سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
اراده خوبی برای برگزاری حضوری نمایشگاه کتاب وجود دارد

محمد قوچانی روزنامه‌نگار معتقد است چیزی جای خرید فیزیکی و حضوری کتاب را نمی‌گیرد اما نباید بین نمایشگاه مجازی و حضوری کتاب تضاد قائل شد. او جدایی بین نمایشگاه کتاب و مطبوعات را منطقی نمی‌داند و پیشنهاد می‌کند حداقل مجلاتی که شبیه کتاب هستند در غرفه‌های نمایشگاه کتاب حضور پیدا کنند.

به گزارش  خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ستاد خبری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پس از وقفه‌ای دوساله، نمایشگاه کتاب امسال به دو شکل حضوری و مجازی از 21 اردیبهشت‌ماه به مدت 10 روز کار خود را آغاز می‌کند. بسیاری از ناشران، نویسندگان و علاقمندان حوزه کتاب و کتابخوانی باتوجه به امکان حضوری شدن نمایشگاه، منتظر این رویداد فرهنگی بزرگ هستند.

محمد قوچانی، مدیرمسئول مجله آگاهی نو با ابراز خرسندی از برپایی نمایشگاه کتاب تهران به صورت حضوری به ستاد خبری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار داشت: «بسیار خوشحالم که اراده خوبی برای برگزاری حضوری نمایشگاه کتاب وجود دارد. کتاب، میعادگاه فرهنگی است و ناشران، نویسندگان و مخاطبان‌شان بایکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و این به نوبه خود اتفاق مثبتی است.»

وی ادامه داد: «به نظر بنده نباید مجازی بودنِ نمایشگاه کتاب را در تضاد با برگزاری نمایشگاه حضوری قرار داد. به عنوان کسی که غیر از نویسندگی، مخاطب کتاب‌ها هستم، فکر می‌کنم لذت خرید کتاب در لحظه و به‌صورت فیزیکی با چیز دیگری قابل مقایسه نیست. همچنین تنوعی که در حوزه کتاب‌ها وجود دارد باعث می‌شود که افراد لذت بیشتری از تهیه کتاب ببرند. ضمناً همانطور که می‌دانید این سبک، نوعی آیین است و باید آنرا پاس داشت و در کنار فروش مجازی کتاب، بایستی حتماً فروش حضوری نیز وجود داشته باشد.»

تفکیک نمایشگاه کتاب و مطبوعات از یکدیگر منطقی نیست
مدیرمسئول مجله آگاهی نو با اشاره به برگزاری نمایشگاه مطبوعات طی سال‌های قبل، پیشنهاد داد: «در گذشته نمایشگاهی به نام نمایشگاه مطبوعات داشتیم که در طول زمان به دلیل حضور روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری به نمایشگاه سیاسی و به نوعی احزاب تبدیل شده بود، حال آنکه فروش مستقیمی هم در آن وجود نداشت و به همین دلایل تعطیل شد. اما اکنون یکسری نشریات منتشر می‌شوند که به کتاب نزدیک‌تر هستند و در واقع مجلاتی هستند که در قالب کتاب‌های ادواری یا کتاب‌مجله منتشر می‌شوند. اگر نمایشگاه کتاب محیطی را برای این صنف نیز در نظر بگیرد، بسیار خوب است.»

او با تاکید به غیرمنطقی بودن تفکیک و جدایی نمایشگاه کتاب و مطبوعات، افزود: «می‌توان سالن‌هایی به مجلاتی که حالت کتاب دارند اختصاص داد، چراکه این اتفاق حتماً به رونق آن‌ها کمک می‌کند. ناگفته نماند که بنده این پیشنهاد را به وزیر محترم ارشاد داده‌ام و آقای وزیر نیز از آن استقبال کردند بنابراین منتظریم این موضوع در نمایشگاه کتاب امسال محقق شود.»

محمد قوچانی در پاسخ به این سوال که آیا در نمایشگاه کتاب امسال شرکت می‌کند یا خیر؟ گفت: «به عنوان مخاطب کتاب‌ها حتماً در نمایشگاه کتاب امسال حضور خواهم داشت، اما به عنوان نویسنده نیز چند کتاب جدید بنده که در سال گذشته منتشر شده است در صورت حضوریافتن ناشران این کتاب‌ها، در نمایشگاه کتاب حضور خواهم یافت. گفته می‌شود در نمایشگاه امسال برای حضور ناشران درغرفه‌ها معیارهایی برای تعداد کتب منتشر شده در سال‌های گذشته اختصاص داده‌اند و ممکن است این موضوع حضور برخی ناشران را در نمایشگاه کتاب محدود کند. در هرصورت از طرف مجله آگاهی نو امیدواریم غرفه‌ای برای ما اختصاص داده شود تا امکان حضور ما نیز در نمایشگاه محیا شود.»

گفتنی است، سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 21 تا 31 اردیبهشت‌ماه در محل مصلی امام خمینی(ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها