زرینجویی، گسترش، ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت را هدف اصلی تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برشمرد و افزود: انقلاب اسلامی تاکنون با تاسی از فرهنگ ایثار و شهادت در مقابل دشمنان به پیروزی رسیده و جامعه به این فرهنگ نیاز دارد و رسانهها در جریانسازی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش اساسی دارند.
وی ادامه داد: شهدا متعلق به هیچ ارگان یا نهادی نیستند و شهیدان بهعنوان سند افتخار به جامعه تعلق دارند و تکریم از خانواده آنان همواره باید صورت گیرد.
زرینجویی، درباره آمار کتابهای چاپ شده این بنیاد طی دو دهه گذشته افزود: با توجه به اهمیت مقام و منزلت شهید و این نکته که باید دلاورمردیها، رشادتها و پایمردیهای رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی برای آیندگان ثبت و ضبط شود و بنیاد شهید در راستای وظایف خود از سال 1380 تاکنون 80 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت منتشر کرده است؛ البته میکوشیم که آمار کمی و کیفی بهتری را داشته باشیم.
زرینجویی گفت: کتاب زندگینامه خلبان عبدالرضا کوپال با عنوان «مهاجر آسمان» در سال جاری از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان در دست چاپ است همچنین کتاب «نقش رزمندگان بروجرد در دفاع مقدس» در مرحله تأیید از سوی کمیته تخصصی نشر بنیاد قرار دارد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان ضمن اعلام حمایت از ایدهها و نوقلمان و نویسندگان استان لرستان افزود: کتابها میتوانند نقش مقاومت، ایثار و شهادت در پیروزی رزمندگان دوران دفاع مقدس به خوبی برای جوانان تبیین کنند.
زرینجویی افزود: ضرورت دارد سبک زندگی، روشها و منشهای شهدا، رزمندگان و فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس را به نسل امروز منتقل کنیم و این مهم با ادبیات پایداری ممکن خواهد شد که به دنبال خود فرهنگ پایداری را نهادینهسازی خواهد کرد. بیتردید علت بسیاری از مسائل و چالشهای فرهنگی جامعه، دور شدن از فرهنگ جهادی، بسیجی و شهادت است. هرچه بتوانیم ذهن جوان و جامعه امروز را به این فرهنگ نزدیک کنیم، بیتردید به همان اندازه از مشکلات جامعه کم و تحقق فرهنگ پایداری در سطح جامعه و به تبعه آن امنیت ملی پایدار تقویت خواهد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان درباره روند ثبت اثر و کتاب در این بنیاد اظهار کرد: این اداره کل با نشر شاهد، یکی از ناشران برتر کشور و متعلق به بنیاد شهید، قرارداد دارد و آثاری که بهعنوان طرح در بنیاد شهید لرستان در کمیته تخصصی بررسی و به مرکز ارسال میشوند و مورد ارزیابی قرار میگیرند که در صورت تأیید به دو صورت اعتبار استانی ـ با هر ناشر بومی در استان قرارداد بسته میشود ـ یا نشر شاهد تقبل میکند و کتاب را منتشر میکند.
وی افزود: در حال حاضر سه طرح به مرکز ارسال شده است. اصلاحاتی برای استان ارسال کردهاند و ما آنها را به نویسنده منتقل کردهایم که پس از تأیید نهایی، این سه طرح نیز در فرآیند چاپ افزوده خواهند شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره حمایت از نویسندگانی که خارج از قراردادهای این بنیاد، اما در حوزه ایثار و شهادت کتاب منتشر کردهاند افزود: این کتابها نیز پس از بررسی در کمیته تخصصی بنیاد میتوانند از حمایت خرید از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان بهرهمند باشند.
وی بیان کرد: برگزاری یادوارههای محلهای و قشری، غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا در تمام شهرستانها، کاشت نهال به یاد شهدا در قالب طرح پویش سبز همزمان با روز درختکاری بهصورت نمادین از سوی جانبازان ویلچری قطع عضو، تهیه و تولید نماهنگ و اجرای نمایشهای خیابانی، تهیه ۲۱۵ سند افتخار و ثبت تاریخ شفاهی شهدا و خانواده ایثارگران که در دست اقدام است. در سطح معابر، اجرای طرح سپاس، تجلیل از خانواده شهدا و استقرار میز خدمت در مصلی و سخنرانی قبل از نماز جمعه، بهسازی تصاویر شهدا، طرح چاپ بنر و نصب تصاویر شهدای شاخص استان و نصب روی هشت بیلبورد آزادراه خرم زال از برنامههای هفته شهید در لرستان است.
برنامههای هفته بزرگداشت شهدا از ۱۶ تا ۲۲ اسفندماه در سراسر کشور برگزار میشود.
نظر شما