»
کتاب «آشنایی با بانوان معمار جهان» به زندگی «جین درو»، «الیزابت دیلر»، «لیلی ریچ»، «آنابل سلدورف»، «مارتا کسل»، «آیلین گری»، «الیزابت میلبراهام» و بسیاری دیگر از این افراد میپردازد.
در پیشگفتار این کتاب آمده: «در دنیای شگفتانگیزی که ما زندگی میکنیم از زمین گرفته تا آسمان همه پر از نقشونگارهای زیبایی است که خداوند بزرگ برای ما خلق کرده است. به تبعیت از آن خداوند بزرگ، ما انسانها تکلیفی بر گردن داریم که جهان پیرامون خود را زیبا کنیم و زیبایی را دوست بداریم. از دوران گذشته، انسان فراز و فرودی در ساخت خانه و پیرامون خود از وسایلها و ابزارآلات و زیورآلات گرفته تاکنون به پیشرفتهای قابل ملاحظهای رسیده است که امروزه به آن تمدن بشری میگوییم. از نظام مردسالاری در جهان میتوان گفت؛ برای همه شغلهای موجود مردان در معماری و طراحی گوی سبقت را در جهان از لحاظ جنسیتی بردهاند. با توجه به این مهم، زنان بزرگی هم بودهاند که نامشان در تاریخ ثبت شده است و در این کتاب سعی کردم هنر زیبای معماری و طراحی بانوان جهان را گردآورده تا بدانیم که زنان هم میتوانند به بالاترین درجات این رشته معماری و طراحی برسند و ضربالمثل، مشت نمونهی خروار است.»
کتاب «آشنایی با بانوان معمار جهان» نوشته نرجس ابراهیمی لویه، توسط انتشارات «رستم و سهراب» در ۱۳۲ صفحه بهقیمت ۱۰۵هزار تومان چاپ شده است.
نظر شما