چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۶
تاسیس «شهرک کتاب» اقتصاد فرهنگ شیراز متحول می‌‌کند

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس بر لزوم تاسیس شهرک کتاب برای رونق اقتصادی فرهنگ در این استان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) در فارس، به‌مناسبت سی‌اُمین دوره هفته کتاب جهموری اسلامی ایران، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس و تقدیر از کتابداران و مروجان کتابخوانی برتر، چهارشنبه (۲۵ آبان ماه) با حضور معاون استاندار فارس در سالن همایش‌های مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب کشور برگزار شد.
 
در این مراسم مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، گفت:  30 سال است آبان برای کتابخوانی ماه مهمی است و بهار کتابخوانی است. کتاب نقشی بی‌بدیل در توسعه دانایی و آگاهی دارد و جایگاه کتاب برای افزایش معلومات برای جامعه بر همگان آشکار است.
 
به گفته او، آن چیزی که به کتابخانه هویت می‌بخشد، کتابدار است. در نخستین قانون علم کتابداری، کتابدار تلاش می‌کند هر خواننده‌ای را به کتابش برساند. از سویی کتاب بدون شک یکی از مصادیق جهاد تبیین است؛ البته که در این میان یکی از بازوهای عرصه ترویج کتابخوانی، خیران هستند که همراه  و یار کتابداران بودند.
 
منوچهری با اشاره به اینکه در استان فارس کتابداران در بیش از 253 کتابخانه عمومی در شهرها و روستاها خدمات ارایه می‌کنند، عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی بعد از مدارس بزرگترین شبکه فرهنگی است که به مردم خدمات آموزشی می‌دهند.
 
وی با بیان اینکه همه اقشار مردم از هر قوم و نژاد و جنسیت و سنی جامعه هدف کتابخانه‌های عمومی به شمار می‌روند، عنوان کرد: امروزه کتابخانه‌های عمومی صرفا یک مکان برای مطالعه کتاب و امانت گرفتن آن نیستند زیرا تا 40 نوع خدمت در این فضای فرهنگی ارایه می‌شود. آنچه نباید غافل شد، توجه به حوزه کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی است. اگر بخواهیم فرهنگ کتابخوانی را نهادیه کنیم باید آن را از کودکی در نظر بگیریم.
 
تداوم طرح پیک کتاب در استان فارس
منوچهری در ادامه، اعلام کرد: سال گذشته این توفیق حاصل شد که طرح «پیک کتاب» را اجرا کنیم و علاقه‌مندان می‌توانند در محل خود کتاب تحویل بگیرند. خرسندیم، برای پژوهشگران و فعالان حوزه علمی میز مرجع در کتابخانه‌های عمومی تاسیس شده و مقالات به‌طور رایگان در اختیارشان قرار می‌گیرد.
 
وی اضافه کرد: در یک‌سال گذشته 252 هزار نسخه کتاب به منابع کتابخانه‌های استان فارس افزوده شد که این جدای از منابع نشریات است؛ همچنین نهضت راه‌اندزی کتابخانه‌های سیار در استان تشکیل شده که این نهضت با کمک خیرین ادامه دارد. با این وجود دست یاری به سوی دغدغه‌مندان این حوزه دراز می‌کنیم تا بتوانیم در ترویج فرهنگ کتاب، گام‌های بلندی برداریم.
 
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس هم در این مراسم خواستار مشخص شدن وضعیت کتابخانه مرکزی شیراز شد و گفت: شهر فرهنگی شیراز نیاز به کتابخانه‌های متعددی به شکل کتابخانه مرکزی دارد.
 
محمد فرخ‌زاده همچنین اقتصاد حوزه کتاب در استان فارس را مورد تاکید قرار داد و افزود: میزان مبادله اقتصادی سال گذشته 6 هزار و 500 میلیارد تومان بوده که پیش‌بینی‌ می‌شود این عدد سال جاری به 8 هزار میلیارد تومان برسد.
 
معاون استاندار فارس با بیان اینکه تاسیس «شهرک کتاب» در استان فارس نیاز است، بیان کرد: هزاران شغل از بابت این شهرک و یک اقتصاد موثر از کنار کتاب می‌تواند فراهم کند.

اندیشکده‌ها و خانه‏‌های خلاق مورد توجه قرار گیرد
وی با اشاره به اینکه اندیشکده‌ها و خانه‏‌های خلاق و استارت‌آپ‌ها در فارس باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد: امروزه در دنیا نیاز به کتاب داشته باشید نگاه می‌کنند چه می‌خوانید، متناسب با جستجوی مخاطب کتاب تولید می‌کنند. در این حوزه و ورود موثر به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای ایجاد خوراک مطلوب تلاش مضاعفی می‌طلبد.
 
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به بررسی وضعیت کتابخانه‌های عمومی پرداخت و افزود: فارس در تراز قابل قبول فضای کتابخانه‌ای قرار و نیاز به ارتقا نرم‌افزاری در این حوزه دارد.
 
فرخ‌زاده از ایجاد قطعه مفاخر فرهنگی و باغ‌مزار مشاهیر و مفاخر فارس خبر داد و گفت: پاسداشت نقش استادان و زحمتکشان باید ماهانه برگزار شود.
 
6 نفر از کتابداران و فعالان حوزه کتابخانه‌های عمومی استان فارس روز گذشته در مراسم ملی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار به‌عنوان برترین‌های کتاب و کتابخوانی عمومی شناخته شدند و 7 مقام برتر را ازآن خود کردند که در این مراسم هم مورد تقدیر قرار گرفتند.
 
به گزارش ایبنا؛ در طول و پایان این مراسم از خیران، کتابداران، برگزیدگان کشوری و کتابداران برگزیده استان فارس تجلیل شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها