یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
نمازخانه‌ها؛ این مامن‌های امن در چهار گوشه مصلی

دیگر لازم نیست مانند سال‌های قبل، از هر جای نمایشگاه خود را به داخل شبستان برسانید تا نماز بخوانید. بلکه جدا از فضای نمایشگاهی در چهار گوشه مصلی، ‌نمازخانه‌هایی بنا شده تا مامنی امن باشد برای عبادت و آرامش و تعاملات فرهنگی.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مصلی امام خمینی (ره) این قطب فرهنگی-عبادی پایتخت این روزها میزبان سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است. نمایشگاهی برای ارتباط بین ناشران و نویسندگان و فعالان فرهنگی با مخاطبانشان از هر قشر و سن و موقعیت.
 
بازدیدکنندگانی که شاید در یک روز ساعت‌ها در نمایشگاه حاضر هستند تا ارتباط بگیرند، کتاب بخرند، حتی گردشی فرهنگی را تنهایی یا دسته جمعی تجربه کنند، آن هم بعد از دو سال تعطیلی اجباری و قرنطینه. اما این روزها صدای اذان که در شبستان و محوطه‌های بیرونی مصلی می‌پیچد دیگر تنهایی، کامل رنگ می‌بازد چرا که هر اهل دلی می‌تواند خود را به چادرهای بزرگ و مرتب و فرش شده برساند و در خنکای نمازخانه‌ها، نماز را به جماعت بخواند. تابلوهای راهنما و نقشه و ایستگاه‌های اطلاع رسانی هم همگی هستند که آدرس نزدیک‌ترین نمازخانه‌ها را به مردم بدهند.
 
نمازخانه امام خمینی(ره)، روبه‌روی ورودی اصلی شبستان، نمازخانه شهید مطهری در ضلع جنوبی حیاط اصلی مصلی، نمازخانه شهید بهشتی در خیابان چهارم و نمازخانه شهید مدنی که روی بام شبستان برپا شده و امکان اقامه نماز در حیاط یاس «سرای دانش‌بنیان و فناوری‌های فرهنگی»، همگی دقت نظر‌ در تعیین مکانی مناسب برای عبادت و مراودات فرهنگی را نوید می‌دهد.
 
دیگر لازم نیست مثل سال‌ها قبل از هر جای نمایشگاه خود را به شبستان برسانید تا نماز بخوانید. بلکه جدا از فضای نمایشگاهی و هیاهوها نماز جماعت ظهر و عصر در هر ۴ نمازخانه اصلی برپا می‌شود و اگر تا شب هم در نمایشگاه ماندگار شدید نمازخانه‌های امام خمینی و شهید مطهری پذیرایتان خواهند بود. 
 
امامان جماعت نمازخانه‌ها را مصلی دعوت کرده‌اند، اما امام جماعت نمازخانه امام خمینی؛ بزرگترین نمازخانه نمایشگاه - که میزبان حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمازگزار است ـ را کمیته فرهنگی دعوت کرده و اقامه نماز بر عهده حجت‌الاسلام عباس عباس‌زاده است. 
 
این کارشناس مذهبی بین دو نماز سخنرانی کوتاهی دارد. وی در این باره می‌گوید: چون در نمایشگاه کتاب هستیم، بین دو نماز از «کتاب خدا» صحبت می‌کنم، موضوع کتاب خدا «هدایت» است و در آن از هدایت عامه (هدی للناس) و هدایت خاصه (هدی للمتقین) سخن گفته است. در اهمیت موضوع «هدایت» همین بس که روزی ۱۰ مرتبه در نماز با خواندن سوره حمد و آیه «اهدنا الصراط المستقیم» از خدا می‌خواهیم ما را هدایت کند.
 
نمازهای جماعت اقامه شدند و سخنرانی کوتاه هم ایراد شد، دیگر نمازخانه پس از آرامش عبادت، تمام و کمال برای شماست تا با فرزندانتان کمی در آن استراحت کنید.‌ کتاب‌های جدیدتان را ورق بزنید. اگر نوجوان یا جوانید، دورهمی روی زمین فرش شده نمایشگاه بنشینید و دور از سر و صدای بیرون، از تجربه و دیده‌ها و شنیده‌هایتان بگویید. یادداشت‌هایتان را مرتب کنید، آماده و مهیا که شدید بروید و دوباره به هیاهوی و شور نمایشگاه برگردید‌.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها