شنبه ۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
رویداد «قدردانیم» برگزار شد

رویداد هنری «قدردانیم» با حضور ۱۰۰ هنرمند در کوشک هنر اراضی عباس‌آباد ذیل برنامه‌های پویش «قدردانیم»، از ۲۸ الی ۳۰ دی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زهرا (س)، گرامیداشت مقام زن و روز مادر رویداد «قدر دانیم» با محوریت رشته‌های گرافیک و تصویرسازی، با حضور ۱۰۰ هنرمند در باغ هنر تهران، ذیل برنامه‌های پویش «قدردانیم»، از ۲۸ الی ۳۰ دی برگزار شد. این رویداد هنری، طی فراخوانی از هنرمندان و هنرجویان درخواست شد که آثار خود را با موضوع جایگاه زنان و قدردانی از زنان به دبیر خانه رویداد ارسال کنند.

در برگزاری این رویداد هنری، طی فراخوانی از هنرمندان و هنرجویان درخواست شد که آثار خود را با موضوع قدر و جایگاه زنان و قدردانی از زنان به دبیر خانه رویداد ارسال کنند. در ادامه، ۱۸۵ اثر ارسال شد که از میان آن ۱۲ داور هنرمند، ۸۰ هنرجو انتخاب کردند. این رویداد با همکاری اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ، منطقه فرهنگی تفریحی عباس اباد و مجموعه «هیئت هنر» برگزار شد.

گفتنی است جوایز این رویداد به دو بخش تقسیم می‌شود.سطح اول؛ سه جایزه 15 میلیون تومانی، سطح دوم؛ 7 میلیون تومان برای هفت نفر‌؛ همچنین مابقی آثار در صورت پذیرش اساتید با قیمت کمتر خریداری می‌شوند.

«علی حیاتی» استاد گرافیک، «هادی محمدیان» کارگردان انيميشن، «محمد‌رضا دوست محمدی» استاد گرافیک، «مسیحا ربیعی» استاد هنر دانشگاه تهران، «حامد مغروری» استاد گرافیک، «عرفان محمدی آذر» استاد تصویر‌ساز، «شعیب حسینی» استاد پویانمایی، «صابر شیخ رضایی» استاد گرافیک، «منصوره محمدی» استاد گرافیک، «لیلا نیرومند» استاد گرافیک، «زینب ربانی خواه» کارشناس گرافیک و «هاجر سلیمی نمین» استاید حاضر در این رویداد بودند.

در ادامه، ۱۸۵ اثر ارسال شد که از میان آن ۱۲ داور هنرمند، ۸۰ هنرجو انتخاب کردند که بیشترین افراد را خانم‌ها تشکیل می‌دادند. در همین راستا «پوریا اسراری» مدیر اجرایی رویداد درباره محتوا و هدف رویداد تصریح کرد: امسال با تکیه بر مطالعه ، تحقیقات ومشاوره با افرادی که در این زمینه متخصص بودنند به یک پیام کلی رسیدیم بر اساس مقام و جایگاه ارزشمند زنان و به همین خاطر نام پویش《قدر دانیم》شد.این پویش بستری را فراهم کرد برای هنرمندان که آثارشان دیده شود.

وی افزود: شاید در فکر خیلی از ما نقش مادر و زن به صورت کلیشه‌ای نقش بسته باشد اما در واقع وجود مادر و زن بسیار ارزشمند تر است و کار در این زمینه بسیار گسترده است . کار هنرمندان در این زمینه بیان کردن انواع فعالیت و یا فداکاری‌های مادران و زنان است که باید قدر بدانیم. در این رویداد ۱۲ نفر از استاتید در زمینه‌های گرافیک ،تصویرسازی، مدیر هنری و استاد محتوایی همکاری داشتند.

اسراری بیان کرد : در طی این مدت اساتید با هنرجویان صحبت کردنند در رابطه با محتوا پویش و شروع به ایده پردازی کردنند و بعد از آن طراحی اولیه شروع شد که با استاتید مشورت می‌کردنند تا اثر‌ها کامل شود. و در آخر اثار رتبه‌بندی خواهند شد و جوایزی داده می‌شود . این رویداد با همکاری اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران و منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد و هیئت هنر صورت گرفت.

مدیر اجرایی رویداد عنوان کرد: از نخستین روز خلقت بشر، تا کنون در هر کجای دنیا و در میان هر قوم و نژاد و ملتی، با هر آداب و آیینی، وقتی نام مادر برده می‌شود، کوچک و بزرگ، همه و همه، سرشار از شور، حرارت و می‌شوند و قلبشان پر تپش‌تر می‌زند. اسلام نیز برای مادر، مقام و ارزش فوق‌العاده‌ای قائل شده است تا آنجا که رسیدن به بهشت را با رضای مادر میسر می‌داند. در تاریخ شاهد آن هستیم که مردان بزرگ جهان، موفقییت‌شان را مرهون فداکاری و تربیت مادران و زنان در زندگی‌شان بوده‌اند.

حضور پرشور دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها در رویداد《قدردانیم》

«علی حیاتی» دبیر هنری رویداد تصریح کرد: در این رویداد ۴ داور و یک داور محتوایی خواهیم داشت که آثار را داوری می‌کنند و ۳ اثر به عنوان آثار برگزیده و ۷ اثر ویژه خواهد داشت‌، باقی آثار عنوان رتبه‌های الف و ب به لحاظ کیفی داده می‌شود و به همه افراد جوایزی تقدیم می‌شود. نحوه داوری به این صورت است که مسائل فنی و هنری و از همه مهم تر محتوایی که برای پویش در نظر گرفته شده حائز اهمیت است. ایده محوری این پویش درواقع برگرفته از صلوات حضرت فاطمه‌(س) است، که ویژگی را بیان می‌کند و این است کسی که قدرش شناخته نشده است. در بیان جایگاه مادر و زن فضای بسیار گسترده‌ای وجود دارد که هنوز کار بسیاری داریم و پرداختن به این موضوع کار بسیار سختی است و جا برای حرف های بسیار بیشتری وجود دارد. بیشترین افراد را خانم‌ها به همراه با کودکان خود و حضور دهه هشتادی‌ها تشکیل می‌دهند، حضور یک دهه نودی در میان افراد شرکت‌کننده رنگ و بوی تازه‌ای به این رویداد بخشید.

رویداد هنری با حضور ۱۰۰ هنرمند در کوشک هنر اراضی عباس‌آباد ذیل برنامه‌های پویش «قدردانیم»، از ۲۸ الی ۳۰ دی در حال برگزاری است. گفتنی است برای برگزاری این رویداد هنری، طی فراخوانی از هنرمندان و هنرجویان درخواست شد که آثار خود را با موضوع قدر و جایگاه زنان و قدردانی از زنان به دبیر خانه رویداد ارسال کنند.

در ادامه، ۱۸۵ اثر ارسال شد که از میان آن ۱۲ داور هنرمند، ۸۰ هنرجو انتخاب کردند. در افتتاحیه این رویداد، مریم اردبیلی مشاور شهردار و مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، اظهار داشت: تولیدات هنری این رویداد که به صورت جمعی و فردی خلق می‌شود، برکت است. در واقع اینکه به زن و جایگاه زن چگونه نگاه شود، می‌تواند سناریوهای آینده شهر تهران را متفاوت‌تر از امروز رقم بزند.
وی در ادامه تاکید کرد: همواره برای یک زن دشوار است که به او بگویند کپی زن دیگری باشد. زنان باید آن‌گونه که هستند به رسمیت شناخته شده و ارزشمند شمرده شوند.

همچنین مدل زندگی که انتخاب می‌کنند هم باید ارزشمند شمرده شود.مشاور شهردار تهران با بیان اینکه داشتن یک رتبه میانه برای زنان در جامعه، با ذات و اصلالت آنان سازگاری ندارد، اظهار داشت: یک تک قله برای زنان تعریف کردن، خلاقیت آنها را در زندگی می‌کشد. بانو مجتهد امین در درس‌های خود عنوان می‌کردند که زن مظهر خلاقیت الله است. به یک معنا، زنانگی به خلاقیت گره خورده و اگر این خلاقیت را از زنان بگیرید، گویی زنانگی را هم از زن سلب کرده‌اند.

وی افزود: اینکه یک زن مجبور باشد زنانگی کلیشه‌ای و نوستالژیک عده‌ای را تداعی کند، به شدت آزاردهنده‌ است. زن به دلیل اینکه زن است، با همه زنانگیاش باید به عنوان یک انسان قدر دانسته شود. حالا می‌شود در کنار آن، هویت‌های فردی دیگری مانند زنی که ایرانی است، زنی که در تهران سکونت دارد، زنی که مسلمان است و ... را به آن اضافه کرد. تمام اینها به هویت مرکزی زن گره می‌خورد. مریم اردبیلی با بیان اینکه همگان از ارزش، جایگاه هنر و سهم آن در تحقق آینده مطلع هستند، گفت: اینکه در جایگاه مدیریتی یا نهادهای علمی، مفاهیم یا مباحثی تولید ‌شود و در ادامه هنرمند آن را به زبان هنر دربیاورد، رویه درستی نیست.

اردبیلی عنوان کرد:  در برگزاری این رویداد هنری، ما نخواستیم شعاری دهیم و بعد از هنرمند خلق یک اثر هنری متناسب را بخواهیم. ما عقیده داریم که یک هنرمند از زاویه دید خود و جهان‌بینی‌ خود به قضایا نگاه کرده و اثری را خلق می‌کند. این موضوع برای ما به عنوان یک مدیر شهری بسیار راه‌گشا است. به همین دلیل جمع بزرگی از اساتید، هنرمندان شکل گرفته تا در گروههایی به ایده‌پردازی، مباحثه و غیره بپردازند تا قدر و جایگاه زن و قدردانی از زنان در شهر تهران را در قالب یک فعالیت هنری به ما نشان دهند.
مشاور شهردار تهران در پایان تاکید کرد: برگزاری چنین رویدادی چه از لحاظ فرایندی و چه از لحاظ اثرهای هنری خلق شده در آن، بسیار برای ما ارشمند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها