مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسانرضوی در آئین اختتامیه گفت؛
حضور 80 هزار نفر در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
آئین اختتامیه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان خراسانرضوی با معرفی نفرات برگزیده و با حضور مسئولین دستگاههای اجرایی، اعضای انجمن کتابخانههای عمومی، خیرین و کتابداران شب گذشته در مشهد برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره بزرگترین جشنواره بعد از انقلاب اسلامی ایران است که ذیل جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) برگزار میشود و یازدهمین دوره خود را پشت سر گذاشت.
سبزیان با خاطرنشان کردن اینکه این رویداد نجات بخش انقلاب اسلامی ایران است؛ افزود: هدف از برگزاری این جشنوراه توسعه فردی و خودشکوفایی تمام شرکت کنندگان در راستای فرامین اهل بیت(ع) است.
مدیر کل کتابخانه های خراسان رضوی تاکید کرد: بخش ویژه ای به نام امام موعود در این جشنواره تدارک دیده شد که مورد استفبال بسیار خوبی قرار گرفت.
وی افزود: در مجموعه کتابخانههای عموی تلاش این است که به سمت سنت مهندسی کتابخوانی حرکت کنیم و ذهن مردم را متوجه این مساله کنیم که چه کتاب و منبعی را مطالعه کنند.
حجتالاسلام و المسلمین سبزیان ادامه داد: این جشنواره کتابخوانی گامی در مسیر مهندسی کتاب و تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب است که فرمودند باید به سمت ایران کتابخوان حرکت کنیم.
مدیرکل کتابخانههای استان خراسان رضوی گفت: خروجی جشنواره که از پیامهای رسیده مشخص شد، نشان از تحول عمیق افراد شرکتکننده در سبک زندگی و آشنایی آنها با سیره اهل بیت(ع) است که امام رضا(ع) هم بر تبیین زیبایی کلام اهل بیت(ع) تاکید داشتند.
وی افزود: به خاطر همزمانی با بیماری کرونا، نزدیک 80 هزار نفر به صورت مجازی در این دوره شرکت کردند. 80 هزار نفر یعنی 80 هزار خانواده، چون هر یک نفر درون یک خانواده است.
حجتالاسلام و المسلمین سبزیان ابراز کرد: هزار نفر نیز از زندان های مرکزی مشهد شرکت کردند. 813 نفر از خراسان رضوی برگزیده داریم که از تعدادی به عنوان نماینده برگزیدگان تقدیر می شود. برگزیدگان شهرستان ها نیز در پایان این هفته و هفته آینده در نمازهای جمعه سراسر استان تقدیر خواهند شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی گفت: 38 خانواده به صورت خانوادگی شرکت کردند که از این بابت تشکر می کنیم، یعنی تک تک افراد خانواده در این 15 قالب جشنواره شرکت کردند.
علیاکبر سبزیان از تمام کتابداران، کارکنان ستاد مرکزی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، موسسات و نهادهای اجرایی استان و خیرین که به خلق این رویداد فرهنگی کمک کردند تشکر کرد و برگزاری این جشنواره را زمینه ساز ظهور امام زمان(ع) دانست.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محمدکاظم راشد یزدی در آئین اختتامیه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: دین اسلام برای علم و هنر جایگاه و ارزش والایی قائل است. اسلام دین علم است و شمشیر اعتباری ندارد.
حجتالاسلام راشد یزدی با خاطر نشان کردن اینکه اسلام دین علم است نه جنگ، افزود: قلم و کتاب یک اعتبار فوق العاده ای در اسلام دارند؛ چرا که خداوند در قرآن به قلم قسم یاد می کند.
حجتالاسلام راشد یزدی گفت: جهان بشریت با پیشرفتی که در فرهنگ دارد، امید است اسلام عزیز را بهتر بشناسد و درک کند؛ چرا که اسلام تنها راه نجات است.
وی خاطر نشان کرد: همینطور که میدانید اسلام دین علم است، نه علمی. امام علی(ع) را علی عالم خطاب نمی کنیم؛ بلکه می گوییم علی علم. نمی گوییم علی مومن؛ بلکه می گوییم علی ایمان است. اسلام نیز دین علم است.
راشد یزدی افزود: اولین کلمه این دین «اقرا» است.، یعنی بخوان. خداوند متعال در قرآن می فرماید: «اقرا باسم ربک الذ ی خلق»؛ بنابراین اولین اسباب و ابراز زندگی بشر که در قرآن نام برده شده قلم است.
حجتالاسلام راشد یزدی گفت: قلم و کتاب یک اعتبار فوق العاده ای در اسلام دارند و خداوندی که به آسمان و کهکشان ها قسم می خورد، یکی از مواردی که قسم می خورد، قلم است.
وی افزود: در قرآن میخوانیم «نون و القلم و ما یسطرون». پیامبر اکرم(ص) میفرمایند نباید قلم را از خود دور کنید، چون در آن خیر کثیر وجود دارد.
وی با بیان اینکه قلم محترمترین اسباب و ابزار مادی است، افزود: کراهت دارد جایگاه قلم از نیمه بالای بدن، پایین تر باشد. امام باقر(ع) یا پشت گوش می گذاشتند یا کنار دست چپ، یعنی یا کنار قلب یا مغز قرار داشت. جای شمشیر در پایین تنه انسان است، چون اسلام دین علم است وشمشیر اعتباری ندارد.
حجتالاسلام راشد یزدی با تاکید براینکه اسلام دین فرهنگ است نه دین جنگ، گفت: در فقه، کتاب جهاد داریم، نه جنگ. در اسلام کشورگشایی وجود ندارد و جان و مال محترم است.
وی گفت: علم در عالم به واسطه کتاب حفظ شده است و از زمانی بشر به تشکیلات انسانی پرداخته که قلم نقش داشته است.
حجتالاسلام راشد یزدی افزود: از امام رضا(ع)سوال کردند، احکام تکلیفی بی حساب نوشته شده است؟ فرمودند خیر بلکه پایه وحسابی دارد و خطا و اشتباه در آن وجود ندارد. اگر در خوردن و آشامیدنی منفعت وجود داشته باشد حلال و اگر ضرر داشته باشد حرام است.
وی گفت: علت ابدی ماندن اسلام نیز همین است، چون فرهنگ نمیمیرد. هدف از بعثت پیامبر اکرم(ص) این است که اوهام و خرافات از اندیشه بشریت دور باشد، بنابراین رمالی و کف بینی و بخت و اقبال در اسلام جایگاهی ندارد و نبی مکرم اسلام فرموند لاضرر و ضرار فی الاسلام.
وی در انتها به ضرورت برپایی هر چه بیشتر این جشنواره ها در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: باید کتابخوانی در کشور به عادت تبدیل شود همانطور که در غرب جزئی از فرهنگ روزانه مردم شده است.
وی گفت: مردم در ایران با کتاب رفیق نیستند؛ در حالیکه باید رهبر معظم انقلاب را الگوی خود قرار دهند. اگر سخنرانیهای ایشان دقت کنید به کلمه کلمه صحبتهای خود توجه دارند که نشان از مطالعه بالای ایشان است.
در انتها سیدجلال فیاضی، مشاور عالی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی از مجموعه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است که از یازده سال گذشته با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حال برگزاری است.
وی با اشاره به هدف بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) که مسئولیت برگزاری جشنوارههای متنوع رضوی در بخشهای هنری ، فرهنگی، پژوهشی و ... را بر عهده دارد، افزود: جشنواره کتابخوانی رضوی یکی از پر طرفدارترین جشنواره ها محسوب میشود که سالانه بیش 1 میلیون نفر در این مسابقه شرکت می کنند.
وی به نمایندگی از طرف بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) از حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، کتابداران و مدیران دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان تشکر کرده و جشنواره کتابخوانی رضوی را «نهضت کتابخوانی» نامید.
وی با تشکر از برگزیدگان حاضر در جلسه، شرکت در جشنواره رضوی را عرض ارادت به امام رضا(ع) و عشق به کتاب و علمآموزی دانسته و افزود: امیدواریم این نهضت هر روز بتواند گسترده تر در سطح ایران برگزار شود و سرانه مطالعه کشور از میزان فعلی ارتقاء یابد؛ چرا که ملت اسلام و ملت قرآن با با «اقرا» عجین شده است، باید کتابخوانی در تمام ارکان آن ظهور و بروز یابد.
نظر شما