فصلنامه فرهنگی و اجتماعی گفتگو 95 منتشر شد؛
جایگاه ایران در معادله قدرت جهانی- منطقهای و تاثیر آن بر سیاست پان ترکیسم الحاقگرا
نود و پنجمین شماره از فصلنامه فرهنگی و اجتماعی گفتگو به موضوع «ایران و چهرههای گوناگون پان ترکیسم» اختصاص یافته است.
مقاله ویژه این شماره با عنوان «آذربایجان و مسئله پان ترکیسم» به قلم کاوه بیات نوشته شده همچنین مقاله «جایگاه ایران در معادله قدرت جهانی- منطقهای و تاثیر آن بر سیاست پان ترکیسم الحاقگرا» با قلم حمید احمدی به رشته تحریر درآمده و مقاله «جهان مجازی پان ترکها» با نگارش داود دشتبانی در این شماره منتشر شده است.
«سازمان دولتهای ترک: تضعیف عمق ژئوپولوتیک و تهدید و تمامیت ارضی ایران» نوشته جعفر خاشع، «پات ترکیسم در ایران؛ توهم یا تهدید» نوشته مهدی حسینی تقی آباد، «تلاش برای تغییر بنیانهای مذهبی در جمهوری آذربایجان» نوشته سالار سیف الدینی و «روسیه و سازمان دولتهای ترک» نوشته شیوا علی زاده از دیگر مقالات این شماره از فصلنامه فرهنگی و اجتماعی گفتگو هستند.
در پیشگفتار این شماره آمده است: «یکی از حوزههایی که ایران از دیرباز و به صورتی مستمر با آن مشکل داشته و دارد، حوزه آسیای صغیر است. گاه به عنوان بخشی از یک جهان یونانی در رقابت و رویارویی با جهان ایرانی و گاه نیز به نام روم و بیزانس و عثمانی و اینک نیز صد سالی است که با شکل گیری پدیدهآی به نما پان ترکیسم به عنوان نماینده جهان ترک بر ضد ایران پا به میدان گذاشته است.
اگرچه از یک دوره، از دهه دوم قرن بیستم، ترکیه عثمانی به قصد فراهم آوردن زمینه دست اندازی به سرزمینهایی دیگر به جای امپراتوری از دست رفته خود به پایگاه اصلی پان ترکیسم تبدیل شد اما خاستگاه اولیه این تحریک و تحرک در جایی دیگر بود و به دورهای پیشتر مربوط میشد…»
نظر شما