کتاب «قومیت و قومیتگرایی در ایران، افسانه و واقعیت» نوشته حمید احمدی به چاپ هفدهم رسید و چاپ هفتم کتاب «فروپاشی» چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمیگزینند اثر جرد دایموند ترجمه فریدون مجلسی روانه بازار نشر شد.
کتاب «قومیت و قومگرایی در ایران، افسانه و واقعیت» به قلم حمید احمدی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، تلاش کرده است که با دیدی نسبتا ژرف مسئله قومیت در خاورمیانه و به ویژه در ایران را مورد واکاوی قرار دهد. در ابتدا با این طرح این مساله که «آیا قومگرایی در ایران یک واقعیت است یا بیشتر یک افسانه است؟» ذهن مخاطب درگیر میشود.
در ادامه واقعیتهای تاریخی در نقد و رد قومگرایی در ایران تا پیش از قرن بیستم میلادی آورده میشود. سپس نویسنده در قالب یک چارچوب نظری که سه عامل مهم را در شکلگیری هویت قومی در ایران مدنظر دارد، بحث را ادامه میدهد. شکلگیری دولت مدرن از سال 1300 خورشیدی، نقش نخبگان فکری و سیاسی و سیاست بینالملل حاکم در طول یک قرن گذشته به عنوان عوامل اصلی بهوجود آمدن قومیت در ایران مطرح میشود.
همچنین در این کتاب سعی شده است که در هر فصل، مباحث با بررسی شرایط تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی سه گروه عمده زبانی و مذهبی ایران، یعنی آذریها، کردها و بلوچها انطباق یابد.
چاپ هفدهم کتاب «قومیت و قومگرایی در ایران، افسانه و واقعیت» به قلم دکتر حمید احمدی در 447 صفحه و به قیمت 130 هزار تومان توسط نشر نی منتشر شد.
کتاب «فروپاشی» چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمیگزینند اثر جرد دایموند ترجمه فریدون مجلسی است که ار سوی نشر نو به بازار کتاب روانه شد.
چگونه جهان ما میتواند به بهترین شکل از خودکشی زیستبومی جلوگیری کند؟
آسیبهای زیستمحیطی، تغییرات آب و هوایی، جهانی شدن، رشد سریع جمعیت، تصمیمهای سیاسی نابخردانه همه عواملی بودهاند که در سراسر دنیا باعث فروپاشی جوامع شدهاند، اما بعضی جوامع با چارهاندیشیهای مناسب راه بقا را در پیش گرفتند.
جرد دایموند به یافتن الگوی بنیادین فاجعه میپردازد و با استفاده از رشتهای از روایتهای فرهنگی-تاریخی جالب نظریهای فراگیر و جهانی ارائه میدهد. فروپاشی از فرهنگهای پولینزیایی در جزیره ایستر به تمدنهای پررونق آناسازی و مایا در امریکا و سرانجام به مهاجرنشین محکوم به فنای وایکینگها در گرینلند میرسد. امروز هم مشکلاتی مشابه فرا روی ماست و هماکنون فاجعه گریبانگیر رواندا و هاییتی شده است و حتی چین و استرالیا سعی دارند با ابداع روشهای نوین با آن به مقابله برخیزند.
کتاب هوشمندانه و روشنگر و بسیار جذاب فروپاشی جای خود را در میان کتابهای اساسی زمانهٔ ما باز کرده است و به بیش از ۳۱ زبان ترجمه شده است.
چاپ هفتم کتاب «فروپاشی» چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمیگزینند اثر جرد دایموند با برگردان فریدون مجلسی در 656 صفحه به بهای 185 هزار تومان از سوی نشر نو روانه بازار نشر شد.
نظر شما