نویسنده کتاب «دنیای پنهان نفت» در این اثر تلاش کرده با سفر به نقاط مختلف جهان و انجام مصاحبه با دستاندرکاران و مطلعین صنعت نفت اعم از واسطهها، مدیران، سیاستپیشگان، لابیگران، بانکداران، کارشناسان و وکلای پروندههای نفتی، چهره جهان پشتپرده نفت را برای مخاطب ترسیم کند.
نگاه دقیق این افشاگری گیرا و پرشتاب متوجه واسطهها و معاملهگرانی است که وجودشان برای صنعت نفت ضروری است. کن سیلورستین همچنین به مؤسسات حقوقی آمریکایی و لابیگران و آژانسهای روابط عمومی میپردازد که در کار حفاظت از دیکتاتورهای نفتی ولاپوشانی سوابق آنها هستند.
نویسنده کتاب «دنیای پنهان نفت» در این اثر تلاش کرده با سفر به نقاط مختلف جهان و انجام مصاحبه با دستاندرکاران و مطلعین صنعت نفت اعم از واسطهها، مدیران، سیاستپیشگان، لابیگران، بانکداران، کارشناسان و وکلای پروندههای نفتی، چهره جهان پشتپرده نفت را برای مخاطب ترسیم کند. او همچنین برای تهیه مطالب اینکتاب، سوابق رسمی و گزارشهای منابع چاپی و دیجیتالی را هم مورد جستوجو و کندوکاو قرار داده است.
«دنیای پنهان نفت» در هفت فصل با این عناوین عبارتند از: «کارچاقکنها: الی کالیل»، «دیکتاتورها: تئودورین اوبیانگ»، «معاملهگران: گلنگور»، «پردهداران: برتون سیارونی»، «کارگزاران غیررسمی: تونی بلر»، «لابیگران: لوییزیانا» و «تکمله: کلاش: نیل بوش».
سیلورستین میگوید نفت مایه حیات تمدن مدرن است. از همینرو، صنعتی که فراهم آورنده آن است موضوع مطالعات و کتابهای بیشمار بوده است. با این همه، تاکنون به افراد کمتر شناختهای که دست در دست دولتها و شرکتهای چند ملیتی بقای این صنعت را تضمین میکنند، چندان توجهی نشده است: یعنی دلالان، کارچاقکنها، لابیگران، گنگسترها و دیکتاتورها. کمابیش تمام مراحل فرآوری نفت، از کشف تا مصرف، از طریق روابط مخفی و فساد و خشونت تسهیل میشود، هرچند که عموم مردم چندان چیزی از این همه ندانند.
کتاب «دنیای پنهان نفت» نوشته کن سیلورستین با ترجمه اشرف پیروز در 320 صفحه، به بهای 150 هزار تومان از سوی نشر نو به چاپ رسیده است.
نظر شما