دوشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
آیین یاد‌بود شهاب ملت‌خواه در مشهد برگزار شد

الناز ملت‌خواه، در مراسم یاد‌بود پدرش، خواستار انتشار سایر آثار و دست‌نوشته‌های این کارگردان و نویسنده مشهدی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خراسان‌رضوی، مراسم نکوداشت شهاب ملت‌خواه، با حضور مجید عسگری، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی، جواد علیزاده از پیشکسوتان سینمای استان، محمدرضا فرهادیان از پیشکسوتان فرهنگی استان، سید‌جواد اشکذری، شیخ الاسلام از پیشکسوتان عرصه تئاتر استان، یکشنبه(12 تیر‌ماه) در تالار فردوسی فرهنگسرای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مشهد برگزار شد.
 
عسگری، گفت: ارتباط کم میان سه قشر هنرمند، اندیشمند و مخاطب بزرگترین حلقه مفقوده سیاست‌های فرهنگی و هنری امروز کشور است که باید رفع شود.
 
وی ادامه داد: اگر بخواهیم آینده هنر کشور را آینده مطلوبی ببینیم، راهی به غیر از برپایی رویدادها و محافل فرهنگی نداریم. نکته‌ای که مهم است و باید در برگزاری این محافل صورت بگیرد، گفت‌وگوی میان اهالی هنر است؛ اما این روزها برگزاری چنین محافلی که در آن گفت‌وگو صورت بگیرد، کمتر در فضای هنری کشور دیده می‌شود.
 
عسگری افزود: مسئولان مربوطه باید به این موضوع رسیدگی کنند و بهانه‌ و موضوعی را برای گفت‌وگو میان این اهالی فرهیخته، به‌ویژه با نسل جوان فراهم آورند. این گفت‌وگوها باعث می‌شود تا آینده‌ای به لحاظ اندیشه‌ای و کیفیت کار هنری، برای نسل جوان بیشتر پدید آید.
 
مدیر حوزه هنری خراسان رضوی بیان کرد: در دو سال اخیر که در حوزه هنری فعالیت کرده‌ام، تلاش کرده‌ام تا برای اینکه زمینه‌های ارتباط بین سه قشر هنرمندان، اندیشمندان و مخاطبان بیشتر فراهم شود، زیرساخت‌هایی را فراهم کنم. به نظر من این بزرگ‌ترین حلقه مفقوده سیاست‌های فرهنگی و هنری امروز کشور است که باید رفع شود.
 
عسگری درباره برگزاری مراسم نکوداشت شهاب ملت‌خواه بیان کرد: همه هماهنگی‌های این مراسم را خانواده آقای ملت‌خواه انجام داده‌اند و تلاش کرده‌ایم تا زمینه‌ای را برای نکوداشت این هنرمند بزرگ شهر مشهد فراهم آوریم. قصد داشتیم به این بهانه، دیدگاه‌های استاد ملت‌خواه مطرح شود و نسل جوان بیشتر با ایشان آشنایی پیدا کنند.
 
وی ادامه داد: تماشا، مطالعه و فکر کردن درباره آثار هنرمندانی همچون شهاب ملت‌خواه، سعید تشکری و سید‌محسن مصطفی‌زاده که در سال گذشته آن‌ها را از دست داده‌ایم، همیشه ارزشمند است و امیدوارم زمینه‌ها مهیا شود تا بتوانیم درباره این عزیزان بیشتر گفت‌وگو کنیم.
 


بیان خاطرات و سخنان دوستان و آشنایان شهاب ملت‌خواه از و ذکر خصوصیات وی نیز از دیگر بخش‌های این مراسم بود. علیرضا سوزنچی از پیشکسوتان عرصه نمایش استان گفت: شهاب ملت‌خواه زنده است، چون آثار و کتاب‌های او هر روز در کتابخانه‌ها دست به دست می‌گردد و مردم آن‌ها را مطالعه می‌کنند.
 
 علیزاده از پیشکسوتان سینمای استان نیز با بیان خاطراتی از مرحوم ملت‌خواه گفت: یکی از شاخصه‌های وی در تولیدات سینمایی، برخورد یکسان وی با همه عوامل تولید و توجه به همه افرادی بود که در تولید فیلم ایفای نقش می‌کردند.
 
فرهادیان از پیشکسوتان فرهنگی استان نیز با اشاره به سال‌ها حضور مرحوم ملت‌خواه در عرصه آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: گشاده‌رویی وی در برخورد با دانش‌‌آموزان موجب جلب دانش‌آموزن به عرصه‌های مختلف هنری در استان بود. اینگونه افراد با این خصوصیات اخلاقی، جایگزینی ندارند. مرحوم ملت خواه، نماد عاقبت به خیری در عرصه هنر بود.
 
اشکذری از پیشکسوتان عرصه نمایش در استان نیز در سخنانی کوتاه و ضمن بیان خاطراتی از مرحوم ملت‌خواه گفت: در تاریخ ۱۱۰ ساله تئاتر و هنر‌های نمایشی در استان، بیش از ۶۰ جریان شاخص تئاتری وجود دارد که مرحوم ملت‌خواه در چندین جریان نقشی فعال و تاثیرگذار داشت.
 


شیخ الاسلام از دیگر پیشکسوتان عرصه تئاتر استان نیز در سخنانی گفت: شهاب ملت‌خواه، درخت بی‌ثمر و دریای بی‌گوهر و ابر بی‌باران نبود. او سپهسالار و کاروان‌سالار قلم بود.
 
کمالیان از دیگر پیشکسوتان عرصه تلویزیون استان در بخش دیگری از سخنان خود، از ایجاد یک شهرک سینمایی در استان با عنوان بینالود و همچنین ایجاد موزه هنرمندان خراسان به عنوان دو خواسته مهم شهاب ملت‌خواه نام برد و ابراز امیدواری کرد که این خواسته‌ها توسط مسئولان استان پیگیری شود.
 
در پایان این مراسم، الناز ملت‌خواه دختر مرحوم شهاب ملت‌خواه نیز در سخنانی کوتاه، ضمن تقدیر از همه افرادی که یاد و خاطره این چهره فرهنگی و هنری استان را گرامی داشته اند، ابراز امیدواری کرد که سایر آثار و دست‌نوشته‌های مرحوم شهاب ملت‌خواه نیز منتشر شود و همچون دیگر آثار او جاودانه شود.
 
به گزارش ایبنا؛ شهاب ملت‌خواه، کارگردان و نویسنده مشهدی تیر‌ماه سال گذشته به علت بیماری کرونا در سن ۶۹ سالگی از دنیا رفت و در قطعه هنرمندان بهشت رضا(ع) به خاک سپرده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها