کتاب «درخت گیلاس»، مجموعه داستانهای کوتاه و مینیمالی است که موضوعات اجتماعی متعددی را دربرمیگیرد.
یکی از نکات جالب توجه در کتاب دانشپژوه این است که تمام شخصیتهای داستانها، مکانها و فضاها غیر ایرانی هستند. درواقع دانشپژوه در داستانهای خود مسایل، مشکلات و معضلات اجتماعی را با بیانی استعاری و کنایی مطرح کرده که این شگرد علاوه بر اینکه آشناییزدایی کرده، بر جذابیت روایتها افزوده و لایه طنز ظریفی بر قصهها کشیده است.
بیشتر داستانهای درخت گیلاس بهنوعی طنز و نقد اجتماعی محسوب میشوند و قلم نویسنده بهگونهای است که وقتی خواننده داستان را میخواند، در نگاه نخست جملات برایش طنزآمیز بهنظرمیرسند، درحالیکه گاه نویسنده دارد فاجعهای را به تصویر میکشد و با این شگرد، مخاطب را تا پایان داستان با خود همراه میکند.
تصویر زن در درخت گیلاس، قوی و مستقل است و در بخشی از کتاب مولینا شخصیتی است که با وجود بارداری و در شرایطی که همسرش وی را ترک کرده و از طرف پدر خود طرد شده است، فرزند خود را به دنیا آورده، پرورش داده است و شغل بسیار خوبی دارد.
زبان نگارش درخت گیلاس ساده و صریح است و به خواننده کمک میکند با ذهنی باز به اطراف خود نگاه کند.
رضا دانشپژوه، نویسنده این اثر متولد ۱۳۵۸ در شهر کهگیلویه و بویراحمد و دانشآموخته کارشناسی مدیریت بازرگانی از دانشگاه پونای هندوستان و کارگردانی سینما از دانشگاه فرهنگ وهنر تهران است. وی همچنین نویسنده نمایشنامههایی از جمله روزی روزگاری همین کوچه پایینی و شام آخر است و تهیهکنندگی چندین فیلم و مستند را در کارنامه کاری خود دارد.
نشر اریش، کتاب درخت گیلاس را در 161 صفحه با بهای 100 هزار تومان روانه بازار کرده است.
نظر شما