یکشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۲
دستاوردهای علمی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس رونمایی می‌شود

معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، از برگزاری آئین رونمایی از دستاوردهای علمی پژوهشی این پژوهشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سردار هادی مرادپیری؛ معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در تشریح مأموریت این پژوهشگاه، گفت: مهمترین مأموریتی که برای پژوهشگاه در ساختار جدید تدوین و ابلاغ شده، مرجعیت علمی، نظریه‌پردازی و انجام پژوهش‌های سطح راهبردی در حوزه‌های دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیت داخلی غیرمسلحانه که در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی اجتماعی، فرهنگی و امنیتی است و امنیت داخلی مسلحانه شامل جنگ‌های نامنظم و توسعه پدافند داخلی می‌شود.
 
وی در تشریح ساختار این پژوهشگاه اظهار کرد: متناسب با حوزه‌های مأموریتی پژوهشگاه، چهار پژوهشکده به نام های دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیت داخلی، جنگ های نامنظم و توسعه پدافند داخلی ساختار این پژوهشگاه را تشکیل می‌دهد.
 
سردار مرادپیری افزود: علاوه بر این چهار پژوهشکده، یک مرکز دایره‌المعارف دفاعی و امنیتی انقلاب اسلامی هم در ساختار پژوهشگاه قرار دارد که موضوع تدوین دایره‌المعارف را که مطالبه مقام معظم رهبری است، دنبال می‌کند.
 
معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان این‌که دایره‌المعارف دفاعی امنیتی انقلاب اسلامی در سه حوزه دفاع مقدس، امنیت و جبهه مقاومت تدوین خواهد شد، گفت: در این دایره‌المعارف، پیرامون شهدای شاخص، شهرها، عملیات‌های دوران دفاع مقدس، رخدادها و اتفاقات و سایر موضوعات در این سه حوزه که اشاره کردم، مداخلی وجود دارد.
 
وی گفت: خوشبختانه شیوه‌نامه این دایره المعارف نوشته شده و به تصویب سردار سرلشکر باقری رسیده و به پژوهشگاه نیز ابلاغ شده و اکنون مداخل آن در حال جمع‌آوری است.
 
سردار مرادپیری با بیان این‌که این پژوهشگاه موافقت اصولی وزارت علوم را اخد کرده، افزود: ما ارتباط تنگاتنگی با وزارت علوم داریم و علاوه بر قوانین ستاد کل نیروهای مسلح، از قوانین وزارت علوم هم پیروی می کنیم. مثلا اعضای هیأت علمی ما بر اساس ضوابط وزارت علوم جذب می‌شوند. تأییدیه‌های علمی را از وزارت علوم اخذ کرده‌ایم و موفق شدیم مجوز موافقت اصولی دو ساله را از وزارت علوم اخذ کنیم.
 
وی تأکید کرد: خوشبختانه براساس همان ساختار و سازمانی که قبلا پیشنهاد داده بودیم، چهار پژوهشکده مصوب شد. در حقیقت ساختار مصوب ما در ستاد کل با ساختار ما در وزارت علوم تطبیق دارد که این یک نقطه عطف در فعالیت‌های علمی پژوهشگاه به‌شمار می‌رود.
 
معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در ادامه با اشاره به برگزاری آئین رونمایی از دستاوردهای علمی پژوهشگاه در حوزه‌های دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیت داخلی و جنگ های نامنظم که دوشنبه 9 اسفندماه در موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود، گفت: در این مراسم از ده‌ها پروژه راهبردی، کتاب‌های چاپ شده و نمایه‌ها در حوزه‌های دفاع مقدس، جبهه مقاومت، امنیت داخلی و جنگ‌های نامنظم که طی سال‌های 1399 و 1400 در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس انجام شده، با حضور شخصیت‌های برجسته لشکری و کشوری رونمایی خواهد شد.
 
وی درباره اولویت‌ها و چارچوب کاری پژوهشگاه نیز بیان کرد: عمده کاری که در اینجا انجام می‌دهیم تقریبا روی چهار حوزه متکی است؛ یکی این‌که سطحش راهبردی باشد. دوم حتما سازمان‌های کاربر داشته باشیم، برای این کار ما معمولاً از سازمان‌های کاربر نیازسنجی می‌کنیم سپس عناوین مشخص می‌شود و بعد از جلسات متعدد در پژوهشگاه، به ریاست ستاد کل گردشکار می‌شود و بعد از تصویب ایشان کار پروژه آغاز می‌شود.
 
سردار مرادپیری افزود: نکته بعدی این است که این پروژه‌ها باید کاربردی باشد. خروجی پروژه‌ها در اختیار کاربران مختلف قرار داده می‌شود و از همه مهمتر این است که ما بتوانیم این پروژه‌ها را در زمان خودش به‌کار بگیریم.
 
معاون هماهنگ‌کننده پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با تأکید بر کاربردی بودن پژوهش‌ها، اظهار کرد: تلاش پژوهشکده‌های ما این است که کاری که انجام می شود، کاربردی باشد و مانند برخی از تحقیقات که انجام می‌شود و در نهایت داخل کتابخانه می‌رود، نباشد. ما به دنبال این هستیم که حتما پروژه‌هایی که انجام می‌شود، مورد بهره‌برداری سازمان‌های کاربر قرار بگیرد.
 
وی با تأکید بر اهمیت انجام فعالیت‌های علمی در حوزه امنیت داخلی، گفت: در حوزه امنیت داخلی، مسائل امنیتی که در ابتدای انقلاب در منطقه غرب، شمال‌غرب، در منطقه جنوب شرق و جنوب غرب یا حتی مناطقی از تهران داشتیم، از چه مدل و تاکتیکی برای مقابله با اینها استفاده کردیم؟ بسیاری از این بحران‌ها مسلحانه بوده به‌خصوص در مناطق شمال‌غرب و حتی در منطقه جنوب‌غرب که بحران‌ها تبدیل به جنگ مسلحانه شد. آن تاکتیک و مدلی که ما در آن دوران استفاده کردیم چه بوده است؟ این را باید تدوین و به نسل آینده منتقل کنیم و بتوانیم از این تجارب، راهبردها و آیین‌نامه‌ها وکتاب‌های آموزشی را تبیین کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها