سیدباقر میرعبداللهی، مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور از خرید و ارسال حدود ۴۰۰ هزار نسخه کتاب به کتابخانههای عمومی کشور خبر داد.این منابع در قالب نورسیده 45 به کتابخانهها ارسال میشود.
میرعبداللهی ادامه داد: این منابع جدید، شامل بیش از ۱۵۰ عنوان کتاب است که با هزینهای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال از حدود ۷۰ ناشر خصوصی و دولتی تهیه شده است.
وی افزود: ناشرانی که در این جریان از آنها کتاب خریداری شده است، شامل انتشاراتی مانند مدرسه، پیدایش، فاطمی، صابرین، ویژه نشر، نظر، ذکر، شهید کاظمی، علمی و فرهنگی، معین، آفرینگان، مهرسا، هرمس، شقایق، کتابسرای تندیس، بهنشر، فنی ایران، گیسا، مبتکران، شباویز، عروج اندیشه، افق و لوپهتو است. این کتابها به عنوان نورسیده ۴۵ در حال ارسال به کتابخانههاست و تا پایان هفته جاری ارسال آن به پایان خواهد رسید.
مدیرکل تامین منابع نهاد یادآور شد: موضوع بخش عمدهای از این کتابهای در حال ارسال، ادبیات داستانی و در مرحله بعد روانشناسی، تاریخ، هنر و علوم کاربردی است. همچنین گروهسنی کودک و نوجوان بیشترین استفاده کننده این منابع هستند.
وی با اشاره به برخی آثار ارسال شده به کتابخانههای عمومی گفت: کتاب «حماسه امام سجاد (ع)» از موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، مشتمل بر گفتارهایی از رهبر انقلاب (مدظله العالی) درباره مبارزات سیاسی، فرهنگی امام سجاد است که در آن به تبیین نظریه انسان ۲۵۰ ساله پرداخته اند.
وی افزود:کتاب ارسالی دیگر در نورسیده شماره ۴۵، مجموعه ۶ جلدی «حکایت حضور» نگاشته محمدتقی اختیاری از انتشارات مدرسه است که در آن روایت تشرّف عالمان و افراد دیگر به محضرمقدس امام زمان (عج) روایت شده است. همچنین کتاب «آشپزخانه دیابتیها» نوشته، آرمین روسمایر به ترجمه محمد طاهر طاهر از نشر پیدایش در این نورسیده برای همه کتابخانه ها ارسال شده است.
میرعبداللهی، توجه به گروههای خاص از جمله ناشنوایان و تأمین منابع مناسب برای این گروه را از دغدغههای اداره کل منابع دانست و افزود: با توجه به نداشتن کمبود آشکارعناوین مخصوص ناشنوایان، اداره کل منابع، با همت کارشناسان این حوزه ۱۸۰ عنوان از کتابهای مناسب برای این گروه از اعضا را رصد و بررسی کرد. پیشبینی میشود ۸۰ عنوان به مرحله نهایی خرید برسد که در یک بسته جداگانه به زودی به کتابخانههای دارای بخش ناشنوایان ارسال خواهد شد.
میرعبداللهی با اشاره به مطالبه همیشگی رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «کتاب و کتابخوانی باید وارد زندگی مردم شود»، گفت: زمینهسازی برای خوب خواندنِ کتاب و کتابِ خوب خواندن، اصلیترین و تخصصیترین وظیفه کتابداران نهاد است که ما آن را با عنوان «ترویج کتابخوانی» میشناسیم.نهاد کتابخانههای عمومی کشور انتظار دارد که کار مهم و حساس ترویج کتابخوانی به همت کتابداران و پس از دریافت این منابع، گستردهتر و خلاقانهتر از پیش انجام شود. نورسیده شماره ۴۶ هم در سال جاری آماده ارسال به کتابخانهها است.
نظر شما