کتاب «دکوپاژهای برزخی»؛ تحلیلی بر سریال وضعیت سفید براساس مبانی معرفتشناسی سینمای دینی نوشته نعمتالله سعیدی، از سوی انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شد.
بازی «هنر برای هنر» بیش از آنکه در آرزوی رهایی هنر از سیاست باشد، دستاویز خروج هنر از ذیل فرهنگ بوده است؛ غافل، بلکه آگاه از اینکه هنر متعالی این سرزمین همواره به تابش مهر فرهنگ بالیده و آهنگ فر داشته است و نه ذوق ذلت. غربزدهها که «آلاحمد» مریضشان میدانست و اسیر وبایشان میدید، هیچگاه نپسندیدند که ایران در دوران معاصر همچون دوره تمدن اسلامی، در جهان هنر، گردنفرازی و دگراندیشی کند و گمان بَرَد که فراتر از سقف غرب، آسمانی و آرمانی هست...
در میانه چنین میدانی، کیمیایند هنرمردانی که پرچم هویت برافرازند؛ آهنگ فر در سر و خلعت آیین در بر، به جستجوی خویش برآیند و دکان دگراندیشی در برابر بازار خودفروشی بگشایند... کتاب پیشرو هرولهای است به شوق پیوند دوباره اندیشه و هنر و حلقهای از یک مجموعه.»
سریالها و آثاری مثل «وضعیت سفید»، طلایهداران تاریخ و تمدنی دیگر هستند؛ تاریخی که شاید فعلا هنوز خیلی از آن فاصله نگرفتهایم که قابل شناخت باشند و تمدنی که هنوز به آن خیلی نزدیک نشدهایم! این ویژگی را تمام پدیدههای عظیم دارند. مثلا ما تا از کره زمین فاصله نگیریم و از فضایی دوردست به آن خیره نشویم، متوجه شکل ظاهری و بسیاری از ویژگیهای آن نخواهیم شد. شاید همین سریال «وضعیت سفید» نیز نیاز داشت چند دهه صبر کند، تا بتواند بسیاری از ابعاد و جزئیات مقطع تاریخی مذکور را روایت کند.
سریال تلویزیونی «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله در سال 1390 از شبکه سه سیما پخش شد. داستان سریال مربوط به زمان شروع موشکباران تهران در جریان جنگ تحمیلی است که بر اثر آن، اعضای خانوادهای پرجمعیت که تقریبا همه با هم قهر هستند و اختلاف دارند، برای دوری از حملات دشمن، ساکن باغ مادرشان در روستایی واقع در حومه تهران میشوند.
کتاب «دکوپاژهای برزخی» که برخی از سکانسهای سریال «وضعیت سفید» بهصورت QRکد در آن آمده، در 392 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 85 هزار تومان از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب، علاوه بر کتابفروشیها، میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر @raheyarpub و سایت vaketab.ir نسبت به سفارش آن اقدام کنند.
نظر شما