با برگزاری اختتامیه انجام شد؛
تجلیل از برگزیدگان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در آذربایجان شرقی
یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی آذربایجانشرقی با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
کتاب باطری اندیشه بشری است
شهرام خدایی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی در این مراسم با اشاره به ضرورت کتاب و کتابخوانی در دنیای امروز گفت: هر اندازه حوزه کتاب بیشتر توجه شود، همانقدر جامعه توسعه پیدا میکند، بهویژه اینکه وقتی حوزه کتابخوانی با یک موضوع ارزشی و در قالب کتابخوانی رضوی شکل بگیرد، دو چندان برارزش آن افزوده میشود.
خدایی گفت: افتخار این را داشتم، در نخستین دوره جشنواره فرهنگی و هنری رضوی، بهعنوان نماینده استان در جشنواره رضوی شرکت داشتم، همچنین چندینبار افتخار حضور در برگزاری برنامهها مختلف ازجمله جشنواره کتابخوانی رضوی و جشنواره تئاتر رضوی را در استان دارم.
وی در ادامه به جملهای از محمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز اشاره کرد و گفت: چند سال پیش که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی خدمت این بزرگوار رسیده بودیم، وی گفت «جامعه انسانی به دو چیز نیاز اساسی دارد؛ نان و کتاب که یکی غذای جسم و دیگری غذای روح است.»
خدایی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۵۰ کتابخانه در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: 115 کتابخانه بهطور مستقیم با نظارت نهاد کتابخانههای عمومی فعالیت میکنند و مابقی شامل کتابخانههای مشارکتی داخل ادارات، مساجد و نهادهای مختلف است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی در ادامه با بیان اینکه امسال یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در دو بخش الکترونیک و مکتوب برگزار شد، تشریح کرد: 53 هزار و 732 نفر از استان ما در این دوره از جشنواره شرکت کردند که باتوجه به استقبال مردم، میتوان گفت، جزو پنج استان برتر در این زمینه بودیم.
وی درباره اهمیت برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: وقتی مخاطبان، کتابهای ارزشی را مطالعه میکنند، این مفاهیم و ارزشها به این افراد منتقل میشود.
خدایی کتاب را منبع اندیشه و محصول مکتوب اندیشه بشری دانست و افزود: اگر بخواهیم از اختراعات مهم بشر یاد کنیم میتوانیم به اختراع برق که تحول عظیمی در زندگی انسانها ایجاد کرد و بعدها دانشمندان برای ذخیرهسازی انرژی برق، باطری را ساختند اشاره کنیم. در حوزه اندیشه نیز همینگونه است، چراکه انسان اندیشههای خود را در کتاب ذخیره میکند، در واقع کتاب باطری اندیشه است، تا هر وقت به آن نیاز داریم، به کتاب رجوع کنیم.
وی در خاتمه از همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان بهزیستی استان، اداره کل آموزش و پرورش استان و نهاد زندانهای استان در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.
جشنواره رضوی فرصتی برای تبیین مسائل انسانساز است
تراب محمدی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجانشرقی نیز در این مراسم گفت: مبحث کتاب و کتابخوانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، چراکه تمامی اندیشکدهها منبعث از کتاب و کتابخوانی هستند.
وی ادامه داد: در تمام دنیا قبل از اینکه فعلی انجام شود، در پژوهشکدهها و اندیشکدهها طرحریزی و پخته شده و سپس اجرایی میشود.
محمدی تاکید کرد: صرف وجود اندیشکده خوب نیست، چراکه گاهی بهویژه در جوامع غربی شاهد آن هستیم که در اندیشکدهها برای تخریب افکار عمومی تلاش میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: این جشنواره فرصت مناسبی برای تبلیغ و تبیین بسیاری از مسائل انسانساز و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی ازبیتوجهی به دستورات کامل اسلام است.
وی با اشاره به اینکه کتاب، غذای روح است و انسانهای اندیشمند را تربیت میکند، افزود: شان هر انسانی در علم او است و هرکسی علم بیشتری داشته باشد، یک گام نسبت به دیگران جلوتر است.
محمدی گفت: اکنون در ماهی قرار داریم که بزرگترین کتاب جامعه بشری به رسول اکرم نازل شده است و بهعنوان مسلمان، اگر در این ماه تنها یک آیه از آن را با تدبیر و معنا بخوانیم، به وظیفه خود عمل کردهایم.
وی با بیان اینکه پشت هر مقاومتی اندیشکده مقاومت وجود دارد، ادامه داد: امروز اگر در جبهه مقاومت شاهد پیروزی مسلمانان هستیم به این دلیل است که توانستهایم تفکر مقاومت را به جامعه تزریق کنیم.
به گزارش ایبنا، در پایان این مراسم برگزیدگان بخشهای مختلف این جشنواره با اهدای لوح سپاس تجلیل شدند؛ علاوهبراین از زحمات ساناز شهابی، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران در آذربایجانشرقی و خبرگزاری صدا و سیمای استان در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی قدردانی بهعمل آمد.
نظر شما