چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۷
خداحافظی جیمز باند با «کاکا سیاه»!

همزمان با هفتاد سالگی جیمز باند، مامور مخفی معروف ادبیات و سینما، رمان‌های راوی این شخصیت دوباره چاپ خواهند شد. این بازنشر با سخت‌گیری ناشر در زمینه ارجاعات نژادی و تا حد امکان، حذف این موارد از کتاب‌ها همراه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، جیمز باند، جاسوس بریتانیایی، شخصیت خلق شده توسط ایان فلمینگ در کتاب «کازینو رویال» آوریل امسال 70 ساله می‌شود. به همین مناسبت، مجموعه کاملی از آثار مربوط به این شخصیت، دوباره منتشر خواهد شد. این رمان‌ها قرار است با حذف برخی ارجاعات نژادی منتشر شوند، با این توضیح ناشر که در این کتاب‌ها ممکن است از برخوردهایی صحبت شود که از نظر «خوانندگان امروزی، توهین‌آمیز تلقی می‌شود.»

انتشارات ایان فلمینگ با مسئولیت محدود که کپی رایت آثار این نویسنده را در اختیار دارد، از خوانندگان حساس برای بررسی متون و ارائه توصیه‌هایی جهت تغییرات، کمک می‌گیرد. تغییرات کتاب‌ها شامل حذف کلمه «کاکا سیاه» در تقریبا همه موارد و حذف ارجاع به قومیت برخی شخصیت‎های فرعی است.

کتاب‌های بازنشر شده نیز توضیحی در جهت سلب مسئولیت ارائه خواهند کرد، مبنی بر اینکه «این کتاب در زمانی نوشته شده که اصطلاحات و رفتارهایی که ممکن است از سوی خوانندگان امروزی توهین‌آمیز تلقی شود، رایج بوده است. برخی به‌روز رسانی‌ها در این نسخه انجام شده اما تلاش شده تا حد امکان، به متن اصلی و دوره نگارش آن نزدیک باشد.»

بسیاری از تغییرات در کتاب‌های جیمز باند مربوط به تصویر ارائه شده از سیاه‌پوستان است. در «زندگی کن و بگذار بمیرند» نظر باند مبنی بر اینکه «فکر می‌کردم آفریقایی‌ها کاملا قانونمند هستند، به جز زمانی که بیش از حد مشروب می‌نوشند» به «فکر می‌کردم آفریقایی‌ها افرادی کاملا قانونمند هستند» تغییر یافته است.

در بیانیه‌ای که انتشارات ایان فلمینگ منتشر کرده آمده است که آنها متن کتاب‌های اصلی باند را بررسی کرده و تصمیم گرفته‌اند در این زمینه از خود فلمینگ تبعیت کنند. در ادامه بیانیه آمده است: «ما تغییراتی را در «زندگی کن و بگذار بمیرند» ایجاد کرده‌ایم که خود او اجازه داده است. «به دنبال رویکرد ایان، ما به نمونه‌های چند اصطلاح نژادپرستانه در کتاب‌ها نگاه و برخی کلمات را حذف کردیم یا آن‌ها را با اصطلاحاتی که امروزه، بیشتر پذیرفته شده‌ اما مطابق با دوره‌ای هستند که کتاب‌ها در آن نوشته شده‌، عوض کردیم.»
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها