وی افزود: خرمآباد بهعنوان یکی از شهرهای تاریخی ایران از دیرباز مورد توجه و مهد رشد انواع مختلف هنرها ازجمله معماری بوده است. حجم عظیمی از صدها بناي تاریخی مربوط به دورههای مختلف تمدنی در پیش و پس از اسلام گواه روشنی بر این گفته است.
دریکوند با اشاره به اینکه کتاب «بافت تاریخی شهر خرمآباد فیلی» نتیجه چند سال پژوهش میدانی در بافت تاریخی شهر خرمآباد است افزود: در این کتاب اکثر بناها و محوطههای تاریخی شهر شناسایی و تحلیل شده است. این بناها طیف گستردهای از ظرفیتهای تاریخی از خانهها، کاروانسراها، پلها، بازارها و بناهاي وابسته به آن و فضاهاي شهری و ارگ خرمآباد را شامل میشوند.
نائبرئیس شورای شهر خرمآباد با تأکید بر اینکه این ظرفیتهای منحصر به فرد میتوانند به شایستگی مورد توجه مدیران و برنامهریزان شهری و مجموعه مدیریت ارشد استان لرستان، سازمانهای مردمنهاد، کنشگران عرصه رسانه و عموم مردم قرار گیرد افزود: دو عنوان کتاب دیگر به نام «باغشهر خرمآباد» و «خرمآباد به روایت اسناد تاریخی» نیز در مراحل آمادهسازی و انتشار مرکز پژوهشها و مطالعات راهبری شورای شهر خرمآباد هستند.
وی اظهار کرد: در شهر خرمآباد 70 هکتار بافت تاریخی وجود دارد که 6 هکتار آن در منطقه باباطاهر شامل کفسازی، جدارهسازی، نورپردازی مرمت خواهد شد.
به گزارش ایبنا؛ کتاب «بافت تاریخی شهر خرمآباد فیلی» به قلم محمد محمدی اصل و مژگان هادیپور مرادی در 164 صفحه در قطع خشتی و چاپ رنگی نفیس از سوی انتشارات هاویر خرمآباد، به سفارش مرکز پژوهشها و مطالعات راهبردی شورای شهر خرمآباد در 1000 نسخه منتشر شده است.
نظر شما