محمدعلی مجاهدی در مراسم رونمایی از پوستر کنگره ملی زلال قریحه با اشاره به بالندگی شعر آیینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: شعر آیینی امروز غیور و شورآفرین است.
محمدعلی مجاهدی با اشاره به جایگاه قابل توجه شعر آیینی گفت: شعر آیینی امروز، غیور و شورآفرین است و این همان چیزی است که شاید سالهای سال از آن غفلت داشتهاند. در این 60 سالی که در مسیر شعر آیینی گام برداشتیم، شعر قم ظرفیت منحصر به فردی دارد که متاسفانه برخی کماعتناییها به این قشر ضربه زده است.
وی اضافه کرد: عدد 6هزار و 90 شهید، برای یک شهر آن هم مثل شهر قم، کم نیست و خانوادههای بسیاری در این جنگ تحمیلی داغدار شدند که حضور ما برای این بزرگواران میتواند احساس همدردی به همراه داشته باشد؛ در حالی که موجودیت این نظام، مدیون فرهنگ عاشوراست و فرهنگ عاشورا نیز اگر تا به امروز ادامه پیدا کرده است، به دلیل وجود شهیدان بلند آوازهای است که در عاشورای سال ۶۱ هق با آن همه حماسه و فداکاری به میدان آمدند. اینجا مساله شهیدان و دستور مقام معظم رهبری است و هیچ اهمالی از هیچ مقامی پذیرفتنی نیست.
پدر شعر آیینی کشور ادامه داد: نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری قم و دیگر نهادهای فرهنگی انصافاً در این چند جلسهای که من حضور داشتم و شاهد بودم، با تمام وجود حضور پیدا کردند که پیشتر اینگونه نبود و این حضور نشانگر علاقه و دغدغه آنهاست.
این شاعر آیینی در ادامه بیان کرد: شعر آیینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به حدی از بالندگی رسید که حتی شعرا و سخنشناسانی که چندان به مسائل مذهبی علاقه نشان نمیدادند را به اعتراف واداشت که این دو دهه، دهههای بالندگی و به ثمر نشستن نخل برومند شعر آیینی در کشور است و دو شاخه تناور بیشتر از سایر شاخهها در آن جلب توجه میکند، شعر عاشورا و شعر مقاومت که هر دو از یک سرچشمه سیرآب میشوند.
مهدی توکلیان، سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم گفت: زمانی که کتاب «تنها گریه کن» وارد بازار نشر شد، تقریظی از مقام معظم رهبری بر کتاب منتشر شد که تعابیر ویژهای درباره نویسنده، ناشر و کتاب به کار برده شده بود. سرکارخانم مستشار نظامی نیز که از شاعران آیینی و نیز دبیر محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور هستند، ترکیببندی درباره مادر شهید معماریان، سرکار خانم اشرفالسادات منتظری، سرودند و شعر ایشان به استحضار مقام معظم رهبری رسیده بود و ایشان مجدداً تقریظی درباره این سروده نوشتند و فرمودند: «بسیار کار درست و بهجایی کردهاند؛ آن بانوی شهیدپرور و آن حماسه، در خور چنین ستایش است. ای کاش برای دیگر مادران ارجمند شهیدان در قم ــ مانند مادر شهیدان زینالدّین ــ و در سراسر کشور نیز زلال قریحه شاعران، آثاری بیافریند.» و این تقریظ برای محافل ادبی نهاد کتابخانههای عمومی کشور و استان قم انگیزهای شد تا کنگره شعری با عنوان «زلال قریحه» برگزار شود.
وی افزود: این کنگره در دو بخش شعر و سرود و نوحه برگزار خواهد شد که حمید رمی در حوزه سرود و نوحه و جواد الهیپور نیز در حوزه شعر به عنوان دبیران اجرایی فعالیت خواهند داشت؛ همچنین باعث افتخار است که استاد مجاهدی، پدر شعر آیینی کشور نیز به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری این کنگره حضور خواهند داشت و سرکار خانم نغمه مستشار نظامی نیز دبیر علمی این کنگره را بر عهده خواهند داشت.
توکلیان در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم که با مشارکت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری قم، کاری درخور شان و جایگاه مادران 6هزار شهید استان قم انجام شود و مراسم اختتامیه نیز همزمان با روز تکریم مادران شهید که سالروز وفات حضرت ام البنین علیهما السلام است، برگزار شود.
نظر شما