معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد؛
مردم به کتابهای دفاع مقدس و انقلاب گرایش دارند/ خلاء در نگارش تاریخ اجتماعی
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابهای انقلاب و دفاع مقدس حوزه پرمخاطبی است و مردم برای خرید آثار آن هزینه کردند. باید این نکته را هم بگویم که توجه به تاریخ اجتماعی مورد اغفال واقع شده است و نیاز است در این زمینه تلاش بیشتری صورت بگیرد.
دکتر یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از این برگزاری این جلسه گفت: جایزه شهید سید علی اندرزگو به پایمردی میثم نیلی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی شکل گرفت و توقع نیست که در مدت کوتاهی به همه اهدافش برسد. در همه جا اینطور است و زمان نیاز است تا به جایگاه مطلوبش برسد.
این مقام فرهنگی عنوان کرد: برای پویا شدن جایزه در زمینه تاریخنگاری نیاز به آموزش است و نیاز است که به این مهم توجه جدی صورت بگیرد. محور دیگر نقد است چه نقد درباره آثار همسو و چه آثار مخرب و مغرض. باید در این زمینه جلسات نقد فراهم شود. مساله دیگر ترویج و تبلیغ کتابهایی است که در جایزه حائز رتبه شدند. ما به آثاری که در این زمینه تولید میشود نیاز داریم که این آثار باید معرفی شود تا مورد توجه جامعه قرار بگیرد.
احمدوند گفت: حمایت از جایزه هم ضروری است. برخی از سخنان نویسندگان و ناشران در رابطه با حمایت بود. ما اکنون در صندوق هنر ۹۰ هزار عضو داریم که مورد حمایت قرار گرفتند و صدها میلیارد تومان از سوی صندوق هزینه میشود از این میان حدود ۱۴ هزار نفر به حوزه معاونت فرهنگی مربوط است. ما در این زمینه کوشیدیم از فعالان حوزه فرهنگی حمایت کنیم.
وی افزود: چند روز پیش به انبار کتاب وزارتخانه رفتم، اگر چه چندین بار فهرست تمامی کتابها را رویت کرده بودم، کتابهای خیلی خوبی در این فهرست بودند. موجودی این انبار ۲۸ میلیارد تومان است. آیا این حمایتها باعث شده که ما آثار آن را در حوزه کتاب ببینبم؟ به نظرم چندان تاثیری نداشته است.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: به نظرم هر دولتی که حمایت از حوزه فرهنگ را در اولویت خود قرار بدهد، وضعیتش همین است چون دولت ارزیاب و حمایتکننده خوبی نیست. برای همین بهتر است سیاستهای حمایتی از طریق همین جایزهها صورت گیرد. به نظرم باید تشکلها، انجمنهای سالم، پویا و مکلف مورد حمایت قرار بگیرند. در این جایزهها هر نویسندهای که معرفی شود، من به عنوان معاون فرهنگی میتوانم شرایط حمایت در صندوق هنر را برایش فراهم کنم.
احمدوند ادامه داد: امیدوارم بتوانیم مسیر حمایتها را در وزارت فرهنگ و ارشاد اصلاح کنیم. در یک سال گذشته سعی کردیم این مسیر را درست کنیم، هر چند وزارت ارشاد به تنهایی نمیتواند از همه جریان فرهنگی کشور حمایت کند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جایزه ادبی شهید اندرزگو آثار خوبی منتشر شده که میتواند این آثار بازچاپ شود تا مخاطبان بیشتری این کتابها را ببینند. در زمینه فیلم و تولید محتوا در فضای مجازی با انجمن فارابی صحبت کردیم که برخی آثار قابل اقتباس است و اگر تشخیص داده شود این آثار میتواند مورد حمایت قرار بگیرد و به نمایش دربیاید.
وی ادامه داد: درباره حوزه تاریخ نیز باید بگویم که توجه به تاریخ اجتماعی زمینه مغفولی است که ما در این زمینه قدری ضعف داریم و زمینه اجتماعی بستر مهم برای رویدادهای مهمی است. نکته دیگر در رابطه با تولید کتابهای مرجع و دانشنامه است که در این زمینه نیز ضعف داریم که باید در این زمینه توجه بیشتری صورت گیرد. ناشران کتابهای تاریخی باید دور هم جمع شوند و جلساتی برگزار شود تا همگرایی صورت بگیرد تا در چه زمینههایی کتاب تالیف و تولید شود.
احمدوند گفت: با توجه به آمارهای منتشر شده درباره آثار انقلاب اسلامی باید بگویم با اتکا به آمار نمایشگاه مجازی مصرف این آثار خوب است نه از سوی نهادها بلکه از سوی مردم. حوزه انقلاب و دین تقریبا پرمخاطبترین است و مردم کتابهای بسیاری خریداری کردند و خرید دوپینگی نیست. پرفروشترین اثر نمایشگاه مجازی امسال «کهکشان نیستی» بود، بعد از آن کتاب «سلام بر ابراهیم» فروش میلیونی داشت و هنوز در بهار امسال هم پرفروشترین کتاب را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بنابراین کتابهای انقلاب و دفاع مقدس حوزه پرمخاطبی است و مردم برای خرید آثار آن هزینه کردند. خوب است که در این زمینه اخبار پرانرژی هم مطرح شود. در زمینه انقلاب اسلامی گلایههایی است که به نظرم هر کسی را میخواهید نفرین کنید بهتر است بگویید انشاالله مسئول شوید. هر کس که سه دقیقه صحبت کند و سبک شود، من سنگینتر میشوم. به نظرم گلایه و دلخوری نباید مانع از استمرار فعالیت شود و باید از مسئولان آن را مطالبه کنیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی، انقلاب آرمانهاست و اگر مسئولی منحرف بود باید اخراج شود نه اینکه انقلاب را به چشم بد بنگریم. چون اگر انقلاب اسلامی نباشد دیگر ایرانی نخواهد بود. انقلابِ ایران را دین، زبان فارسی و فرهنگ آن نگه داشته است.
احمدوند در پایان سخنانش گفت: اکنون جوان ما اطلاعات و آگاهیهای درستی از تاریخ معاصر ندارد که باید به او گفته شود یا در آثاری که منتشر میشود اطلاعات حقیقی در دسترس جوانها قرار بگیرد. اگر از گذشته دو عکس معنادار میگذارند به این معنی نیست که آن زمان همهاش خوب بوده است بلکه مسائل و مشکلات آن زمان باعث شد که انقلاب صورت بگیرد و مردم به عرصه بیایند و خودشان در عرصه حضور داشته باشند.
نظر شما