محمود زند مقدم، نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت در ۸۴ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت. از آثار او میتوان به مجموعه هفت جلدی «حکایت بلوچ»،«از سرزمین بیپرنده تا قلعه»،«کره خر و نوردبون»، «آدمهای سه قران و صناری» و «قلعه» اشاره کرد.
ایمان پاکنهاد که با خانواده زندمقدم در ارتباط است، با تأیید خبر درگذشت این پژوهشگر به ایسنا گفت: زند مقدم روز گذشته (دوشنبه، ۱۴ آذرماه) بر اثر ایست قلبی از دنیا رفت. البته او کهولت سن نیز داشت.
زمان مراسم تشییع و خاکسپاری او هنوز قطعی نشده اما در قطعه نامآوران بهشتزهرا(س) به خاک سپرده خواهد شد.
محمود زند مقدم متولد سال ۱۳۱۷، دوره لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی را در دانشگاه تهران گذراند و مدرک دکتری در رشته برنامهریزی منطقهای را از دانشگاه دورهام انگلیس اخذ کرد. با مدرک «دکترای برنامهریزی منطقهای» از انگلیس، سفرهای خود به بلوچستان را از ۱۳۴۲ شروع کرد.
او اولینبار به درخواست سازمان برنامه و بودجه برای بررسی وضع درآمد و هزینه خانوار بلوچ و پس از آن در سمت رئیس دفتر برنامه و بودجه در زاهدان و رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای خلیج فارس و دریای عمان انجام خدمت کرد.
زند مقدم باقی سالهای زندگی را با هزینه شخصی در سفر به بلوچستان گذراند.
از جمله آثار او میتوان به مجموعه هفت جلدی «حکایت بلوچ»،«از سرزمین بیپرنده تا قلعه»،«کره خر و نوردبون»، «آدمهای سه قران و صناری» و «قلعه» اشاره کرد.
کتاب حکایت بلوچ 7 جلدی اثر محمود زند مقدم توسط انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شده است. حکایت بلوچ داستان زندگی است. در باب نام مردم است و نان آنها در باره آب است و باد و آتش خاک واگویی افسانهها و واقعیتها، اسطورهها و تاریخها شادیها و غمها. اجاقهای گرم زیر آسمان پر ستاره ترمه و پرند زندگانی است گفتار و کردار بلوچان در این دفتر داستان پندارها گفتارها و کردارهاست. راستگوییها و درست کرداریها و البته گاه هم رجزهای شیرین راستکارانی که در پس گفتههاشان نیرنگی نیست میگویند که گفته باشند که ماندگی از تن به در کرده باشند از تنهای خسته روزگار داستان سفر دراز مولف است از نیم قرن پیش تا همین اواخر ده به ده خانه به خانه آدم به آدم با بلوچان در هیچ ورقش غریبهای نیست همه خویشاوندند و چه زود با خواننده خویشاوند میشوند آدمهای این حکایت شگفتانگیز حکایت بلوچ.
نظر شما