حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئيسی گفت: تفکر و اندیشه تقریبی مؤثر است اما تفکر تکفیری مضر است، و این نشست باید همه را به تفکر تقریبی ترغیب سازد و مضر بودن تفکر تکفیری حتماً باید به حاشیه رانده شود و این مهم به همت علمای جهان اسلام شدنی است.
حجتالاسلام رئيسی در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه وحدت به پیشگیری از تفرقهها در میان امت اسلامی منجر میشود، گفت: به دین و اسلام نگاه جامعی بر این مبنا وجود دارد که اسلام میتواند به همه نیازهای بشر پاسخگو باشد. انسان معاصر میتواند با اتکای به خدا و با اعتماد به نفس و از طریق آموختههای دینی زندگی سعادتمندی برای خود رقم بزند.
وی با بیان اینکه نگاه به جامعیت دین و پاسخگو بودن دین به نیازهای انسان معاصر به انسان قدرت میدهد تا بتواند در برابر فرهنگها و تهاجمهای فرهنگی و نسخههای ارائهشده از جانب غرب و شرق که هیچ تناسبی با زندگی دینمدارانه ندارد، بایستد، ادامه داد: این نشست منجر به درک مشترک میان شخصیتهای جهان اسلامی میشود. امروز در جهان اسلام میان جوانان و نیروهای فرهیخته روحیه مقاومت، دینمداری، اندیشیدن و مقابله با تفکر الحادی و جریان سکولار و تفکر تکفیری وجود دارد. امروز جوانان و فرهیختگان با هم میاندیشند که چگونه با دشمن مقابله کنند؛ دشمنی که تلاش میکند تواناییهای ما را کم و ناتوانی خود را بزرگ جلوه دهد.
رئیس جمهور بیان کرد: پرچمی که امام خمینی(ره) به نام دین و ارزشهای دینی برافراشتهاند، وحدت و یکپارچگی میان همه گویشها، نژادها و فرهنگها را در پی دارد. امروز مسلمانان با هم اشتراکات بسیاری دارند که این اشتراکات میتواند ما را کنار هم قرار دهد و از سوی دیگر منجر به تشکیل تمدنی بزرگ خواهد شد که در برابر تمدنهای مدعی عالم حرف و مدل دارد.
حجتالاسلام رئیسی با بیان اینکه دشمن انواع توطئهها را علیه جهان اسلام روا داشته اما آنچه که توانست این توطئهها را خنثی کند، بصیرت و فهم در دین است، اظهار کرد: چهرههای بابصیرت در جهان اسلام بسیار نقشآفرین بودهاند. شهدای ما در همه عالم اسلام در راستای بصیرتافزایی نقشآفرین بودهاند، لذا امروز وظیفه علمای جهان اسلامی این است که بصیرتآفرینی کنند و از طریق جهاد تبیین موضوعات را تبیین کنند.
رئيسجمهور با بیان اینکه دشمن به ظاهر خود را قدرتمند و صاحب منطق جلوه میدهد، اما منطق قول سدید را نمیفهمد، تصریح کرد: برخی فکر میکردند نجات فلسطین از طریق میز مذاکره تحقق مییابد، اما تجربه نشان داده که هیچ یک از این مذاکرات راه به جایی نمیبرد. مگر قرارداد اسلو، کمپ دیوید و شرم الشیخ راه به جایی برد؟ دشمن میثاقشکن است و باید در برابر میثاقشکنان همانند رفتار حزبالله، حماس و سایر گروههای مقاومت عمل کرد؛ امروز مقاومت راه ایستادگی و پیروزی در برابر دشمن است. جنگهای ۳۳ روزه و سایر جنگها اثبات کرد که راه پیروزی از طریق مقاومت رقم میخورد، چون دشمن منطق را نمیفهمد.
رئيس شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی اولویت همکاری ما با کشورهای همسایه و مسلمان است و در اینجا باید بگویم کشورهایی که با رژیم صهیونیستی عادیسازی روابط را در دستور کار خود قرار دادهاند به هیچوجه برایشان امنیت و ثبات نمیآورد و از سوی دیگر برای رژیم صهیونیستی امنیتساز نیست. مگر میشود با رژیمی که علیه ملت فلسطین ظلم کرده و خانههای آنها را تخریب کرده، صلح کرد. رژیم صهیونیستی فکر میکند از این طریق میتواند امنیت خود را تأمین کند اما در اصل این موضوع برای آنها امنیتساز نیست.
وی یادآوری اینکه شمن با ناامنی در منطقه به دنبال فروش تسلیحات خود است، گفت: دشمن تلاش میکند فلسطین را از مسئله اول جهان اسلامی خارج کند اما جمهوری اسلامی مبارزه با داعش و جریانات تکفیری و رژیم صهیونیستی را در دستورکار خود قرار داده و از آن دست نخواهد کشید.
رئيسجمهور افزود: امروز قهرمان مبارزه با تروریسم حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است. همه ملتهای عالم میدانند که اقدامات مدعیان حقوق بشر امروز در جایگاه نقض حقوق بشری قرار دارد. بزرگترین ناقضان حقوق بشر همانهایی هستند که پز حمایت از حقوق بشر را میدهند. اگر کیفرخواستی تنظیم شود کیفرخواست بلندی خواهد شد از جرایمی که اینها علیه بشریت مرتکب شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه فرهیختگان باید مردم جهان را نسبت به جنایتهای مدعیان حقوق بشر روشن کنند، تصریح کرد: درک مشترک میان علمای جهان اسلام میتواند به امنیت و صلح پایدار منجر بشود. در این راستا اشتراکات مذهبی و گفتوگوی میان ادیان و علمای جهان اسلام چه شیعه و چه سنی مدنظر قرار گیرد و این گفتوگوها میتواند بسیاری از اختلافات و اشتراکات را بررسی کند.
حجتالاسلام رئيسی ارتباط میان مسلمان را یک ضرورت خواند و گفت: دولت سیزدهم این مهم را بجد دنبال میکند و نکته بعدی که همواره باید بر آن تأکید شود حفظ وحدت و انسجام میان مسلمان و ادامه کارهای پژوهشی و علمی در این راستاست.
وی با بیان اینکه تفکر و اندیشه تقریبی مؤثر است اما تفکر تکفیری مضر است، اظهار کرد: این نشست باید همه را به تفکر تقریبی ترغیب سازد و مضر بودن تفکر تکفیری حتماً باید به حاشیه رانده شود و این مهم به همت علمای جهان اسلام شدنی است.
سیوششمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از روز هفدهم مهر وبینارهای سیوششمین کنفرانس وحدت اسلامی آغاز شده و تعدادی از اندیشمندان و علمای جهان اسلام در این وبینارها به بیان دیدگاههای خود پرداختهاند.
نظر شما