مهدی شکیبایی در نشست شبشعر آيينى «جلوه» گفت؛
وقتی سخن از امام خمینی به میان میآید، به دلیل بازنماییهای صورت گرفته، عمدتا یاد ویژگیهای قدرتمندی، قاطعبودن و سازشناپذیری وی میافتیم.
مهدی شکیبایی، رئیس فرهنگسرای رسانه در نشست شبشعر آيينى «جلوه» گفت: وقتی سخن از امام خمینی به میان میآید، به دلیل بازنماییهای صورت گرفته، عمدتا یاد ویژگیهای قدرتمندی، قاطعبودن و سازشناپذیری وی میافتیم. مردی که قاطع است و در برابر زورگویان جهان ایستادگی کرده است.
در اين مراسم كه با حضور و شعرخوانى استادان برجسته شعر انقلاب و اهالى قلم از جمله علیرضا قزوه، رضا اسماعيلى، محمود اكرامىفر، على محمد مؤدب، مصطفى محدثىخراسانى، محمدمهدى عبدالهى، شاعر و دبير اجرايى، سيده فاطمه موسوى، شاعر و دبير علمى، فاطمه نانىزاد، سيده ليلا موسوى، عارفه دهقانى، فاطمه طارمى و ... همراه بود.
شاعران اشعار خود را به پيشگاه امام راحل عظيم الشان تقديم كردند و با اجراى حاج حسن سلطانى از مجريان توانمند صدا و سيما برگزار شد و با حضور سردار عباس بايرامى، رييس سارمان ادبيات و تاريخ دفاعمقدس از كتاب «حاج قاسم فرزند روح الله» كه شاگرد برجسته و ممتاز مكتب امام خمينى بود و با كوشش محمدمهدى عبدالهى و سيده فاطمه موسوى منتشر شده بود رونمايي شد.
در ابتدای این مراسم مهدی شکیبایی، رئیس فرهنگسرای رسانه ضمن تسلیت سیوسومین سالگرد ارتحال امام خمینی گفت: وقتی سخن از امام خمینی به میان میآید، به دلیل بازنماییهای صورت گرفته، عمدتا یاد ویژگیهای قدرتمندی، قاطعبودن و سازشناپذیری وی میافتیم. مردی که قاطع است و در برابر زورگویان جهان ایستادگی کرده است. این اتفاق در حالی است که جنبه مورد غفلت قرار گرفتهای از حضرت امام نیز وجود دارد و آن هم ادبیات است.
وی اضافه کرد: همانطور که میدانید حضرت امام شعر میسرودهاند که یکی از مشهورترین ابیات آن این است که «من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم...» به نظرم برجسته کردن این جنبه از امام خمینی مسئولیت سنگینی است که بر دوش شاعران ما قرار دارد. امیدوارم این جنبه از زندگی امام خمینی نیز معرفی شود، چرا که نگاهها به شخصیت امام را عوض میکند.
در بخش بعدی مراسم، سیده فاطمه موسوی، شاعر و دبير علمى سلسله نشستهاى «جلوه» دعوت شد. وی قبل از شعرخوانی خود در سخنانی بیان داشت: خاطرم هست وقتی امام خمینی فوت کردند من کلاس اول ابتدایی بودم و از تلویزیون شعر مشهور استاد میرشکاک پخش شد. برایم جالب بود که چگونه این همه از شاعران برجسته کشور برای امام شعر سرودند و در سوگ رحلت او عزاداری کردند. این اتفاق یکی از نقاط الهامبخش زندگیام برای روی آوردن به دنیای شعر و شاعری بود.
وی ادامه داد: جالب است بدانید به جز شعرایی که به عنوان شاعر انقلاب شناخته میشوند، شاعران زیاد دیگری هم هستند که برای امام خمینی شعر سرودهاند. حتی شاعران غیرایرانی هم برای امام خمینی شعر گفتهاند: مثلا نزار قبانی که به نوعی شاعر انتفاضه نیز به شمار میرود، برای امام خمینی شعر گفته است. بسیاری از شاعران افغانستان، پاکستان و ... نیز دارای شعر هستند.
موسوی با اشاره به رونمایی از کتاب شعر «حاج قاسم فرزند روح الله» گفت: امروز قرار است از این کتاب نیز رونمایی کنیم. باید از دوستانم در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی تشکر کنم که زحمات شبانهروزی کشیدند تا این کتاب آماده شود. به نظرم خود حاج قاسم نظر خاصی بر این کتاب داشتند.
رفتی، آمد گل و باران به خداحافظیات
ماه آمد به جماران به خداخافظیات
گریه پنجره تا کوچه دوید از پی تو
کوچه سر زد به خیابان به خداحافظیات
به ملاقات خدا رفتی و ماه آینه شد
شد هزار آینه گریان به خداحافظیات
طبل طوفان به عزای تو به جنگل پیچید
چشمه در گریه پنهان به خداحافظیات
نظر شما