چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷
شعر ولایی پرمخاطب‌ترین حوزه شعری است/ ایرانیان دو دل دارند که یکی به عشق ادبیات و دیگری به عشق اهل‌بیت‌(ع) می‌تپد

هادی جانفدا، دبیر مجمع شاعران اهل بیت (ع) گفت: شعر ولایی و اهل بیت (ع) پرمخاطب‌ترین گونه ادبی است که باید مورد حمایت و سرمایه‌گذاری قرار گیرد.

هادی جانفدا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اینکه مجمع شاعران اهل بیت (ع) سال 91 بعد از دیدار رهبر انقلاب اسلامی با عده‌ای از شاعران نخبه ولایی و آیینی تاسیس شد، عنوان کرد: هدف از شکل‌دهی و فعالیت این مجمع تعالی شعر ولایی با ابزار آموزش، پژوهش و آفرینش ادبی است.

دبیر مجمع شاعران اهل بیت (ع) به معرفی مهمترین اقدامات انجام شده در مجمع طی سال 1400 پرداخت و گفت: یکی از اقدامات انجام شده در راستای حمایت از شاعران اهل بیت (ع)، اختصاص 20 میلیارد ریال وام به حدود 200 شاعر ولایی بوده است. همچنین در حوزه پژوهش و نشر کتاب‌هایی را در نقد و آموزش شعر آماده کرده‌ایم که اوایل سال 1401 منتشر خواهند شد. از جمله این آثار می‌توان به مجموعه نقد 14 کتاب شعر آیینی و مجموعه اشعاری از شاعران مختلف اشاره کرد.

وی افزود: سال 1400، هر دو هفته یک بار جلسه‌های هیات علمی شعر و نوحه به صورت جداگانه برگزار شدند. همچنین پنجمین همایش سراسری نخبگان نوحه‌ُسرایی کشور را با نام «جامه‌داران» با حضور 80 نفر از نوحه‌سرایان نخبه کشور به مدت سه روز برگزار کردیم.

جانفدا عنوان کرد: از جمله دیگر اقدامات مهم انجام شده در مجمع طی سال 1400 می‌توان به برپایی سلسله جلسات نقد کتاب، برگزاری آیین‌ها و همایش‌های شعر و نیز برپایی نهمین کنگره ملی شعر فاطمی (به نام 18 سال نوری) به سه زبان فارسی، عربی و ترکی اشاره کرد.

وی همچنین به معرفی مهمترین برنامه‌های مجمع شاعران اهل بیت (ع) در سال 1401 پرداخت و گفت: ان‌شالله در ابتدای سال جاری، 10 عنوان مجموعه شعر مستقل از جمله کتابی از خسرو احتشامی و چندین اثر موضوعی شعر اهل بیت (ع) را منتشر می‌کنیم. همچنین امیدواریم دومین همایش ملی انجمن‌های ادبی شعر آیینی را با نام «آیینه داران» برگزار کنیم.

صاحب مجموعه اشعار آیینی «کفشداری یازده» و «با لهجه خدا و صدای خودت» افزود: برپایی محافل ادبی نقد آثار شاعران ولایی در غنای این گونه ادبی بسیار موثر است. امروز اغلب شاعران آیینی و ولایی جوان در صفحه شخصی خود اشعارشان را منتشر می‌کنند که این انتشار عجولانه و بدون بررسی علمی باعث شده کیفیت آثار این حوزه کاهش یابد.

جانفدا در پایان گفت: شعر ولایی و اهل بیت (ع) پرمخاطب‌ترین گونه ادبی است که باید مورد حمایت و سرمایه‌گذاری قرار گیرد. ایرانیان دو دل دارند که یکی به عشق ادبیات و دیگری به عشق اهل بیت (ع) می‌تپد و از تلفیق این دل‌ها شعر آیینی و ولایی شکل گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها