کتاب «عقیل سرخ» با تحقیق ابراهیم اصولی هریس به زودی توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل منتشر میشود.
عصر جمعه هفتم آذرماه ۱۳۹۹، خبری شوکهکننده در رسانههای ایران و جهان پیچید؛ ترور یک دانشمند هستهای دیگر. شهید محسن فخریزاده، کسی که در زمان حیات خویش ناشناخته بود و بیشتر از اسم مستعار استفاده میکرد، بعد از شهادت هم به عنوان یک دانشمند هستهای شناخته شد؛ اما افراد کمی از ابعاد دیگر شخصیت او آگاه بودند. از دانستهها و علایق وی به تاریخ، تاریخ علم، فلسفه علم و فلسفه اسلامی کمتر کسی آگاهی داشت.
آن شهید ریاست سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی(سپند) را عهدهدار بود و علاوه بر تخصص در رشته فیزیک هستهای در فلسفه هم دستی بر آتش داشت و علاقه ایشان به تاریخ و فلسفه و بهطور کلی، علوم انسانی و علوم پایه و نیز اهمیتی که شهید برای این علوم و پژوهشهای بنیادین قائل بود، باعث شد در سازمان متبوعش، واحدهایی، از جمله اندیشکده فلسفه، به پیگیری این دست علوم بپردازند؛ حال آنکه در نهادهای نظامی کشور این توجهات و پیگیریها اگر نگوییم بیسابقه، کمسابقه بود.
همچنین او سبب شد سمینارهای متعددی در خود سازمان و بیرون از سازمان (با حمایت سازمان) پیرامون این موضوعات انجام بگیرد و به طور کلی یکی از رویکردهای سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی و حوزوی فلسفه در کشور باشد.
مهدی گلشنی استاد بازنشسته فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، بعد از شهادت او در یادداشتی با تفصیل بیشتری از رویکرد فلسفی شهید پرده برداشت.
این کتاب که قالب روایی دارد، اکنون در مراحل پایانی تدوین و ویرایش قرار دارد و در نمایشگاه بینالمللی کتاب ۱۴۰۲، از آن رونمایی میشود.
نظر شما