کتاب «به توان شانههایت؛ خاطرت شفاهی طاهره غفوری» در محل حسینیه بیتالزهرا که از سوی اینبانوی خیّر ساخته شده، رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم، سجاد اسماعیلی مسئول حسینیه هنر یزد با اشاره به رویکرد این مجموعه در پرداختن به سوژههای زن انقلاب اسلامی گفت: ما در واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر یزد به دنبال بررسی و ثبت زندگی زنانی هستیم که زیست آنها مبتنی بر الگوی سوم زن، دارای ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی است.
وی با اشاره به دلیل انتخاب حسینیه بیتالزهرا (س) برای برگزاری مراسم رونمایی به جای سالنهای همایش مرسوم گفت: این مکان و امثال آن برای ما هویتزا هستند؛ ما معتقدیم که انقلاب و جنگ ما از دل این اماکن جوشیده است.
هر قسمت خانه غفوری، از خوابگاه خیریهاش تا بیت الزهرا (س) داستان مفصلی دارد که قصه آن در کتاب آمده است، اما همین قدر بدانید که بیتالزهرا (س) در دورههای مختلف این انقلاب، پایگاهی کوچک با رسالتهایی بزرگ بوده است.
مینا حاجی حبیبزاده نویسنده کتاب «به توان شانههایت» نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت سوژهای زن انقلاب اسلامی گفت: ما در واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر در زمینه حضور و فعالیت زن در حوزههایی چون مبارزات انقلاب اسلامی، پشتیبانی جنگ، مربیان پرورشی دهه شصت، کشف حجاب رضاخانی، پیشرفت و… به مصاحبه و تدوین کتاب پرداختهایم.
وی با اشاره به نقش طاهره غفوری در دورههای مختلف تاریخ انقلاب یزد گفت: خانم طاهره غفوری در دوران انقلاب جزو دختران فعال و مبارز شهر یزد بوده و در زمینه توزیع اعلامیه و فعالیت در گروهای زنانه نقشی اثرگذار داشته است.
غفوری در دوران جنگ نیز یکی از اعضای فعال در خیاطخانه و پشتیبانی جنگ قلعه خیرآباد یزد بود و علاوه بر این با حضور در ستاد نماز جمعه و سپس با پذیرش سرپرستی ندامتگاه یزد فعالیتهای بیوقفهای را انجام دادهاست.
یکی از اتفاقات مهم زندگی ایشان نیز حضور کوتاه مدت به عنوان پرستار در جبهه بوده که موجب شیمیایی شدن ایشان شده است.
این نویسنده افزود: از جمله اقدامات غفوری پس از جنگ نیز تأسیس خیریه بیتالزهرا (س) و فعالیت در زمینه تسهیل ازدواج و تهیه جهیزیه برای جوانان، انجام امور خیریه و فعالیت جدی در مقابله با شیوع بیماری کرونا است.
در پایان این مراسم، آئین رونمایی کتاب «به توان شانههایت؛ قهرمانانهای زنانه به روایت طاهره غفوری» با تشییع نمادین یکی از شهدای تازه تفحص شده دفاع مقدس برگزار شد.
نظر شما